AkzoNobel 3e kwartaal 2016

5 Posts
voda
0
Beursblik: lagere winst voor AkzoNobel

Ook omzet onder druk in het derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van 2016 zowel de omzet als de winst zien dalen. Dit is de gemiddelde verwachting van 14 door Vara Research ondervraagde analisten in een door het verf- en chemiebedrijf zelf gepubliceerde consensus.

De analisten voorzien gemiddeld dat de nettowinst daalt met 1,2 procent van 285,0 miljoen naar 281,5 miljoen euro. De omzet komt naar verwachting 3,2 procent lager uit op 3.639 miljoen euro, tegenover 3.760 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De marktvorsers verwachten gemiddeld op een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 588,1 miljoen euro, een daling van 0,3 procent vergeleken een jaar eerder.

Volgens analisten van Société Générale had het verf- en chemieconcern in het afgelopen kwartaal opnieuw te maken gehad met tegenwind, met name door de Brexit-stem gelet op de aanwezigheid van AkzoNobel op de Britse huizenmarkt.

Marktvorsers van HSBC verwachten juist dat AkzoNobel last had van uitdagende omstandigheden in de opkomende markten. De analisten rekenen op een verlies van marktaandeel in China en India, de belangrijkste opkomende markten, aan de gevestigde orde. Daarnaast zijn de groeivooruitzichten voor de belangrijkste ontwikkelde markten "matig", aldus HSBC.

Volgens analisten van Morgan Stanley gaat het bij AkzoNobel op verschillende punten mis. Zo heeft het bedrijf moeite om te groeien, vanwege een moeilijke Europese verfmarkt. Daarnaast gaan de prijzen voor ruwe materialen omhoog, wat zorgt voor margedruk. "En nu de herstructureringen bijna zijn afgerond, wat is er dan nog over om de winst aan te jagen?" vroegen de analisten zich af.

Volgens Société Générale kan AkzoNobel juist nog wel genieten van de gevolgen van jarenlange herstructureringen, zeker binnen de divisies Performance Coatings. "AkzoNobel heeft hard gewerkt om de concurrentie te benaderen", aldus de analisten. "We zien een zeer sterk management binnen een aantrekkelijke industrie opereren."

Woensdag voorbeurs opent AkzoNobel de boeken over het derde kwartaal. Op een rood Damrak noteerde het aandeel maandagmiddag 0,9 procent hoger op 62,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Vlakke winst voor AkzoNobel bij dalende omzet

Bedrijf stelt verhoging dividend voor.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal de omzet conform verwachting van analisten zien dalen, maar zag wel de winstgevendheid verbeteren, terwijl de volumegroei grillig was. Dit maakte het verf- en chemieconcern uit Amsterdam woensdag voorbeurs bekend.

"In het derde kwartaal realiseerden we een verdere groei in winstgevendheid met een hoger rendement in alle bedrijfsonderdelen en positieve volume-ontwikkelingen bij Decorative Paints en Specialty Chemicals.", aldus CFO Maëlys Castella van AkzoNobel in een toelichting op de cijfers. De financieel directeur stelde verder vooruitgang te boeken met de verbeterprogramma's en het behouden van een sterke "cash discipline".

Het concern voorziet aanhoudende deflatie en nadelige valuta-effecten en uitdagende omstandigheden en verschillende regio's en marktsegmenten. Daarbij merkte het ook op dat de risico's voor de pensioenverplichtingen dalen.

De omzet van AkzoNobel daalde in het derde kwartaal met 4 procent naar 3.600 miljoen euro, maar het bedrijfsresultaat (EBIT) exclusief eenmalige posten steeg juist met 1 procent naar 442 miljoen euro, mede dankzij de verbeterprogramma's en lagere kosten. De aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst kwam uit op 285 miljoen euro, gelijk aan de winst in dezelfde periode een jaar eerder. De aangepaste winst per aandeel daalde van 1,24 naar 1,20 euro.

Het interim-dividend werd door AkzoNobel met 6 procent verhoogd tot 0,37 euro per aandeel.

Analisten hadden voor het derde kwartaal gemiddeld een nettowinst van 281,5 miljoen euro op een kwartaalomzet van 3.639 miljoen euro voorzien.

De volumegroei van AkzoNobel bleef in het afgelopen kwartaal vlak, hoewel zowel Decorative Paints als Performance Coatings nog steeds het best presteerden en wel groei boekten.

Het rendement op de omzet steeg van 11,6 naar 12,3 procent en het rendement op investeringen nam toe van 13,0 naar 15,2 procent. Zowel het rendement op de omzet als op de investeringen steeg bij alle drie de bedrijfsonderdelen van AkzoNobel.

Het aandeel AkzoNobel sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 62,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: resultaten AkzoNobel in lijn met verwachting

Geen verrassingen volgens ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft over het afgelopen kwartaal in lijn met de marktverwachtingen gepresteerd. Dit stelde analist Mutlu Gundogan van ABN AMRO woensdag tegenover ABM Financial News in een reactie op de kwartaalcijfers van het verf- en chemieconcern uit Amsterdam.

Gundogan wees op de "gebruikelijke terugkerende thema's" bij Akzo, zoals prijsdalingen en een zwakke omzet- en volumegroei, die deels werden opgevangen door de marges van het bedrijf. AkzoNobel voert een verbeterprogramma door en weet de kosten terug te brengen.

Het concern meldde woensdag een vlakke volumegroei in het derde kwartaal, waarbij de omzet met 4 procent daalde naar 3.600 miljoen euro. De aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst kwam uit op 285 miljoen euro, gelijk aan de winst in dezelfde periode een jaar eerder.

"Geen verrassingen", aldus de marktvorser van ABN AMRO. Ook een verhoging van het interim-dividend van 6 procent naar 0,37 euro per aandeel was volgens Gundogan conform verwachting van de markt.

"Beleggers willen een hogere groei bij Akzo zien, maar de eindmarkten blijven gewoonweg zwak", zo stelde de analist.

ABN AMRO heeft een Houden advies op AkzoNobel. Het aandeel sloot dinsdag 0,1 procent hoger op 62,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: omzet AkzoNobel lichte tegenvaller

Bedrijfsresultaat juist meevaller volgens ING.

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het derde kwartaal van dit jaar iets minder omzet geboekt dan verwacht, terwijl het bedrijfsresultaat (EBIT) juist licht positief verraste vanwege aanhoudende verbeteringen en lagere kosten. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van het verf- en chemieconcern.

Demeester liet zich positief uit over de volumegroei bij zowel Decorative Paintings als Specialty Chemicals. Evenwel werd dit resultaat gedrukt door een valutaire tegenwind, een negatieve prijs/mix-verhouding en lagere volumes bij Performance Coatings door een zwakke maritieme en olie- en gasmarkt.

Het concern meldde woensdag een vlakke volumegroei in het derde kwartaal, waarbij de omzet met 4 procent daalde naar 3.600 miljoen euro. De aan aandeelhouders toe te kennen nettowinst kwam uit op 285 miljoen euro, gelijk aan de winst in dezelfde periode een jaar eerder.

"Al met al bleek AkzoNobel in staat om de winstgevendheid te verbeteren onder uitdagende marktomstandigheden, waarbij het bedrijf de outlook conform verwachting handhaafde", aldus Demeester.

ING heeft een Houden advies op AkzoNobel met een koersdoel van 65,00 euro. Op een vlak Damrak koerste het aandeel woensdagochtend 2,9 procent lager op 60,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
'Decoratieve verven verrassen bij Akzo'

Gepubliceerd op 19 okt 2016 om 08:56 | Views: 1.657

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van AkzoNobel in het derde kwartaal waren grotendeels in lijn met de verwachtingen, waarbij de sterker dan verwachte prestaties van het onderdeel Decoratieve Verven positief verrasten. Dat stelden analisten van Baader Helvea in een reactie.

Het onderdeel Performance Coatings presteerde dan weer slechter dan voorzien, zo merkten ze op. Daarbij stippen ze specifiek aan dat de totale prijsdaling van 2 procent zorgen opwekt over de slagkracht van Akzo om hogere prijzen voor ruwe grondstoffen door te berekenen naar de afnemer. Baader hanteert een sell-advies op het verfbedrijf.

De Belgische zakenbank KBC was niet onder de indruk van de ,,oninspirerende" prestaties van AkzoNobel in het afgelopen kwartaal. De iets hoger dan verwachte ebit doet daar weinig aan af. Analist Wim Hoste ziet AkzoNobel wel als goedgeprijsd en hanteert een koopadvies met een koersdoel van 78 euro.
Het aandeel AkzoNobel stond woensdag kort na de openingsbel 1 procent lager op 61,48 euro.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 jul 2020 17:35
Koers 84,000
Verschil +0,760 (+0,91%)
Hoog 85,220
Laag 83,240
Volume 581.078
Volume gemiddeld 700.606
Volume gisteren 753.244

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group