Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Spyker N.V. Terug naar discussie overzicht

Spyker: handel in aandeel Spyker beeindigd per 13 september 2013

7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 307 308 309 310 311 ... 369 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2014 20:46
    quote:

    goldrush schreef op 10 november 2014 20:43:

    Personeel zat in ieder geval afgelopen vrijdag nog thuis en al sinds september geen loon
    En wat hebben ze vandaag gedaan dan?
  2. [verwijderd] 10 november 2014 21:43

    I say, Fay... I don't know what you're up to - and that's not my business either.

    Maar ik zoek altijd de omgeving waarin dingen 'kloppen', noem het 'harmony'. Gisteren had ik het gevoel dat je probeerde daar op in te breken. En dan zie ik mezelf schrijven dat ik mensen niet vertrouw, of zo. In het extreemste geval plak ik hen het etiket 'fake' op.

    Well, in your case I crossed a line or three there. So please accept my apologies for doing just that!


  3. [verwijderd] 10 november 2014 21:46
    quote:

    Bullish. schreef op 10 november 2014 21:43:

    I say, Fay... I don't know what you're up to - and that's not my business either.

    Maar ik zoek altijd de omgeving waarin dingen 'kloppen', noem het 'harmony'. Gisteren had ik het gevoel dat je probeerde daar op in te breken. En dan zie ik mezelf schrijven dat ik mensen niet vertrouw, of zo. In het extreemste geval plak ik hen het etiket 'fake' op.

    Well, in your case I crossed a line or three there. So please accept my apologies for doing just that!


    Nou vooruit, omdat jij het bent. Echter had ik je nog een mail gestuurd met mijn volledige naam waarop alles te controleren is. Er staan namelijk heel wat dingen van moi online.

    Back to Spykerrrr
  4. [verwijderd] 10 november 2014 22:01

    Good!

    'Back to Spykerrrr' And right you are, Spyker is a company with loads of history - and shortage of future...

    Maar dat gelegenheids-e-mailaccount heb ik gistermiddag ook direct gecancelled, dus je bericht met alles over 'toi' heb ik helaas ook niet ontvangen.

    ;)

  5. forum rang 4 egeltjemetstekel 10 november 2014 22:09
    Nou bull ik lees een hele boel.
    Maar jouw privé email die laat ik aan jou hoor, die vind ik minder interessant namelijk.
    Maar vandaag dus geen nieuwtjes over Spyker...
    Of heeft er nog iemand iets opgevangen?
  6. greenspanalan 10 november 2014 22:14
    Lijkt erop alsof ze nog niet bezig zijn met verhuizen. Dan zou je denken dat ze blijven zitten, tenzij ze ook geen geld hebben om een aanhanger te huren.
  7. forum rang 4 egeltjemetstekel 10 november 2014 22:40
    Ik denk dat er niet verhuisd wordt omdat er geen verhuisadres is waar ze naartoe kunnen, maar dit is mijn eigen speculatie.
    Ik verwacht een nieuwe veiling bij troostwijk of een ander veilbedrijf, dit zou kunnen door dat de huidige verhuurder beslag op de boedel legt om de verschuldigde huur te innen, maar dit zou dan nog een paar dagen duren voor dat dat kan gebeuren denk ik. In andere/ in alle gevallen duurt het niet lang meer voor dat er een faillissement komt en een bijbehorende faillisements boedel veiling...
  8. [verwijderd] 10 november 2014 22:45
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 10 november 2014 22:40:

    Ik denk dat er niet verhuisd wordt omdat er geen verhuisadres is waar ze naartoe kunnen, maar dit is mijn eigen speculatie.
    Ik verwacht een nieuwe veiling bij troostwijk of een ander veilbedrijf, dit zou kunnen door dat de huidige verhuurder beslag op de boedel legt om de verschuldigde huur te innen, maar dit zou dan nog een paar dagen duren voor dat dat kan gebeuren denk ik. In andere gevallen duurt het niet lang meer voor dat er een faillissement komt en een bijbehorende faillisements boedel veiling...
    Natuurlijk niet. Waarom zou je dan überhaupt de belastingdienst nog betalen?
    Dat VM bij de rechtszaak was, zegt natuurlijk ook nog iets.

    Als wij eens wisten waar hij allemaal mee bezig was.. Zoveel vragen, geen antwoorden
  9. forum rang 4 egeltjemetstekel 10 november 2014 23:00
    waarom vm de belastingdienst betaald heeft (van -naar mijn vermoeden-geld dat eigenlijk bedoeld was om de werknemers lonen van te voldoen) is waarschijnlijk omdat hij op dat moment dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen met de claim van de verhuurder, of wellicht dat dat een anderszins op te lossen probleem was, en natuurlijk ook omdat dat faillissement er anders eerder geweest was.

    maar ja... fay... hoe groot is jouw vertrouwen in muller eigenlijk?
  10. greenspanalan 11 november 2014 03:57
    maandag 10 november 2014

    Spyker in geldnood: waar zijn de miljoenen van Youngman en de Venator-obligatie?
    Spyker verkeert in geldnood, al voor de zoveelste keer in zijn bestaan. Maar eigenlijk is dat vreemd, want er zijn in het verleden financieringsbronnen aangekondigd die voldoende geld zouden moeten fourneren om Spyker nu draaiend te houden. De twee kurken waar Spyker op zou moeten drijven zijn de deal van 10 miljoen euro met de Chinese autofabrikant Youngman en de obligatielening van 20 miljoen pond die begin dit jaar werd gelanceerd.

    Om met die obligatielening te beginnen: die zou 20 miljoen pond (25,4 miljoen euro) moeten opleveren. Deze lening bestaat uit 2 varianten. De ene helft van 10 miljoen pond (12,7 miljoen euro) gaat in de vorm van een traditionele obligatielening, die met rente aan het einde van de looptijd wordt terugbetaald. Eventueel kunnen investeerders ervoor kiezen om hun lening om te zetten in aandelen, maar zolang Spyker geen beursnotering heeft, is dat zinloos. Tot september 2013 stond Spyker aan de Amsterdamse aandelenbeurs genoteerd, maar daarvan is het verwijderd omdat de financiën niet op orde waren.

    De andere helft van de lening, eveneens met een grootte van 10 miljoen pond (12,7 miljoen euro) is gekoppeld aan de Spyker B6 Venator, het nieuwe model waarvoor Spyker geld nodig heeft om het in productie te kunnen nemen. Obligatiehouders kunnen ervoor kiezen om hun geld afgelost te krijgen, maar ze kunnen ook kiezen om hun stukken na vier jaar om te zetten in een gloednieuwe B6 Venator. De Venator-obligatie is aangekondigd als 100 stukken van 100.000 pond elk, met 8,25 procent rente.

    In maart dit jaar kwam Spyker er mee naar buiten en de Londense broker Central Markets zou in drie maanden tijd rijken proberen te interesseren voor het schuldpapier. Maar sindsdien bleef het stil. Navraag leert dat er bij Central Markets nauwelijks activiteit is geweest rond de Venator-bond. De broker is gestopt met het aanbieden ervan. Het is niet duidelijk of er nu een andere partij mee actief is en of de bond nog wel bestaat. Gezien de financiële problemen waarin Spyker nu verkeert, kan worden aangenomen dat de obligatie niet of nauwelijks het beoogde geldbedrag heeft opgeleverd.

    Ruim 2 miljoen euro van Youngman
    Ook rond de deal met Youngman is het steeds stiller geworden. Aanvankelijk zijn er wel wat tranches geld overgemaakt, in ieder geval ruim 2 miljoen euro, zo meldde Spyker in zijn kwartaalupdates. Maar het lijkt erop dat de volle 10 miljoen euro nooit Zeewolde heeft bereikt.

    Spyker en Youngman sloten hun framework agreement in augustus 2012. Naast de 10 miljoen euro directe investering was er een aanvullend plan waarin Youngman 25 miljoen euro zou investeren in de ontwikkeling van de Spyker D8 Peking-to-Paris sports utility vehicle. Die suv is al jarenlang een belofte. Ondanks het showmodel dat al sinds 2006 in diverse gedaantes op autoshows was te zien en de rijdende testmule die er bestaan, is de auto nog steeds niet uitontwikkeld.

    Youngman was de laatste partij die nog in Saab wilde investeren toen dat in 2011 op omvallen stond, Maar de blokkade die General Motors opwierp door te weigeren onderdelen te leveren als er Chinese invloed zou komen bij Saab, deed Youngman afhaken.

    Nadat Saab in december 2011 failliet ging, bleef Youngman close met Victor Muller, en dat resulteerde in de deal van augustus 2012. De vraag is echter hoe hard die afspraken zijn. De indruk ontstaat dat Youngman bij lange na niet alle toegezegde miljoenen heeft overgemaakt.

    Productie lijkt stil te liggen
    Het lijkt niet waarschijnlijk dat al het toegezegde geld wel is gekomen en intussen al op is. Er gebeurt namelijk nauwelijks nog iets bij Spyker, in elk geval niets waar al die miljoenen aan opgegaan zouden kunnen zijn.

    De autoproductie lijkt vrijwel stil te liggen. De Spyker C8 Aileron is al een paar jaar in productie, maar naast de demonstratiemodellen die Spyker regelmatig inzet op auto-evenementen, zijn er maar een handvol Ailerons gebouwd voor klanten.
  11. [verwijderd] 11 november 2014 08:48

    De schrijver lijkt er geen erg in te hebben dat een ploeg van 35 werknemers een loonsom van dik 2 miljoen per jaar oplevert. Tellen we daar 2 ton huur voor het pand bij en een 'tugboat-fee' van, pak'm beet, een miljoen voor de CEO, dan zitten we al op ruim 3,2 miljoen. Per jaar. Komen natuurlijk nog wat kosten bij voor het voeren van zinloze juridische procedures...

    Als YM inderdaad vanaf midden 2012 nog maar 6 miljoen heeft overgemaakt, dan is de pot sinds begin 2014 al leeg. En inderdaad, op dat moment stopten de huurbetalingen voor het pand en begon de belastingschuld op te lopen...

  12. greenspanalan 11 november 2014 08:59
    Dan hebben we het nog niet gehad over de dure marketing activiteiten van Spyker. Even naar Pebble Beach, de Salon Prive in London, een pagina grote advertentie in de Financial Times enz. Daarom zal ook Spyker Events & Branding er wel zo slecht voorstaan.
  13. forum rang 4 egeltjemetstekel 11 november 2014 15:02
    nou zeg wat een leuke tijd!

    vol met leuke momenten:

    presentatie b6 venator:
    www.youtube.com/watch?v=wKIFIXoRH0M

    presentatie c8 aileron:
    www.youtube.com/watch?v=adOk0KhlAYQ

    heldenontvangst voor muller na saab overname:
    nos.nl/video/132387-heldenontvangst-v...

    spyker in topgear:
    www.zideo.nl/playzideo/6c346d566f6c6f3d

    rondleiding spykerfabriek zeewolde door ceo victor muller in 2008:
    www.zideo.nl/playzideo/6c3461576f466f3d

    spyker (diezelfde die nu in fries museum tentoongesteld staat) in de film "basic instinct 2"
    www.youtube.com/watch?v=ssZAVXCKMnU

    het is maar een wilde greep!
  14. [verwijderd] 11 november 2014 15:05
    quote:

    egeltjemetstekel schreef op 10 november 2014 23:00:

    waarom vm de belastingdienst betaald heeft (van -naar mijn vermoeden-geld dat eigenlijk bedoeld was om de werknemers lonen van te voldoen) is waarschijnlijk omdat hij op dat moment dacht dat het zo'n vaart niet zou lopen met de claim van de verhuurder, of wellicht dat dat een anderszins op te lossen probleem was, en natuurlijk ook omdat dat faillissement er anders eerder geweest was.

    maar ja... fay... hoe groot is jouw vertrouwen in muller eigenlijk?
    Tja.. Vertrouwen, waar zou je dat in deze casu op moeten baseren anyway.
    Het feit is dat het bedrijf 'in principe' nog staande is..

    Het is een creatieve tovenaar is die overal wel geld weet te vinden
  15. forum rang 4 egeltjemetstekel 11 november 2014 15:30
    beste fay er passen maar een beperkt aantal konijnen in een hoed.
    ik denk dat de "tovertrucs" op zijn
    je kunt nu niet bepaald spreken van een opgaande lijn,
    alleen maar van een neergaande.
    en ergens houd het dan gewoon op!

    and now the end is near
    and so i face
    the final curtain..
7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 307 308 309 310 311 ... 369 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.853
AB InBev 2 5.309
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.096
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.040
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.626
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.334
AFC Ajax 537 7.027
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.785
Agfa-Gevaert 13 1.897
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.390
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.322
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.772
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.491
AMG 965 126.591
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.201
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.771
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.186
Aroundtown SA 1 186
Arrowhead Research 5 9.312
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.770
ASML 1.762 77.633
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 340
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.800
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht