Forum: TomTom » off-topic » Pagina: 161 | Beursduivel.be

off-topic

4.061 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... 200 201 202 203 204 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JP Samosa
0
@ketchup.
sudzucker doet het aardig.
Neem je nog bij op dips?

En dan zie ik @Glencore, aardig gezakt. Ben er al tijden uit.
Hoe zie jij deze nu?
[verwijderd]
0
@URW, blijft kwakkelen en heb onder de 120 euro positie verder uitgebreid en heb daarvoor @UMI en @AMG laten gaan..
Heb deze posities in mijn pensioen portefeuille en de insteek is een zo hoog mogelijk dividend en @AMG aan 1,6% en @UMI aan 2,9% steken mager af tov een 8,6% van @URW die ik gemiddeld aan 125,73 in portefeuille heb..

Onder aan de streep staat het dividend rendement van de pensioen portefeuille nu aan 6,6% bruto gemiddelde met de volgende posities;
@AGN 8,2%
@BARC 4,4%
@BASF 5,3%
@BAYER 4,9%
@EMG 6,6%
@FFARM 4,7%
@GAZ 8,3%
@GLEN 6,9%
@HAL Trust 4,1%
@KHC 5,9%
@KVW 6,4%
@NIBC 11,0%
@RRTL 8,7%
@SAGA 0,0%
@SBRY 5,8%
@SGO 4,2%
@URW 8,6%

Vooralsnog geen blue chip bedrijven omdat ik deze over het algemeen te duur vind en daaraan gerelateerd de dividend uitkering te laag..

Had ik wel blue chip bedrijven in portefeuille dan werden deze NIET verkocht, de koers blijft over het algemeen beter liggen bij tegenwind en zorgt voor minder risico in de portefeuille..

Het verkopen van aandelen van blue chip bedrijven die noteren aan hoge koersen is een fluitje van een cent het wordt pas lastig wanneer je deze aandelen terug wil kopen en tot de conclusie komt dat ze nog duurder zijn geworden.

Dan is een heel stuk makkelijker voor mijn aandelen die over het algemeen deels zijn afgestraft en volatieler zijn waardoor een reële kans bestaat om de verkochte stukken voor een lagere prijs terug te kopen.
ketchup
0

@ JP, ja heb ze beiden in de porto - heb er vertrouwen in dat de handelaren bij Glencore zich bijtijds weten te positioneren als grondstoffen uit over-supply naar equilibrium gaan en dat ze dan ook slim genoeg zijn om om hun posities heen te handelen

verder zijn zowel bij Suedzucker die een belang hebben in de commodities die voeger bij de Man group zaten en Glencore qua research zeer gevraagd door de grote verbruikers van grondstoffen en als de Industrie zijn voorraden gaat verlengen van 6 maand naar 12 maand omdat ze een einde zien aan over aanbod, dan weten ze bij een Glencore of een Cargill die vraag goed in te schatten en in te vullen, enkel die laatste is spijtig genoeg niet beursgenoteerd anders zou ik die zeker Long gaan.
[verwijderd]
0
@YEXT, wordt vandaag afgestraft voor de magere outlook en ben weer van de partij aan $15,75. Bedrijf is actief in het managen en controleren van 3P maps, apps, search engines, intelligent GPS systems, digital assistants, vertical directories, and social networks dus een conculega van @TT...

tevens de posities in @PBI en @GE weer teruggebracht naar target en nu weer op naar de volgende uitbarsting van Trump om de extra stukken weer terug te nemen!
ketchup
1

ALFEN NV , positief rapport uit van ABN - potentieel sterk groeiaandeel , koersdoel 15 euro
nou dat wisten we al, maar toch fijn dit gesteund te zien door analisten

heb recent de positie gedubbeld en deze nu zeer laag in de porto, nog steeds een redelijk hoog risico aandeel, want het bedrijf is nog vol in ontwikkeling en moet zich toch nog bewijzen aan de beurs

volumes pikken eindelijk wat op en het is nu vanaf juni van 10 euro naar 13.50 euro gegaan, de vorige high staat aan 15.75 euro (nov 2018) en denk dat we daar einde jaar weer kunnen staan

denk zelf dat dit aandeel over een paar jaar aan 30 euro kan staan,hier kan nog wel eens een hype-factor overheen, dan moet je afscheid nemen.
holenbeer
0
GLPG lijkt te bodemen rond de 150, na de pullback van de ATH. Komende kwartalen gaan resultaten van onderzoeken naast het paradepaardje (filgotinib in RA) gepubliceerd worden. Als die goed zijn, is er zicht op meerdere potentiële blockbusters. Mijn koersdoel voor de kortere termijn is 200, over een aantal jaren 300-500.
Check e entueel analisten op draadje Analyst Reports.
[verwijderd]
0
@WHA, raap nog maar wat meer stukken op van dit kwakkelde stenen fonds, nu weer vraagtekens wat er gaat gebeuren met hun pand van Hudson Bay in Tilburg waar de huur opbrengsten 1,2% van de omzet inhoudt.
Ik volg in deze Aat van Herk die z'n belang van 15% vasthoudt en wie weet horen we een dezer dagen dat het belang is toegenomen naar 20%.

Het aandeel geeft inmiddels 13% bruto dividend op jaarbasis en zelfs als daar wat dubbeltjes vanaf gaan blijft de uitkering ruim, idem bij @URW die nu al een week of wat gebukt gaat onder de verwijdering uit de prestigieuze lijst.

Deze morgen nog wat stukjes @FFARM en @NIBC opgeraapt om te middelen, beide in de buy en never sell portefeuille, met name @NIBC geeft een mooi stabiel dividend en @FFARM actief in de voedselbusiness voor dieren en indirect dus mensen maar naar mijn idee wel toekomstbestendig..

@DAIMLER, na weken pruttelen waarbij de 40 euro heeft standgehouden eindelijk met dank aan @UBS die het aandeel aanprijst met een koersdoel naar 54 euro op weg naar herstel, zit erin aan 42,90 op weg naar herstel richting de 50 euro..
Rider
0
Eindelijk zijn de grondstofaandelen wat aan het herstellen. Heb grote posities genomen in AMG, APERAM en Umicore. Alle drie op jaar tijd meer dan 50% gezakt.
drulletje drie
0
quote:

Rider schreef op 4 sep 2019 om 10:48:


Eindelijk zijn de grondstofaandelen wat aan het herstellen. Heb grote posities genomen in AMG, APERAM en Umicore. Alle drie op jaar tijd meer dan 50% gezakt.


Platinum lijkt uit te breken inderdaad!
Palladium stijgt ook al een week achter elkaar dus allemaal positief voor AMG inderdaad.
Opus135
0
Cleveland-Cliffs can't satisfy shareholders

Cleveland-Cliffs saw its stock drop nearly 15% despite announcing what most investors would normally see as good news. The company said that it would boost its regular quarterly dividend by 20% to $0.06 per share, and it also declared a special dividend of $0.04 per share on top of that. Yet as a producer of iron ore, Cleveland-Cliffs relies on a healthy steel market to support the companies it supplies with raw materials for steel production. When tariffs present obstacles to free trade in the steel market, it often causes investors to get more concerned not just about steel producers but also the companies like Cleveland-Cliffs that supply them with iron ore and metallurgical coal. Until trade relations with China improve, it could be tough for Cleveland-Cliffs to mount a full recovery.
[verwijderd]
0
@YRD, de cijfers;
seekingalpha.com/pr/17620258-yirendai...

omzet beter dan verwacht en dat met de tariff perikelen maar desalniettemin geen positieve ontvangst, gisteren nabeurs is de $8 aangetikt en vandaag voorbeurs -7%..

Ik zit erin aan $10,2836 en is op @CHL na m'n grootste WinstpakkerS positie.
De opening zal fors in rood zijn en ik ga volop middelen, wellicht dat vandaag @YRD m'n grootste positie wordt, ik heb vertrouwen dat de koers voor het jaar om is weer terug is gekeerd naar de $10+..
Ik gok erop net als vorig jaar een bloedrode lente en zomer om in de herfst en winter uit te groeien tot een echte winstpakker!
[verwijderd]
0
@WDI, na m'n verkoop in mei weer een 50% target in de winstpakkers portefeuille en totdat het fraudeverhaal definitief naar de achtergrond is verdwenen kan het aandeel nog wel een keer dippen waarbij ik aanvul naar target.

Dit jaar 2 mooie ritjes gemaakt met dit aandeel en ditmaal voor de LT, wellicht dat binnen een aantal jaar de koers naar het huidige ADYEN niveau is gestegen!
ketchup
0

mocht er een oplossing komen in het US-China handelsconflict dan is Baidu zo ongelofelijk afgestraft geweest ( van 250 plus naar onder de 100 $ ) dat deze één van de betere herstelkandidaten zou kunnen zijn
thans rond de 100$ mi koopwaardig.
[verwijderd]
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 5 sep 2019 om 12:04:mocht er een oplossing komen in het US-China handelsconflict dan is Baidu zo ongelofelijk afgestraft geweest ( van 250 plus naar onder de 100 $ ) dat deze één van de betere herstelkandidaten zou kunnen zijn
thans rond de 100$ mi koopwaardig.
Mee eens Wies, @BAIDU vanaf de top van vorig jaar is ruim 60% van de koers verdampt en dat voor een bedrijf met een zeer rooskleurige toekomst in de nieuwe technologische 4.0 wereld...
Persoonlijk ben ik te vroeg ingestapt met m'n $109,23 gemiddeld en zie de koers na de tariff perikelen en anders wel wanneer Trump is uitgerangeerd weer terugkeren naar de $150++ en $1000 is mogelijk op nog langere termijn..

Zo ben ik ook positief over @CHL, vrij stabiel bedrijf waar het geld met bakken binnenstroomt en zie de koers binnen afzienbare tijd terugkeren naar de $50+ is m'n grootste positie aan $44,834..

idem voor @PI, @JD, @MOMO, (@YRD, @HX gemillimeterd) etc toppertjes met een rooskleurige 4.0 toekomst en zoals we in 3.0 hebben gezien via een zeer hobbelige weg maar wel vooruit!

Dichter bij huis, @BESI, prachtig bedrijf met toekomst en geeft daarnaast een verdraaid mooi dividend dat voor het jaar ten einde is de 30 euro kan bereiken.
Desalnietemin deze morgen winst gepakt en m'n positie gehalveerd, dit jaar ruim 22 euro p/a opgeschreven met 15 ritten en het eind van de hobbelige weg is nog niet in zicht!

Mooie beursdag vandaag en ben flink aan het verkopen, daar waar mogelijk terug richting target, @BASF, @BOS, @FUGRO, @ING, @SGO en voor een aantal @BESI, @DAIMLER, @POSTNL, @RALLYE ruim onder target.

Mijn verwachting is een mooie Q4 maar zolang tariff Trump blijft twitteren zijn er nog voldoende mogelijkheden om de stukken terug te nemen..

Zilver heeft de afgelopen weken z'n achterstand op het goud meer dan goedgemaakt en deze morgen wederom een deel laten gaan, ruim 35% wpa geeft een mooiere glans dan goud die nipt onder de 30% koerst..

Succes.........Peter
[verwijderd]
0
@NASPERS, Naspers rondt aandelenruil met Ctrip af

KAAPSTAD - Naspers heeft de aandelenruil met het Chinese reisplatform Ctrip afgerond. De Chinezen kregen het belang dat het Zuid-Afrikaanse media- en techbedrijf had in MakeMyTrip in ruil voor 5,6 procent van de aandelen. De ruil was in april aangekondigd.

Naspers investeert veel in internetbedrijven. De divisie waar al die belangen in zijn ondergebracht wordt op eigen benen gezet onder de naam Prosus en krijgt later deze maand een notering in Amsterdam.

De notering in Duitsland staat inmiddels 10% in de plus, wellicht anticiperend op de ipo van @PROSUS..
[verwijderd]
0
@PBI, inderdaad binnen afzienbare tijd weer terug aan de $4 en ben de positie aan het halveren. Idem deze middag met @GE en @KR, op naar de volgende tweet van Trump om de posities aan te vullen..

En als kers op de taart is het pond weer terug in het groen en eerder dan ik had verwacht!
[verwijderd]
0
Bouwen, bouwen, bouwen om de overspannen huizenmarkt in te tomen wordt het speerpunt met Prinsjesdag!
Een miljard aan lastenverlichting voor de woning coöperaties, een miljard voor de gemeentes maar het stikstofbesluit (PAS) zorgt voor pas op de plaats, verleende vergunningen zijn/worden teruggedraaid en plannen in de ijskast.

Het plan om 'starters' vrij te stellen van overdrachtsbelasting en de beleggers/bieders/kopers van vrijkomende woningen te gaan belasten van 2 naar 6% gaat niets uithalen.
Wanneer een belegger 'meer' moet betalen voor de aankoop gaat simpelweg de huur omhoog.

Dus die starter, woonachtig bij ouders, studentenwoning met een mooi salaris maar gezien z'n studieschuld, onvoldoende eigen middelen niet de financiering kan rond krijgen om een vraagprijs+ te bieden om de gewenste starters-woning maar kan terecht in de zojuist door de belegger aangekochte starterswoning.

800 euro bruto p/m voor rente en aflossing is teveel volgens de regelgeving maar 1000 euro netto p/m aan huur is geen probleem.

Nee hoor deze initiatieven gaan de starters op de woningmarkt niet vooruithelpen, eerder achteruit!
Waarom geen initiatieven die in mijn jonge jaren voorhanden waren, premie a, b en c subsidies over meerdere jaren getoetst tegen het inkomen en neem daarin op de footprint van de woning, geen uitstoot PAS(t) en prima voor mens en milieu..

Ik ben deze morgen m'n posities in @BAM en @KVW aan het vergroten, maar zal wellicht gezien de stroperigheid en besluiteloosheid van onze overheden een lange termijn positie worden!
[verwijderd]
0
@OXUR, het voormalige Thrombogenics laat weer eens van zich horen door z'n geflopte oogmedicijn 'Jetrea' volledig af te schrijven wat resulteert in een verlies over dit eerste half jaar van 33 mio euro.

Ik heb het al eerder aangegeven, hoeveel centen zijn er nog in kas, wat zijn de kosten p/j en dan kun je uitrekenen wanneer de tent wordt opgedoekt!
Waarom niet in 2015/16 de rekeningen betalen, overgebleven middelen verdelen onder de aandeelhouders en tent en aandeel sluiten!
Beperktedijkbewaking
0
quote:

ketchup of catch-up schreef op 5 sep 2019 om 12:04:


mocht er een oplossing komen in het US-China handelsconflict dan is Baidu zo ongelofelijk afgestraft geweest ( van 250 plus naar onder de 100 $ ) dat deze één van de betere herstelkandidaten zou kunnen zijn
thans rond de 100$ mi koopwaardig.

Tja, ik aarzel over Baidu. Ze moeten het vooral (of zelfs alleen) van de chinese binnenlandse markt hebben, dus een US-China akkoord is voor hen niet zo relevant.

Beperktedijkbewaking
0
quote:

Pieterkels schreef op 6 sep 2019 om 09:55:


Bouwen, bouwen, bouwen om de overspannen huizenmarkt in te tomen wordt het speerpunt met Prinsjesdag!
Een miljard aan lastenverlichting voor de woning coöperaties, een miljard voor de gemeentes maar het stikstofbesluit (PAS) zorgt voor pas op de plaats, verleende vergunningen zijn/worden teruggedraaid en plannen in de ijskast.
...

Die miljard is wel voor 10 jaar, dus per jaar is het slechts 100 miljoen. Peanuts, als je bedenkt dat de corporaties ca 14-15 miljard huur per jaar binnen harken.

Over Naspers: bedenk dat in maart toen de aanstaande notering in A'dam bekend werd, de koers al zo'n 10-15% opliep. Sindsdien vlakte het wat af.
Enfin, de koers van Tencent is natuurlijk allesbepalend.

4.061 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 ... 200 201 202 203 204 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24-jan-20 17:35
Koers 10,082
Verschil +0,034 (+0,34%)
Hoog 10,176
Laag 10,066
Volume 327.254
Volume gemiddeld 417.646
Volume gisteren 434.174

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
# calculated realtime by Commerzbank & '^' by BNP Paribas, streaming powered by VWD Group