Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

MKB Nedsense NL0009312842

Laatste koers (eur)

0,077
  • Verschill

    -0,001 -0,65%
  • Volume

    7.070 Gem. (3M) 33,8K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Persbericht Blue Fox - trading update

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 november 2007 13:49
    Persbericht Blue Fox - trading update
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van een persbericht van Blue Fox Enterprises.

    Trading update Blue Fox Enterprises N.V.

    Vianen, 12 november 2007 aantal pagina's: 2

    Blue Fox stabiel in eerste negen maanden 2007
    - Omzet over de eerste negen maanden van 2007 met euro 21,7 mln in lijn met vergelijkbare omzet vorig jaar (Q3 2006: euro 22,0 mln).1)
    - In de eerste negen maanden van 2007 is het bedrijfsresultaat euro 1,0 mln negatief, een verbetering van euro 2,9 mln ten opzichte van de eerste negen maanden van 2006 (Q3 2006: euro 3,9 mln negatief).
    - Nettoresultaat over de eerste negen maanden van 2007 positief op euro 5,1 mln (Q3 2006: euro 4,3 mln negatief).
    - Gesprekken met mogelijke strategische partners leiden in het derde kwartaal nog niet tot een strategische samenwerking.
    - Vanaf 1 oktober 2007 is de door Blue Fox Porini ontwikkelde softwareapplicatie aan de prijslijst van Microsoft toegevoegd als Microsoft Dynamics AX voor de textiel- en modebranche.

    Cees van Steijn, CEO Blue Fox: 'In het derde kwartaal zijn intensieve gesprekken gevoerd met mogelijke strategische partners, maar dit heeft vooralsnog niet het gewenste resultaat opgeleverd. We blijven openstaan voor gesprekken met strategische partners, maar een zelfstandig voortbestaan wordt eveneens als scenario voor de toekomst meegenomen. De door Blue Fox Porini ontwikkelde software staat vanaf 1 oktober op de Microsoft prijslijst in de USA, Italie, Belgie en India en andere grote afzetmarkten zullen vanaf 1 januari 2008 volgen. Een succesvolle uitrol van deze
    software alsmede het gecontinueerde succes van onze CAD/CAM sofware zal de fundering zijn voor de toekomst van Blue Fox, in zowel een zelfstandig voortbestaan alsook in een strategisch partnerschip.'

    Ontwikkelingen eerste negen maanden
    De eerste negen maanden van het jaar zijn voornamelijk gericht geweest op de reductie van kosten en het terugbrengen van de schuldenpositie door middel van het desinvesteren van groepsmaatschappijen. Deze focus heeft geen negatieve invloed gehad op de omzet, die met euro 21,7 mln nagenoeg gelijk bleef aan de omzet over de vergelijkbare periode in 2006, wanneer de vergelijkende cijfers worden gecorrigeerd voor de desinvesteringen die vanaf de tweede helft van vorig jaar hebben plaatsgevonden.

    De turnaround, die is ingezet in de tweede helft van 2006, heeft geleid tot een structurele verlaging van het kostenniveau en zal na 2007 zijn volledige beslag krijgen. De effecten hiervan zijn zichtbaar in het bedrijfsresultaat over de eerste negen maanden van 2007, dat verbeterde naar euro 1,0 mln negatief in vergelijking met de eerste negen maanden van 2006 (EUR 3,9 mln negatief).

    Als gevolg van het verbeterde bedrijfsresultaat en met name het resultaat uit de verkoop van deelnemingen ten bedrage van euro 6,5 mln was het nettoresultaat over de eerste negen maanden van 2007 euro 5,1 mln positief (Q3 2006: euro 4,3 mln negatief).

    Zoals in eerdere persberichten is aangegeven zal 2007 voor Blue Fox nog een overgangsjaar zijn. De gesprekken die de vennootschap heeft gevoerd met mogelijke strategische partners hebben in het derde kwartaal niet tot concrete mogelijkheden tot samenwerking geleid. Hoewel Blue Fox alle strategische opties openhoudt en voor gesprekken over strategische partnerships open blijft staan, wordt een zelfstandig voortbestaan als scenario voor de toekomst van Blue Fox meegenomen.

    1) De vergelijkende cijfers opgenomen in dit persbericht zijn gecorrigeerd voor de desinvesteringen voor de vergelijkbaarheid van de cijfers.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

1 Post
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van BeursDuivel en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 55% korting!

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht