Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

TomTom NL0013332471

Laatste koers (eur)

5,620
  • Verschill

    -0,105 -1,83%
  • Volume

    419.532 Gem. (3M) 329,3K
  • Bied

    5,610  
  • Laat

    5,830  
+ Toevoegen aan watchlist

TOMTOM FEBRUARI 2016

4.386 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 220 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2016 20:03
    quote:

    Mojo schreef op 13 februari 2016 19:43:

    [...]

    Oh was ik helemaal vergeten, daar ging je scriptie over...je hoeft het me niet uit te leggen.
    Maak je maar geen zorgen over TomTom, en zeker niet over mij. Sommigen hebben verlies, of minder winst. Ik behoor de de laatste groep. Als de koers verder zakt dan koop ik bij en anders wacht ik op betere tijden.

    Mojo schreef: Mijn positie van gisteren aankoop op 2,84 heb ik vanochtend eruit gegooid. Wacht na bekendmaking van de emissieprijs. Tot die tijd wens ik zittenblijvers succes.

    Maar als ik anderen waarschuw dat Tomtom lager kan door het negatieve sentiment dan is dat voor jou een reden om mij belachelijk te maken. Ik vind dat maar eigenaardig als ik jouw reacties op andere draadjes lees, zoals hierboven. Goed ik houd er verder over op.
  2. [verwijderd] 13 februari 2016 20:20
    Technisch gezien kan het met sensoren in de weg, echter je moet een algoritme hebben om vele auto's te kunnen onderscheiden die langs/achter/voor elkaar rijden met verschillende snelheden op kleine afstandenvan elkaar. Niet eenvoudig. Daarnaast verg dit een grote investering in ons wegennet en denk aan onderhoud, storingsgevoeligheid (weersomstandigheden) etc. etc. Om 1 vliegtuig automatische te laten landen op 1landingsbaan is al lastig genoeg.

    quote:

    Vuurgoudhaantjes schreef op 13 februari 2016 19:34:

    [...]

    www.nrc.nl/next/2016/02/13/centrale-b...

    Dat had ik gedaan als je mij niet meer zo kleineert met LEGO ingenieur te noemen. Maar we spreken elkaar komende beursweek wel weer als jij verder kaal bent geschoren met jouw Tomtom aandelen.
  3. [verwijderd] 13 februari 2016 20:45
    @*Justin*: de aangehaalde uitspraken van Goddijn vind ik realistisch en natuurlijk zit er een optimistische ondertoon in. Geen goede vergelijking maar zelfs bij Imtech en Macintosh was men vlak voor het faillissement nog schijnbaar optimistisch. Dus daar moeten we doorheen kijken. Wel verklaart hij "zeer" optimistisch te zijn over nieuwe contracten, nog een schepje er bovenop dus, wat niet per se had gehoeven: was dat reëel of een tikkeltje overdone?

    Goddijn lijkt de gevolgen van Here als neutraal aan te merken, waar hij opmerkt dat die overgang op zich geen positieve trigger voor TomTom is. Daarna volgt nog wel tekst, maar het is voorlopig maar afwachten of de belangstelling en due diligence ergens toe leidt.
  4. [verwijderd] 13 februari 2016 21:12
    [quote alias=Beperktedijkbewaking id=9172694 date=201602131728]

    vrouwen en VWS......

    Ben jij gefrustreerd? Het schijnt zo te zijn, wil men ons laten geloven, dat besturen los staat van technische kennis. Dus iemand kan vandaag minister van Landbouw zijn (al valt dat tegenwoordig onder EZ) en morgen van Defensie. No problem at all! En zo draait het netwerk-carouselletje eeuwig rond.

    Volgens cabaretier Jansen trouwens geen slecht idee dat glazen plafond, indachtig de goedlachse Van Miltenburg.....

    Nog een mening over dochter May, die bij de Pvda is aangeschoven? Kruidje-roer-me-niet avant la lettre en nog explosiever dan la mama? Humorloos en één woord verkeerd en ze ontploft?
  5. Mojo 13 februari 2016 21:28
    quote:

    Vuurgoudhaantjes schreef op 13 februari 2016 20:03:

    [...]

    Mojo schreef: Mijn positie van gisteren aankoop op 2,84 heb ik vanochtend eruit gegooid. Wacht na bekendmaking van de emissieprijs. Tot die tijd wens ik zittenblijvers succes.

    Maar als ik anderen waarschuw dat Tomtom lager kan door het negatieve sentiment dan is dat voor jou een reden om mij belachelijk te maken. Ik vind dat maar eigenaardig als ik jouw reacties op andere draadjes lees, zoals hierboven. Goed ik houd er verder over op.
    Ik beleg niet alleen in TomTom. Dit was mijn positie van Arcelor Mittal en niet van TomTom. Wat is er mis met deze reactie?
  6. [verwijderd] 13 februari 2016 23:28
    quote:

    Leeuw 007 schreef op 13 februari 2016 22:57:

    Mijn Voorspeling is bijna uitgekomen.
    Benieuwd naar je volgende. Glazen bolleke maar weer uit het dressoir.
  7. [verwijderd] 14 februari 2016 10:03
    quote:

    Misschien schreef op 13 februari 2016 12:15:

    [...]

    Natte krant,

    Zal ik hem afmaken?

    Zijn jullie nou zo dom of ben ik nou zo slim?

    Om daar een antwoord op te krijgen wat de analisten voorspellingen betreft, zou ik het antwoord lezen in de collum van Jaap van Duijn in de Telegraaf van vanmorgen.
    Ik denk dat hij het goed weergeeft, qua verwachtingen. Dat eigenlijk Martijn van SNS een goed ingevoerde bij TT ook neerwaarts dorst bij te stellen. Dat het zakt op algemeen sentiment is een feit bij alle aandelen, maar bij TT gaat dat altijd overdreven hard, het is niet anders.

    Tini
    Voor natte krant en misschien:
    stuk uit de telegraaf van za 13 feb. 2016.

    Analisten worstelen nog steeds met de vraag hoe te reageren op de sterke koersdalingen waarmee het jaar 2016 is begonnen. Veruit de meesten waren eind vorig jaar heel positief, zeker voor de aandelenmarkten, en als dan beurzen binnen een week of wat met 10% of meer dalen, is dat toch wel iets om eens serieus over na te denken.

    De pavlovreactie van de meeste strategen is: vasthouden aan de eerder uitgesproken optimistische verwachtingen. Dus het typische bankadvies is: ’Wij blijven positief. Wij handhaven onze overweging voor aandelen.’ Tenslotte kan de wereld in een paar weken niet zo veranderd zijn, dat wat je toen dacht ineens niet meer geldt. Dit is de ontkenningsfase die, als de dalingen aanhouden, ongetwijfeld gevolgd gaat worden door de volgende fasen in het verwerkingsproces: woede (waarom dalen die koersen terwijl ik zo positief was), verdriet (dit is niet goed voor mijn reputatie) en aanvaarding (het is niet anders, ik moet mijn verwachtingen toch maar bijstellen). Maar dan ben je al gauw een paar maanden verder.

    Eén analist verweerde zich met de constatering dat het toch zo goed gaat met de Amerikaanse economie. Er is voortdurend banengroei en de werkloosheid staat op het laagste niveau sinds begin 2008. Ja, dat is waar. Maar rond en na de top in de aandelenmarkt gaat het altijd goed met de economie en is de werkloosheid altijd laag. Dat was ook zo in 2000 en 2007. Het gaat er niet om hoe het nu gaat, maar wat de vooruitzichten zijn. In Amerika en in de rest van de wereld. De beurs loopt vooruit. Economen van de Amerikaanse Citibank hebben het over een ’dodelijke spiraal’, die de wereldeconomie omlaag trekt en die wordt veroorzaakt door een te sterke dollar en een te lage olieprijs. De tienjaarsrente in Japan is nu negatief, OESO en IMF moeten hun groeiramingen voortdurend neerwaarts bijstellen, olieproducerende landen zijn in recessie en de ECB denkt eerder aan nog meer geldstimulansen dan aan een rente boven nul. Ga dan maar beweren dat het toch zo goed gaat met de wereldeconomie. Koersen zijn sinds 2009 veel meer gestegen dan economieën gegroeid zijn.

    Achter de zwakke conjunctuur gaan vier structurele problemen schuil. Het eerste is dat de productiviteitsgroei in de wereld heel laag is, lager dan in enig decennium na de Tweede Wereldoorlog. Als er geen productiviteitsgroei is, kan er ook geen economische groei zijn. Het tweede probleem is dat de schuldenberg na de crisis van 2008 alleen maar verder is gestegen. Die schuldenberg is verder opgeblazen door het rentebeleid van de centrale banken, die medeverantwoordelijkheid dragen voor de huidige malaise. Het derde probleem is dat alle macht bij het kapitaal ligt en arbeid (= degenen met een arbeidsinkomen) aan het kortste eind trekt. Het vierde is de euro, die welvaart heeft afgebroken in plaats van gecreëerd.

    Nee, het is niet gek dat aandelenkoersen dalen.

    Typisch bankadvies:

    Wij blijven positief
  8. [verwijderd] 14 februari 2016 11:02
    Een mooi filmpje van NXP over de mogelijkheden van nu en in de toekomst over semi autonomous rijden. Met natte sneeuw buiten leuk om te kijken. Ik vermoed, uit vele rapportages af te leiden, dat NXP samenwerkt met TT en TTT. Dat idee krijg ik ook als ik het filmpje bekijk.
    www.youtube.com/watch?v=WI8FAkg1Nz0&a...
  9. chris123 14 februari 2016 11:26
    quote:

    Vici schreef op 14 februari 2016 11:02:

    Een mooi filmpje van NXP over de mogelijkheden van nu en in de toekomst over semi autonomous rijden. Met natte sneeuw buiten leuk om te kijken. Ik vermoed, uit vele rapportages af te leiden, dat NXP samenwerkt met TT en TTT. Dat idee krijg ik ook als ik het filmpje bekijk.
    www.youtube.com/watch?v=WI8FAkg1Nz0&a...
    Zou zo maar kunnen Vici

    www.ed.nl/economie/tu-e-en-bedrijven-...

    EINDHOVEN - Onder meer DAF, NXP, TomTom en Segula werken mee aan breed onderzoek van de TU/e dat zich richt op de zelfrijdende auto. Doelstelling is om aan de hand van een bestaande auto die wordt omgebouwd te demonstreren dat automatisch rijden mogelijk is.
  10. forum rang 7 bezinteergebelegt 14 februari 2016 20:14
    Morgenochtend knalgroen op de beurzen, verw8 een opening rond de 400 nu de OPEC tot bezinning komt. Blijft alleen de vraag of Tommie mee gaat doen want afgelopen vrijdag was ook een drama ondanks de AEX. Maar het wordt op de beurzen i.i.g. een feessie morgen.
  11. loesje62 14 februari 2016 22:03
    quote:

    Meryntje schreef op 14 februari 2016 20:28:

    In De Grens van Gieling analyseert hoofdredacteur Remy Ludo Gieling een week vol ondernemerschap in binnen- en buitenland. Deze week de val van een ex-challenger.


    www.sprout.nl/artikel/innovatie/tomto...

    Remco zou zich hier eens moeten inlezen!

    Groet uit Grunn.

    Goed geschreven stuk.
    Critisch maar realistisch. laten we eerlijk zijn, camera en sporthorloge is voor een deel mee liften op de innovatie van anderen. de pnd van destijds was van een andere orde.daar zijn anderen uiteindelijk gaan meeliften op de innovatie van TomTom.
    wat de man bedoeld is dat TomTom over kwaliteit beschikt om nogmaals met zo n innovatie van wereld formaat te komen en met een camera en horloge onder zijn niveau presteert. (Als het goed geld opbrengt niks mis mee,,,maar wereldschokkende innovatie,,nee)
    Misschien gaat alle innovatie/creativiteit naar HAD/Road DNA,en gaat dit het worden,? Misschien zit er nog wat in het vat,,,

    Loesje
4.386 Posts
Pagina: «« 1 ... 143 144 145 146 147 ... 220 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april (def)
    2. China inkoopmanagersindex industrie (Caixin) april
    3. NL omzet detailhandel maart
    4. Wolters Kluwer Q1-cijfers
    5. Beurzen Euronext gesloten vanwege Dag van de Arbeid
    6. Chinese beurzen gesloten
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. GlaxoSmithKline Q1-cijfers
    9. VS hypotheekaanvragen - wekelijks
    10. Kraft Heinz Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht