Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Corbion NL0010583399

Laatste koers (eur)

19,260
  • Verschill

    -0,390 -1,98%
  • Volume

    136.565 Gem. (3M) 99,3K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

CSM 4 juli

46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 juli 2011 16:38
    Wat is er aan de hand vandaag?

    Komt er ook een winstwaarschuwing voor CSM? Ik heb wat mensen het horen zeggen, maar kan nog nergens iets vinden erover.

    De grafiek van vandaag is op zijn minst opmerkelijk te noemen, zeker met dit volume.

    Bij TomTom zag je ook een grote daling 2 dagen voor de winstwaarschuwing.

    Ik weet het nog niet, of stukjes laten gaan of is het juist een mooi bijkoop moment?
  2. forum rang 4 New dawn 4 juli 2011 17:19
    Oudere berichten van dit jaar hebben het er over dat CSM niet de gestegen grondstoffenprijzen kan door berekenen aan zijn klanten. Maar dit wist de markt al. Enorme omzet vandaag. Je mag hopen dat er geen winstwaarschuwing komt.
  3. [verwijderd] 4 juli 2011 17:56
    Ik begrijp ook niks van de deze beweging..sector nieuws?,,,of gewoon grote partij die aandelen loost op dunne handelsmarkt?. Als er morgen bericht komt van CSM over winstwaarschuwing dan is het een bericht sturen richting AFM op zijn plaats

  4. [verwijderd] 4 juli 2011 18:05
    Geen sector- of ander nieuws gevonden. Gelet op koersverloop van o.a Philips en TomTom voor de winstwaarschuwing niet onmogelijk dat er iets zit aan te komen. Voorkennis? Ach, het is een relatief klein fonds waar een grote partij de koers behoorlijk kan beinvloeden.
  5. [verwijderd] 4 juli 2011 19:31
    quote:

    Cancel schreef op 4 juli 2011 19:11:

    Mogelijk een aankomende winstwaarschuwing.....anders zakt de koers niet zo hard.
    Pak die mogelijke voorkennis eens keihard aan AFM !!!
  6. [verwijderd] 4 juli 2011 19:55
    Mensen komt die waarschuwing dan gaan we toch met zijn allen naar de AFM. Veel helpen zal het gezien de reputatie van de AFM niet. Niet geprobeerd is altijd verloren, is het ook?

    Kan trouwens ook zijn dat een of ander hedgefonds vanwege problemen elders er gewoon vanaf moest. Moet trouwens nog kijken of er wat Sprinter of Turboseries geraakt zouden kunnen zijn. Iemand hier informatie over?

    Groet, Jonas

    PS Nog net op tijd. Ik zag geen serie dus daar kan het niet aan hebben gelegen. Stop losses? Daar heb ik geen informatie over.
  7. [verwijderd] 4 juli 2011 20:56
    Opmerkelijk, ik heb de meeste commentaren op de beursdag gelezen, daarin wordt CSM nauwelijks genoemd. (uitsluitend in de fin. telegraaf: "de grootste daler is de AMX was CSM zonder duidelijke oorzaak")

    De TA maakt de belegger nog somberder (Tostrams: de dalende trend is bevestigd, de volgende bodem is euro 21,01, indien deze wordt doorbroken blabla etc)

    Uiteraard kunnen we alleen de koers blijven volgen en wellicht dat over enige tijd duidelijk zal worden dat deze dag slechts een dipje heeft getoond dan wel er fundamentele reden aanwezig was.

    Sterkte voor alle mede CSM beleggers.
  8. [verwijderd] 5 juli 2011 07:55
    Vanochtend gewoon een winstwaarschuwing, de verpakking van het bericht is subtiel, de markt zal er doorheen kijken...
    Zeer duidelijk een gevalletje van voorkennis...de handel terugdraaien! ik denk het niet.
    Alles vanaf de minicap en lager is gewoon te klein voor de beurs.
  9. henrico26 5 juli 2011 08:15
    Wederom is er hier weer sprake van een gevalletje van voorkennis. Als grondstokkosten oplopen, dit niet direct doorberekend kan worden in hetzelfde kwartaal. Dan is dit idd een verpakte vorm van een winstwaarschuwing. Hier hoef je geen intellectueel voor te zijn.

    Er waren gisteren al mensen die hier van op de hoogte waren gezien de forse daling. Wellicht dat er zo een officieel bericht komt, maar ik zeg nog eens -4 a -5%. Ik heb ze niet in de portefeuille, laat maar komen zeg ik. Minder leuk voor bestaande aandeelhouders.
  10. [verwijderd] 5 juli 2011 08:21
    Het bericht is er al hoor.
    Ik heb niets met CSM, ook nooit wat gehad...de manier waarop houd mij bezig.
    Er is duidelijk gelekt, en zeker niet tegen dovemansoren....vandaag mag de onderste rij van de pyramide reageren: de particulier.

    Bij dit soort management moet je wegblijven, kan zeer veel geld kosten...of juist niet!
  11. forum rang 4 s.lin 5 juli 2011 08:26
    MARKET TALK: CSM winstwaarschuwing teleurstellend - SNS
    Gepubliceerd: 08:15
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De ebita-verwachting die CSM (CSM.AE) dinsdag afgeeft betekent een duidelijke verlaging van de verwachting voor zowel het eerste als het tweede halfjaar en is daarmee teleurstellend, zegt analist Richard Withagen van SNS Securities. Dat de risico's in de hogere grondstoffenkosten lagen, was bekend, zegt hij. Toch zullen analisten hun ebita-ramingen voor 2011 nu met zo'n euro35-40 mln omlaag moeten bijstellen, denkt hij. Withagen verwacht dat CSM de hogere inkoopprijzen uiteindelijk wel zal compenseren, zoals ook lukte in 2008 en begin 2009. Hij denkt zelfs dat dat het deze keer sneller zal gaan, omdat het bedrijf beter is voorbereid en omdat de grondstoffenprijzen weer iets zijn gedaald. SNS Securities heeft een buy-rating en koersdoel van euro30. Het aandeel CSM, dat maandag een opvallende dip maakte van circa 5%, sloot maandag op euro21,75. (AVR).

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
  12. forum rang 4 s.lin 5 juli 2011 08:27
    CSM waarschuwt voor effect hogere grondstofprijzen
    Gepubliceerd: 07:52
    AMSTERDAM (Dow Jones)--CSM nv (CSM.AE) zal in het eerste halfjaar waarschijnlijk een lager resultaat behalen dan een jaar eerder, door de sterk stijgende grondstoffenkosten, en laat zijn eerdere optimisme over een toename van het resultaat in 2011 varen.

    Het bedrijf verwacht voor het eerste halfjaar een winst voor aftrek van rente, belasting en amortisatie (ebitA), exclusief bijzondere posten, van circa euro80 mln, wat lager is dan de euro102,5 mln in de eerste helft van 2010. In de tweede helft van het jaar verwacht CSM een min of meer vlak resultaat.

    Bij de jaarcijfers zei het concern nog optimistisch te zijn over een toename van het resultaat in 2011. Bij de eerste kwartaalcijfers onthield CSM zich echter van een verwachting.

    In het tweede kwartaal zijn de grondstoffenkosten sterker dan verwacht gestegen, waardoor CSM nu een kostentoename op jaarbasis verwacht van euro240 mln. Bij de jaarcijfers over 2010 ging het bedrijf nog uit van "tenminste euro200 mln" meer kosten in 2011.

    Het bedrijf heeft de verkoopprijzen extra verhoogd om te compenseren voor de hogere inkoopprijzen, wat heeft geleid tot enig volumeverlies. Op jaarbasis stegen de verkoopprijzen met 6%.

    CSM zegt te verwachten dat de volumes in het tweede halfjaar geleidelijk zullen herstellen, en stelt dat er geen indicatie is dat de concurrentiepositie bij zijn divisies Purac of Bakery Supplies is verslechterd.

    CSM zal zijn halfjaarcijfers op 10 augustus publiceren.

    Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc
  13. forum rang 4 New dawn 5 juli 2011 08:31
    Een bedrijf is niet altijd lekvrij.

    In de begin jaren van 2000 had ik veel aandelen van onroerendgoedmaatschappijen. Mijn broker was een bank. Op een gegeven moment kreeg ik de ene na de andere reclameprospectus in de bus van onroerendgoedmaatschappijen om deel te nemen in projecten. Vreemd dat ze mijn belangstelling voor deze sector kenden en ook wisten dat ik er in investeerde. Voor mij stond destijds vast dat ze mijn specifieke belangstelling voor onroerendgoed van mijn bank hadden.

    Ik ging mijn beklag er over doen. Na een poosje hielden de mailings op. (!) Allemaal geen ramp, maar het gaat om lekken van informatie. Een ieder zal begrijpen dat deze info niet voor niets wordt gelekt. Het kan toch niet anders dat hier voor wordt betaald.

    Een partij met grote belangen in een bedrijf zal proberen informatie tegen betaling te verkrijgen. Alleen bewijs maar eens dat het gebeurd.
  14. [verwijderd] 5 juli 2011 08:32
    Kwam toevallig gisteren op dit draadje langs en heb het boekje bekeken.
    Grotere bestens verkopen, de haast was best wel groot, bepaalde verkopers zochten met spoed de uitgang.....heel triest dit.
    Komende 3 jaar moet je hier wegblijven.

    "Justitie doet inval bij CSM hoofdkantoor"

    Vanochtend vroeg hebben 15 rechercheurs het complete management van het bedrijf ......

    Terwijl het er zo dik op ligt.
  15. forum rang 4 K. Wiebes 5 juli 2011 08:35

    Ik zat er (nog) niet in; was ze wel aan het volgen.

    Maar met 'n winst van 1,45 over 2010 en - voor mezelf -uitgaande van 'n winstgroei van 10 % in dit jaar, stonden ze naar mijn smaak (veel) te hoog. Dat terzijde.

    Maar die daling van gisteren en de waarschuwing vandaag: veel gemakkelijker kan de AFM ze niet krijgen.

    Ik ga ervan uit dat cijfers zijn uitgelekt en dat ze vandaag halsoverkop met hun waarschuwing moesten komen om de meubelen nog enigszins te redden. Maar te laat.

    Je zult er als CSM-aandeelhouder niet rijker van worden, maar reken maar dat dit nog 'n staart krijgt.
  16. forum rang 4 s.lin 5 juli 2011 08:42
    MARKET TALK: CSM stelt teleur - ING
    Gepubliceerd: 08:40
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De winstwaarschuwing van CSM (CSM.AE), in verband met hoger dan verwachte grondstoffenkosten, is zeer teleurstellend en betekent een klap voor het vertrouwen in het bestuur, zegt een analist van ING Research. Nog maar een maand geleden hield CSM een beleggersdag, waar het bestuur geen signaal afgaf van bezorgdheid over een hoger dan verwachte stijging van de grondstoffenkosten in het tweede kwartaal, merkt de analist op. Hij verwacht verdere druk op het aandeel, nadat het maandag al 5,4% lager sloot. ING heeft een hold-advies en neemt zijn koersdoel van euro25 in heroverweging. Het aandeel sloot maandag op euro21,75. (AMV)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

    (c) 2011 Dow Jones & Company, Inc.
46 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht