Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

KK-AEX 28/12 : “The Screaming Kitchenmaid"

143 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 december 2009 22:04
    Zo de witte kerst zit op de nipper in de tas, de laatste keer was dit in 1981 en daarvoor in 1964. Belgie had er nog 1 in 1986 (Ukkel versus de Bilt, dat u het weet!).

    Net voor Kerst moesten de vuurwerkbestellijsten worden ingeleverd. De tijd van de knalerwten, snipper-bang-pistooltjes, trektouwtjes en sterretjes waren vorig jaar voor onze dochter al min of meer passé. Toen wel wat echt grote mensenvuurwerk erbij gekocht, maar dat was werkelijk te zielig voor woorden : een vuurpijl die maximaal tot de dakgoot klom en een rotje van decibel harde wind niveau.

    Dit jaar ga ik er eens goed voor zitten, het mag ook wel na zo’n beurstechnisch goed jaar (+60% tov dieptepunt maart). Wat een gekke 9 maanden hebben we achter de rug, maar het vuurwerk werd ook dit jaar weer door de Chinezen verzorgd en zij brachten samen met de Nationale Overheden wereldwijd de gloed weer terug in de lamp.

    Ik besluit het budget te verruimen naar 1 kwartaalbewaarloon, maar misschien is het niet eens nodig. Bij de man in de straat is het immers nog wel crisis, hoe stil zou het worden ?

    Het vuurwerk van vandaag is een stuk vernuftiger dan dat van vroeger. Waar vind je vandaag de dag nog een gillende keukenmeid ? Ik vroeg het vorig jaar aan een chagrijnige kassierre, maar die keek mij zo glazig aan dat ik de zoektocht dit jaar ook maar vanuit de folder thuis start.

    Ik sla de reguliere bestellijsten over en ga direct naar de “Diamond Collection” Ik kan natuurlijk kiezen voor de duurste, “Twice the Limit” genaamd, kost 139 euro en dan krijg ik als dank nog een gratis “Glow in the Dark” twv 27,50 erbij. Daar zit standaard een vuurwerkbeschermingsbril bij, dus dat moet echt mega zijn. Ik zie de ogen van de buren in de straat al uit de kassen vallen, mijn ster zal rijzen !

    Met enige weemoed kijk ik terug op de “oud-en nieuwen” van vroeger, dat begon al op “oudjaarsoverdag” met het maken van oliebollen. Daar kwam oma speciaal voor overgereisd, zij had namelijk het meest verstand van rijzen. De gist moest in een kom met een theedoek erover en dan voor de verwarming zetten. Oef, die geur ! En dan moest je nog zo lang wachten voordat ze gegeten mochten worden. Ik geloof dat het record achter elkaar opeten op 12 stond. Er stonden heel wat kommen klaar, want ook aan de nooddruftige medemens werden eerst een paar oliebollen door ons weggegeven.

    Waar ik nog wel steeds van gruwel zijn die scherpe zoute snijbonen op Nieuwjaarsdag, een zeeuws vlaamse traditie. Mijn broertje en ik kwamen dan hongerig thuis na een zoektocht verloren, niet afgegaan vuurwerk, moesten we eerst dat vervelende nieuwjaarsconcert nog afkijken en kregen we toen die zoute krengen (Garmisch Apartenkuchen, zullen we maar zeggen) voorgeschoteld. Het jaar kon niet beter beginnen, ahum !

    Goed de lijst is ingevuld en ben tevreden ! De keuze is gemaakt voor een “Bear” (van 35 euro voor 27,50 euro), verder een “Spider” (29,95) en een “Fantastic High Flyer” voor 17,95 euro. Omdat mijn besteding tussen de 50-100 zit, krijg ik er een “Sky Parade” bij. Hoezo niet beursgerelateerd en reeds een voorspelling voor 2010 (de bears zijn het duurst, maar wel afgeprijsd) ?

    De rest van mijn budget wordt toch maar in knalerwten en sterretjes gestopt. Kan het niet laten, het gaat al zo hard. Ze wordt veel te snel groot, is mooi maar wil de tijd stilzetten, niet weer een Nieuwjaar !

    Muziekje : onze “eigen (nobody’s) screaming kitchenmaid”

    www.youtube.com/watch?v=eDh6aJNERi4&f...

    Agenda : zo goed als leeg. Maar ingeval u op de hoogte wil blijven van de uitkomst van de handelsbalans in Estland :

    www.fd.nl/beleggen/agenda/?minicaldat...

    Goede oud en nieuw toegewenst, wees geen rund ! Bedankt alle schrijvers en lezers van de DD voor een fantastisch jaar !

    Keep up the good work !

    Grt Novastar
  2. [verwijderd] 26 december 2009 22:10

    Novastar definitief ontmaskerd! Novastar is geen echte Zeeuw!

    "Waar ik nog wel steeds van gruwel zijn die scherpe zoute snijbonen op Nieuwjaarsdag, een zeeuws vlaamse traditie. Mijn broertje en ik kwamen dan hongerig thuis na een zoektocht verloren, niet afgegaan vuurwerk, moesten we eerst dat vervelende nieuwjaarsconcert nog afkijken en kregen we toen die zoute krengen (Garmisch Apartenkuchen, zullen we maar zeggen) voorgeschoteld. Het jaar kon niet beter beginnen, ahum !"

    Novastar het is een leuk verhaal. Verband met beleggen is wat ver. Toch wat mij betreft hoeft dat ook nieta altijd bij een DD-opener.

    Beste wensen en bedankt voor jouw inzet voor die hele KK-handel.

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 26 december 2009 22:38
    quote:

    jonas schreef:

    Novastar definitief ontmaskerd! Novastar is geen echte Zeeuw!

    Beste wensen en bedankt voor jouw inzet voor die hele KK-handel.

    Groet, Jonas

    Hoi Jonas,

    Weet niet wat je met je 1e opmerking bedoelt, maar het zal wel met reservebelg oid te maken hebben ? Want die traditie bestaat toch echt, omgeving Terneuzen.

    De hele KK handel.., ik doe dat nog maar vanaf medio oktober hoor. Daarvoor een paar keer ingevallen, niet meer dan dat. Vlok en Linke hebben het grootste deel van het jaar voor hun rekening genomen, dus credits met name ook naar hen.

    Denk altijd goed na over een DD onderwerp (kan niet anders dan auto bio), maar wsl kan ik de kwinkslagen en zelfspot onvoldoende overbrengen op de lezers. Of ik heb een te rijke fantasie.

    Anyway, ik voer gewoon een opdracht uit en vandaag gepost om morgen nogmaals iets met het gezin te kunnen doen.

    grt Novastar

  4. bos taurus 26 december 2009 22:41
    AB, Novastar.
    Goed dat je niet weet dat ik een verschrikkelijke hekel aan vuurwerk heb.
    Nog afgezien van de stakkers die daarbij gewond raken - de arme honden, katten en vogels!
    Mijn bonte specht durft zich na de Oudejaarsnacht dagenlang niet bij de voerplaats te vertonen, de fazanten verstoppen zich in de heg, de eenden trillen de volgende ochtend nog van ellende en mijn kater brengt de avond steevast grommend onder het bed door - helemaal ontregeld door het lawaai. Siervuurwerk zie je hier niet zoveel, alleen maar jochies die al vroeg 's avonds langs de weg lopen en rotjes afsteken. En vanaf ca. 23.00 tot 01.00 uur schieten ze hier met carbid, dat geeft vreselijke knallen. Ik ben altijd weer blij als het pijpenstelen regent, dan is het tenminste gauw over.
    Maar ja, zolang mensen lol beleven aan het maken van herrie zal het wel niet ophouden.
    Geef mij maar de stilte van een heldere kerstnacht in het bos.

    BT.
  5. [verwijderd] 26 december 2009 22:45
    Nou, Nova als zoute snijbonen uit traditie bij de echte Zeeuwen horen dan vreet je die krengen toch? Persoonlijk ga ik dan voor vis en Zeeuwse mosselen.
    Dat is dan als niet Zeeuw.

    Echter als echte Zeeuw heb je maar dat snijbonenlot te dragen.

    Met knipoog en groet,
    Jonas

    PS. Dat met die screaming maid is ook al verkeerd.
    Het is: "the sound of the screaming day" en dat is niet van een of andere maid maar van de Earring.
  6. [verwijderd] 26 december 2009 23:04
    mijn buren steken voor duizende euro"s af
    Dus ik kijk wel mee

    Ab voor je posting al is het wel wat te vroeg voor oliebollen

    vriendelijke groet,
    tw
  7. HJ deTuinman 27 december 2009 00:43
    Moet eerlijk bekennen dat ik als jochie ook gek op vuurwerk was en natuurlijk konden we alleen de rotjes betalen. Siervuurwerk was te duur. We hadden dagenlang plezier met een duizendklapper, waarvan we dan die streng los haalden en al die piepkleine rotjes apart afstaken (liefst in een hondendrol, dan hoorde je alleen "pft" en een lol dat we hadden).

    Nu ben ik meer van de "Bos Taurus"-versie; mijn hond hoeft maar een knal te horen en ze wil onmiddelijk rechtsomkeert, de kortste weg terug naar huis. De knallen worden naar mijn idee ook steeds harder en het begint steeds vroeger; arme dieren inderdaad! Ik koop alleen wat siervuurwerk voor 's-nachts en that's it..

    PS: AB voor Novastar en de opening hoeft voor mij niet persé beurs gerelateerd te zijn. Die is geschreven voor maandag, dus het beursgerelateerde komt er vanaf maandagochtend wel weer onder te staan.

    Groet HJ.
  8. [verwijderd] 27 december 2009 15:27
    quote:

    HJ deTuinman schreef:

    PS: AB voor Novastar en de opening hoeft voor mij niet persé beurs gerelateerd te zijn. Die is geschreven voor maandag, dus het beursgerelateerde komt er vanaf maandagochtend wel weer onder te staan.

    Groet HJ.

    Nee dat hoeft niet,dit is natuurlijk geen beleggerssite.
    Tjonge. jonge wat kan een mens verdwalen.

  9. [verwijderd] 27 december 2009 17:32
    quote:

    Krotenkokert schreef:

    Tjonge. jonge wat kan een mens verdwalen.
    Bedankt KK, jij haalde hem weer naar boven en gaf, als ik het goed zag, ook nog een AB. Maar daar zal ik mij wel in vergissen (teveel vlambaars op het been), anders sorry en dank voor de waardering.

    Ik heb een te grote fantasie. Maar als je alles voor moet kauwen, geef je de essentie prijs en gaat het verhaal om zeep. Dan liever onbegrepen en de rug recht.

    Ik hoop voor jullie en voor mij dat ik vanaf volgende week alleen maar weer het dienstrooster in elkaar moet steken en zo af en toe eens in moet vallen.

    grt Novastar

  10. [verwijderd] 27 december 2009 19:30
    Tsjonge tsjonge, er zijn een aantal die blijkbaar een beroerde Kerst hebben gehad en de boodschap absoluut niet hebben begrepen van verdraagzaamheid en respect voor een ander.

    Novastar ga vooral door met je ietwat verborgen boodschappen die je in je "verhaaltjes" stopt, ik kan het zeer waarderen en anderen zou ik willen oproepen iets meer moeite te doen om iets onder de oppervlakte te lezen.
    Nova je kent de uitdrukking van het maaiveld : niet bukken hoor !!!!
    (Nodig Krotenkokert maar eens uit voor een dagopening, ben benieuwd of hij het durft!)
  11. [verwijderd] 27 december 2009 19:33
    thnx hearts en AB ! Zal het overbrengen in een depri huize Novastar...;-)

    NB ik zou KK wel willen uitnodigen, maar ik wil hem wel vooraf screenen. Het begint met een mail, wees welkom!

    grt Novastar
  12. HJ deTuinman 27 december 2009 21:17
    quote:

    Krotenkokert schreef:

    [quote=HJ deTuinman]

    PS: AB voor Novastar en de opening hoeft voor mij niet persé beurs gerelateerd te zijn. Die is geschreven voor maandag, dus het beursgerelateerde komt er vanaf maandagochtend wel weer onder te staan.

    Groet HJ.

    [/quote]

    Nee dat hoeft niet,dit is natuurlijk geen beleggerssite.
    Tjonge. jonge wat kan een mens verdwalen.

    Krotenkokert

    Je mag mijn eerstkomende beurt van me overnemen, deal?

    Groet HJ.
  13. madouc* 27 december 2009 21:39
    quote:

    HJ deTuinman schreef:

    [quote=Krotenkokert]
    [quote=HJ deTuinman]

    PS: AB voor Novastar en de opening hoeft voor mij niet persé beurs gerelateerd te zijn. Die is geschreven voor maandag, dus het beursgerelateerde komt er vanaf maandagochtend wel weer onder te staan.

    Groet HJ.

    [/quote]

    Nee dat hoeft niet,dit is natuurlijk geen beleggerssite.
    Tjonge. jonge wat kan een mens verdwalen.

    [/quote]

    Krotenkokert

    Je mag mijn eerstkomende beurt van me overnemen, deal?

    Groet HJ.

    In Rotterdam noemen ze een sufferd of een merkwaardig figuur wel eens een ‘krotenkoker’.
    Het woord is populair geworden dankzij de Bommelstrips van Marten Toonder.
    Krote zou hier een eufemisme voor klote kunnen zijn.

    Als hij dan maar niet zo'n krote stuk gaat schrijven

    ;-) Madouc
  14. [verwijderd] 27 december 2009 21:49
    AB'tje Novastar. Ik kan met je verhaal wel een linkje naar beleggen leggen. Leuke namen van het vuurwerk trouwens ;-)

    Heb pas geleden zelf mogen ervaren dat er wel wat tijd en energie gaat zitten in het schrijven van de dagopening. Jammer dat dit door menigeen weleens vergeten wordt.

    Voor diegene die alleen maar commentaar op andere kunnen leveren is er maar één remedie; geef jezelf op voor het schrijven van een DD. Je ervaart niet alleen dat het tijd en energie kost maar kunt ook nog eens je 'eigen geluid' laten horen.

    Mijn inziens is het nog steeds de DD die een beetje orde schept in de koffiekamer. En dat is ook wat waard.
  15. forum rang 10 voda 27 december 2009 21:56
    Ik heb Krotenkokert ook al eens "uitgenodigd", geen reaktie op gehad. (ik had ook niet niet anders verwacht)
    Laat die gozer gewoon links liggen, is de aandacht niet waard!

    Novastar, gewoon lekker doorgaan met deze openingen, en dat ze niet per sé beleggingsgerelateerd hoeven te zijn is allang bekend. Dit is immer dé dagdraadopening.
    Ik denk juist dat vele KK lezers dit liever lezen dan een opsomming van het feitelijk nieuws (wat er nu juist niet eens is).

    Hulde!
  16. madouc* 27 december 2009 21:59
    Novastar

    Van mij mag je blijven als DD. Ik mag het wel dat iemand een persoonlijk tintje aan zijn verhaal geeft. Mogelijk dat sommige even wat zwartgallig kunnen reageren maar dat komt waarschijnlijk omdat ze hun portefeuille in rook op zagen gaan. Kun je beter 1 x per jaar gaan genieten van hetgeen met zorg is uitgekozen om in rook op te gaan.

    Alleen denk aan je kluiven anders kun je niet meer met het geld in je portefeuille schuiven

    Madouc
  17. HJ deTuinman 27 december 2009 22:17
    quote:

    voda schreef:

    Ik heb Krotenkokert ook al eens "uitgenodigd", geen reaktie op gehad. (ik had ook niet niet anders verwacht)
    Laat die gozer gewoon links liggen, is de aandacht niet waard!

    Novastar, gewoon lekker doorgaan met deze openingen, en dat ze niet per sé beleggingsgerelateerd hoeven te zijn is allang bekend. Dit is immer dé dagdraadopening.
    Ik denk juist dat vele KK lezers dit liever lezen dan een opsomming van het feitelijk nieuws (wat er nu juist niet eens is).

    Hulde!
    Dat is nou precies wat ik bedoel voda!

    Die opening is en hoeft niet meer te zijn dan een leuk leesbaar stukje, ongeacht of dat beleggingsgerelateerd is of niet. En het is al moeilijk zat om er een leuk leesbaar iets van te maken..

    Die opening is niet meer dan het startschot; vanaf morgenvroeg voorbeurs tot morgenavond nabeurs biedt het heel veel beleggers de kans om hun (wel beursgerelateerde) berichten met elkaar uit te wisselen en juist dát is het doel van de Dagdraad!

    Gelukkig zijn er (nu nog) mensen bereid om daar moeite voor te doen, om daarmee de Dagdraad in stand te houden. Dat doen ze niet voor zichzelf, noch voor de AB's! Er gaat een hoop tijd in zitten en het is elke keer weer zoeken naar een onderwerp voor een leuk verhaal.

    Ik heb het nu 1 keertje geprobeerd, maar lang geaarzeld of ik ermee door zou gaan.
    Nu ik zie dat Klotenkokert met 1 enkele negatieve opmerking blijkbaar de steun krijgt van minimaal 8 anonieme figuren, dan ga ik toch serieus nadenken of ik zelf die moeite er wel voor over heb!

    Groet HJ.

  18. [verwijderd] 27 december 2009 22:21
    @HJ deTuinman
    Waarschijnlijk zijn er van die 8 AB's 6 van andere accounts van 'm ;-)

    Als ik me niet vergis heeft ie een flinke ervaring in het aanmaken van nieuwe accounts. Niet dat het mij stoort hoor. Wat me wel stoort is het feit dat enkele alleen maar op zoek zijn naar 'een opening' om vrijwillige DD schrijvers af te zeiken. Zal wel aan mij liggen maar ik zie daar de fun niet van.
  19. [verwijderd] 27 december 2009 22:25
    quote:

    SJS schreef:

    @HJ deTuinman
    Waarschijnlijk zijn er van die 8 AB's 6 van andere accounts van 'm ;-)

    Als ik me niet vergis heeft ie een flinke ervaring in het aanmaken van nieuwe accounts. Niet dat het mij stoort hoor. Wat me wel stoort is het feit dat enkele alleen maar op zoek zijn naar 'een opening' om vrijwillige DD schrijvers af te zeiken. Zal wel aan mij liggen maar ik zie daar de fun niet van.
    De derde ab was van mij

    Vriendeliijke groet,

    TW

    Ik ben geen stiekemerd

    Nova de dd draadje opener heeft er ook één gehad

  20. forum rang 10 voda 27 december 2009 22:25
    HJ, je hebt natuurlijk gelijk. Laten we de "geest" van de DD niet vergeten!
    Blijkbaar zijn er dus minimaal 8 azijnzeikers. (of meerdere aliassen), die hier niet achter staan. Het zij zo, maar ik kijk liever aan al de goede wensen (en ab's) die de DD opners over het algemeen ontvangen!
    Ik denk dat dat ook een reden is waarom vele poster het toch ook prefereren om te zeggen dat ze een ab gegeven hebben. Dan is het namelijk niet meer "anoniem". Mooi toch?
143 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.362
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.219
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 339
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.401
AMG 965 126.140
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.699
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.125
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.171
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.691
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht