Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

BioPharma Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.470 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 174 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fortune21 29 november 2016 18:42
    @Sheriff

    Volgende punten:
    1) Mee eens dat JNJ niet twee grote overnames in kort tijdsbestek zal doen (tenzij ze gedwongen worden).
    2) Biotech deals worden meestal op vriendschappelijk basis gedaan. Nu blijkbaar de opportuniteit in zake Actelion.
    3) Maar als JNJ Actelion koopt voor de huidige MC dan geeft dat de enorme (strategische) waarde van biotech aan met goedgekeurde producten voor bigcap pharma.

    Kortom mogelijk uitstel is geen afstel wat mij betreft voor JNJ overname. En mogelijk grijpt nog een andere bigcap pharma zijn kans nu JNJ zijn focus mbt M&A elders heeft.
  2. sheriff Grover 29 november 2016 20:09
    Jeroen , het is niet zozeer om te klagen zeker niet maar als ik het zo een beetje omreken naar Genmab staven dan hebben we het over DKR 2800 ex een eventuele premie ... Ik ben met je eens dat het hardstikke leuk is om het op eigen kracht te bewerkstelligen maar om heel eerlijk te zijn had ik het niet erg gevonden zo net voor Kerst ! Mijn irritatie zit hem ook vooral in het feit dat ze ook nu weer voor een ander kiezen eerst Pharmacyclics en nu Actelion en op wat voor prijs !

    @ Fortune , in punt 3 zit mijn pijn ;o) die waarde is mijns inziens idd belachelijk als je 55 x de winst betaald . Als we de schattingen mogen geloven wat Genmab gaat verdienen wat moeten ze dan idd voor Genmab gaan betalen ?? En die rekensom kan JnJ nog veel beter maken dan wij hier dus is mijn vraag waarom wederom niet ?? misschien wat al te optimistische schattingen ?? wie het weet mag het zeggen !

    Maar nogmaals het moet eerst allemaal gebeuren laten we het maar afwachten dingen zijn vaak heel anders dan ze lijken.

    Volgens mijn TA vriend ligt het technisch nog steeds helemaal goed !
  3. Fortune21 29 november 2016 21:06
    Vergeet niet dat mocht Actelion worden overgenomen, dat Genmab dan de grootste listed biotech company in Europa wordt. Het geld in Actelion zal moeten worden herbelegd.

    @Sheriff
    Trouwens de waardering van Actelion op basis van consenus eps data 2018 ($870mln)is nu ongeveer 26x.

    Waarom nu niet. Omdat overname in Biotech vaak vriendelijk is. Pharmacyclics stond te koop. Actelion nu blijkbaar ook. Paar jaar geleden was risico voor JNJ management nog te groot mbt Darzalex. Big cap pharma betaalt liever miljarden meer als ze dan zekerheid hebben.

    Ik blijf erbij dat JNJ nooit royalties boven de $1bln gaat betalen cq bij sales van Darzalex van $5,5bln. Dit vanwege het feit dat royalties via de P&L gaan en overname via de balance sheet. Ik denk dat die $5,5bln uiterlijk in 2020 bereikt gaat worden.

  4. sheriff Grover 30 november 2016 09:10
    Fortune dank , ja wat betreft de stelling van de winst en verliesrekening ga ik helemaal met je mee dat hakt te zwaar in. Maar dat bedoelde ik dus ook ligt die omzetverwachting niet(heel)wat verder weg en zien ze daarom nu niet de noodzaak . We gaan het afwachten eerst maar eens kijken of ze tot een deal komen .. Op naar ASH !!!!!!!!!
  5. Joho 2.0 30 november 2016 20:08
    Genmab schijnt te dalen omdat Actelion het bod van JnJ niet accepteert.
    Dan is de kans toch groter dat JnJ een bod uit zou brengen op Genmab toch groter; en dus zou de koers v Genmab moeten stijgen. Waarom dalen wij dan aan het eind vd dag ?

    www.reuters.com/article/us-actelion-m...

    Wie het nog snapt, mag het zeggen.
  6. [verwijderd] 2 december 2016 11:20
    Raar inderdaad.... koers nu weer 1164.... weer een stap terug helaas.... Ik had zelf verwacht dat Genmab op 2000 DKK zou komen met een overname door JNJ, maar dit lijkt nu verder weg dan ooit. Ik zie Genmab niet op eigen kracht bij de echt grote jongens komen......
  7. [verwijderd] 3 december 2016 17:08
    Goedemiddag.
    Sinds enkele jaren ben ik investeerder in Genmab. Tot op heden heb ik me nog niet gemengd op de diverse fora, wel heb ik deze en Proinvestor met plezier van de zijlijn mogen aanschouwen. Ik merk dat er onzekerheid heerst, gedreven door de overname van Actelion en de op het eerste oog tegenstrijdige koersbeweging van de afgelopen twee weken. Ik heb me voorgenomen om in de toekomst enkele opvattingen te delen. Wellich dat deze van waarde zijn, dat laat ik aan jullie over.

    De onzekerheid die heerst is normaal, dit hoort vanzelfsprekend bij beleggen en zeker bij Biotech. Echter, laat een ding duidelijk zijn, de titel van dit draadje is meer dan ooit relevant. Er zijn weinig tot geen met Genmab vergelijkbare waarde creerende biotechs op het wereldwijd speelveld. Iedere dag zonder overname is goed voor de aandeelhouders ook al zijn wij allen opzoek naar "easy money". JvdW weet precies waarmee hij bezig is en JnJ weet precies wat er nodig is voor de overname. De overname zal er komen, het is slechts een kwestie van tijd. Hoe meer tijd, des te meer waarde creatie. Vanwaar deze overtuiging? Zonder overname krijgt de EBIT van JnJ een hit van meerdere procent punten, geen enkele grootaandeelhouder en CEO/CFO zal dat laten gebeuren als er een mogelijkheid is om dat te voorkomen.

    Mbt de koersbeweging, het schijnt dat een grootaandeelhouder liquiditeit nodig heeft en deze is begonnen met verkopen op de dag na de goedkeuring. Naar alle waarschijnlijkheid is de verkoop reeds voorbij en anders zal dit komende week het geval zijn.

    De komende twee dagen gaan ontzettend interessant worden en ik verwacht dat aan het einde van de komende week de meeste analisten hun koersdoelen met 10% - 15% zullen ophogen. Darzalex is van een orde waar slechts enkele drugs bijhoren en ik geloof dat het de grootste drug die de wereld tot op heden heeft gezien gaat worden en dat is slechts het begin van wat Genmab allemaal te bieden heeft.

    Financiele markten zijn niet rationeel en ik ben bang dat we nog vele schommelingen tegemoet zullen gaan. Kijk niet raar op als we de komende 6 maanden de 1500 - 2000 aantikken en briefly gdreven door global macro / geopolitics ook ooit weer richting de 1000 gaan. Dit veranderd echter niets aan de intrinsieke waarde van Genmab en de koers zal op dat soort momenten ook weer hard omhoog schieten.

    Geduld is een schone zaak. In the end zullen we allemaal, nog meer dan we al zijn, fantastisch beloond worden. Genmab = Long (5 tot 10 jaar en daarmee 5.000 dkk - 10.000 dkk).
  8. [verwijderd] 3 december 2016 17:33
    Edit: (dit blijft speculatie van de grootste orde) echter mijn persoolijke lange termijn verwachting zoals hierboven beschreven zal enkel behaald kunnen worden in het geval dat er of geen overname is (zeer onwaarschijnlijk) of de overname pas over 2 tot 4 jaar plaatsvindt. Ik denk dat Genmab 2018 niet zelfstandig zal halen en dus binnen nu en 12 maanden met een premie van minimaal 100% zal worden overgenomen. Vanzelfsprekend ben ik niet objectief dus hecht hier svp niet te veel waarde aan.
  9. [verwijderd] 5 december 2016 10:48
    Jazeker!
    Zondag was de opwarmer, vannacht vinden er enkele belangrijke presentations plaats die de basis vormen voor nieuwe koersdoelen van de analisten:

    1) Update van de PFS in de Pollux & Castor studies. Het vermoeden is dat dit richting de 50+ maanden gaat, dit is "unprecedented". Hiermee zal de omzet per patient significant omhoog gaan.
    Tevens is het afgelopen weekend dmv een enquete naar buiten gekomen dat de artsen in 2de lijn MM in 60% van de gevallen Dara of een combo met Dara zullen gebruiken. Ook dit zorgt voor een significante update van de peak sales. Citi houdt momenteel bijvoorbeeld rekening met 15% penetratie in 2de lijn MM in 2017, oplopend tot 45% in 2025.

    2) Sub-Q (onderhuidse toediening van Dara ipv de huidige infusie). De eerste resultaten zien er goed uit en de verwachting is dat JnJ snel met een phase 3 study gaat beginnen. Slagen van Sub-Q is van enorm belang en zal de peak sales naar ongekende hoogtes brengen.
    Het patent wordt namelijk tot 2037 verlengd en artsen hebben een nog sterkere incentive om voor Dara te kiezen omdat de toedieningstijd van gemiddeld 6-8 uur tot 15-20 min wordt teruggebracht. Hierdoor zullen ze aanzienlijk meer patienten kunnen behandelen en dus vergoed krijgen van de verzekeringen.

    3) Meer data mbt de "No. 6 mechanism of action" van Dara. Er heerst het vermoeden dat Dara de "perfect dance partner" voor vele drugs kan worden en de behandelingen aanzienlijk effectiever zal maken. Dit is wellicht nog de grootste opportunity voor Dara, als dit blijkt waar te zijn zijn de mogelijkheden onbeperkt en zal Dara het grootste Drug tot op heden kunnen worden.

    Belangrijke 24uur dus, waarna in de loop van deze en volgende week bijgestelde koersdoelen van analisten naar buiten zullen komen.

    Verder begonnen we vandaag met een mooie stijging maar er is nog aardig wat verkoopdruk, ik heb het vermoeden dat de groot aandeelhouder waar ik het eerder over had nog niet klaar is met verkopen.
    We moeten dus nog even geduld hebben voordat we een nieuwe ATH gaan neerzetten en daar ook gaan blijven, maar het zou vreemd zal als dit niet binnen 2 tot 3 weken gaat gebeuren.
  10. [verwijderd] 7 december 2016 09:33
    Beste Genmab, iedere GEN aandeelhouder baalt natuurlijk van een dergelijke dag. Het zegt echter niets. Wat vele male belangrijker is, is de fantastische data die op ASH naar buiten is gekomen. Momenteel spelen er een aantal dynamieken die op korte termijn negatief uitpakken voor oa Genmab. Wanneer deze echter overvliegen en dat zal zoals altijd gebeuren zal de markt inzien dat Genmab momenteel voor een significante discount te koop is. Verder zullen de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid versterkte buy adviezen met verhoogde koersdoelen voorbij komen.

    Daarbovenop volgt op 21 dec de IMS sales van November, dit is US on label only sales maar ik schat zo in dat deze rond de 60 mio uitkomt, een stijging van 33% tov oktober gedreven door de goedkeuring afgelopen november in 2delijn MM. De sales zal vanaf nu elke maand significant gaan stijgen. Dat zal voor een groot deel de koersontwikkeling gaan bepalen omdat de big boys dan pas zullen beseffen dat Dara nog veel sneller en veel groter gaat worden dan dat ze tot op heden hebben ingeschat.

    Tip: neem een abonnement op realvision.com en leer over hoe de financiele markten werken.
    Naast vele andere game chaning kennis zal je er achter komen dat ook de koers van Genmab gedreven wordt door grote inflow en outflow van fondsen van institutionele beleggers en dat dat niets van doen heeft met de fundamentels van Genmab. Dit zal je wellicht iets meer rust kunnen geven.
  11. sheriff Grover 7 december 2016 09:54
    quote:

    Genmab schreef op 7 december 2016 00:01:

    Lekker dagje weer vandaag..... NOT!! Zijn veel speculaties helaas maar 5000DKK gaat nooit gebeuren:p.
    Genmab , LOL ! en we zijn er nog niet zo te zien .... weinig enthousiasme voor de fantastische data @ ASH vooralsnog !

    Hier wat leesvoer om je op te vrolijken :o) lees vooral het commentaar van Mark de jong ( iemand van hier ?!) kan je er weer tegenaan voor een paar dagen !

    www.thecountrycaller.com/61814-daratu...

  12. erik4 7 december 2016 12:16
    Hallo Global Marco, en andere forumleden,

    Naar aanleiding van je bericht heb ik een aantal vragen:

    1. Ik kan de data die op de ASH naar buiten is gebracht niet goed beoordelen. Kun jij aangeven welke fantastische data naar buiten is gebracht.

    2. Je geeft aan dat er momenteel een aantal dynamieken spelen die op korte termijn negatief uitpakken voor oa Genmab. Welke bedoel je?

    3. Ik heb al geruime tijd niets vernomen over de patentkwestie. Is iemand die hier info over heeft?
  13. [verwijderd] 7 december 2016 19:53
    Jyske bank heeft net koersdoel verlaagd van 1470 naar 1400 DKK. en van strong buy naar buy. Reden: de te verwachten lage newsflow de komende maanden. En ook zijn er wat verhoogde short posities. Typisch voer voor traders. Tja, voor KT belegger misschien relevant. Vlak onverwacht strategisch en r&d nieuws de komende tijd niet uit. En, ondertussen groeit bedrijf verder...in alle opzichten veel moois om komend jaar naar uit te kijken. Hang in there.
  14. [verwijderd] 7 december 2016 22:38
    quote:

    erik4 schreef op 7 december 2016 12:16:

    Hallo Global Marco, en andere forumleden,

    Naar aanleiding van je bericht heb ik een aantal vragen:

    1. Ik kan de data die op de ASH naar buiten is gebracht niet goed beoordelen. Kun jij aangeven welke fantastische data naar buiten is gebracht.

    2. Je geeft aan dat er momenteel een aantal dynamieken spelen die op korte termijn negatief uitpakken voor oa Genmab. Welke bedoel je?

    3. Ik heb al geruime tijd niets vernomen over de patentkwestie. Is iemand die hier info over heeft?
    Hi Erik,

    Mbt de data zie het stukje waarin ik 3 punten beschreef, de eerste twee zijn ongeveer gegaan zoals daar beschreven. Dit houdt in dat Dara's peak sales aanzienlijk hoger zal worden dan dat nu door de analisten wordt ingeschat tevens zal de sales veel sneller gaan dan nu verwacht wordt. Ik zet m'n geld op 2 miljard USD in 2017.
    Het 3de punt is ook aan bod gekomen echter kunnen de analisten daar nog niet zoveel mee in hun DCF modellen.

    Dynamieken.
    - outflow van funds vanuit Genmab naar Actelion ivm de evt overname premium.
    - algemeen negatief biotech / immuno oncology sentiment (de trump rally voor biotech was van korte duur)

    Patentkwestie.
    Genmab schijnt zich daar geen zorgen over te maken, tevens maken de analisten zich er geen zorgen over. Het is een wanhoopsdaad van een bedrijf met weinig innovatie/mogelijkheden en dus toekomstperspectief. JnJ heeft vanzelfsprekend met zo'n grote deal z'n due dilligence gedaan alvorens er een overeenkomst op Dara werd bereikt.

    Verder begrijpen weinig mensen / analisten de voorsprong in technologie en de echte intrinsieke waarde van Genmab. Zelfs met de geweldige data op ASH en de bevestiging van meer dan 1000 artsen kiezen grote investeerders nog niet massaal voor Genmab. Ik vermoed dat dat gaat veranderen als de sales versneld gaat binnen komen en Dara Blockbuster status bereikt.

    Jyske, dat is er nog zo een die er niet veel van begrijpt.
    Het koersdoel is in ieder geval niet gebasseerd op het DCF model want met de data die bekend is geworden zou alles naar boven moeten worden bijgesteld.
    Reden voor het verlagen is de minimale newsflow die verwacht wordt de komende maanden, dat is dus pure speculatie.
    Uiteindelijk is de waarde van een bedrijf gebasseerd op de toekomstige cash flow, daar wordt in dit geval geen rekening mee gehouden.

    Al het nieuws/data dat naar buiten is gekomen de afgelopen 12 maanden heeft alle verwachtingen overtroffen. Geduld is een schone zaak.

  15. Omegaplan 12 december 2016 20:19


    Media Release

    Arzerra approved in EU for use in combination with fludarabine and cyclophosphamide in relapsed CLL
    Approval follows November CHMP recommendation
    Approval based on data from Phase III COMPLEMENT 2 study
    Copenhagen, Denmark; December 12, 2016 — Genmab A/S (Nasdaq Copenhagen: GEN) announced today that the European Commission (EC) has granted a marketing authorization for the use of ofatumumab (Arzerra®) in combination with fludarabine and cyclophosphamide (FC) for the treatment of adult patients with relapsed chronic lymphocytic leukemia (CLL) in the European Union. The variation to the Marketing Authorization for this indication was submitted to the European Medicines Agency (EMA) in March 2016 by Novartis under the ofatumumab collaboration between Novartis and Genmab. Subsequently, on November 10, the Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) issued a positive opinion recommending that Arzerra be approved in this indication.

    "We welcome this decision by the European Commission to expand the use of Arzerra, as this further broadens the treatment options for CLL patients in Europe," said Jan van de Winkel, Ph.D., Chief Executive Officer of Genmab.

    The EC's approval was based on results from the Phase III COMPLEMENT 2 study that evaluated ofatumumab in combination with FC versus FC alone in patients with relapsed CLL. Top-line results from COMPLEMENT 2 were reported in April 2015.
  16. Ooooops 13 december 2016 03:06
    Laten wij hopen dat de koers nog even lekker naar beneden gaat; dat scheelt weer wat belasting. De kenners weten toch wel wat onze parel waard is. Ik vraag mij trouwens af wat voor invloed taxation heeft, in het bijzonder met vriend Trump straks aan het roer: in Ieder geval in de usa maar even wachten met vervreemdingswinst maken , dus .geen overname of zo iets nu er uitzicht is op verlaging van de capital gains tax. Ieder nadeel hep zijn voordeel. ( mochten wij van Cruyff omdraaien )
3.470 Posts
Pagina: «« 1 ... 39 40 41 42 43 ... 174 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.841
AB InBev 2 5.291
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.520
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.969
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.537
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.136
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.763
ageas 5.843 109.779
Agfa-Gevaert 13 1.864
Ahold 3.536 74.000
Air France - KLM 1.024 34.362
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.604
Allfunds Group 3 1.218
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 338
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.767
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.401
AMG 965 126.138
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.524
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.173
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 321
Arcadis 251 8.626
Arcelor Mittal 2.024 318.699
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.124
Aroundtown SA 1 179
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.727
ASML 1.762 77.168
ASR Nederland 18 4.125
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.691
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 08 mei

    1. NL industriële productie maart
    2. AB InBev Q1-cijfers
    3. Pharming - Q1-cijfers
    4. Ahold Delhaize Q1-cijfers
    5. SBM Offshore Q1-cijfers
    6. Dui industriële productie maart
    7. AMG jaarvergadering
    8. Wolters Kluwer jaarvergadering
    9. Arcadis jaarvergadering
    10. Uber Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht