Forum: Corbion » Corbion 2017 » Pagina: 8 | Beursduivel.be

Corbion 2017

932 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bowski
0
Corbion is niet uniek in de wereld..., bijvoorbeeld:

Galactic (zeer bekend in Belgie?)
www.lactic.com/en-us/home.aspx
Net als Corbion/CSM hebben hun wortels in de (franse) suikerboeren: www.lactic.com/en-us/aboutus.aspx
Big fat mama lijkt Finasucre: www.finasucre.com/fr/groupe-sucrier/
Ze pakken het groots aan: website kan je krijgen in het engels, russich en chinees. Wereldwijd dus.
Alles is te koop in hun webshop: www.lactic.com/en-us/eshop.aspx

PLA-afdeling:
futerro.com/index.html
Lijkt te zijn blijven steken in een 1500 ton/j proeffabriek...

Bowski
0
postpaul
0
Gestaag loopt het aandeel in gematigd tempo bijna elke dag wat op. De volatiliteit in de dagen rond de jaarcijfers (in de zin van aanvankelijk relatief hoog opgelopen stijging opgevolgd door de stevige daling bij de jaarcijfers) ligt alweer ver achter ons. En vrijdag ook weer eens ruim bovengemiddeld volume. Suiker is weer wat gedaald en zweeft al een tijdje iets boven USD 18,-. Op naar de cijfers van 25 april.
postpaul
0
Suiker vandaag hard gedaald: 2,59% en gesloten op USD 17,70. Er lijkt toch wel steeds een omgekeerd evenredig verband met de koers van Corbion te zijn, want die is vandaag juist relatief sterk gestegen - en da's helemaal niet erg.
postpaul
0
De koers is trouwens nu hoger dan vlak voor de jaarcijfers. Zouden al die verkopers op de dag van cijfers weer teruggekocht (en zo niet, spijt) hebben?
postpaul
0
Bacteriën hebben de toekomst bij het maken van plastics of vezels. De grondstoffen van deze producten worden nu nog uit aardolie gewonnen maar straks kunnen die grondstoffen ook ontstaan uit hernieuwbare groene grondstoffen zoals maïsstro, tarwestro of hout.
Bacteriën spelen hierbij een grote rol en dragen dan ook steeds meer bij aan de overgang van de fossiele naar de bio-economie, meldt buitengewoon hoogleraar Richard van Kranenburg in zijn toespraak die hij donderdag zal houden bij het aanvaarden van zijn leerstoel aan de universiteit van Wageningen.
Bacteriën werken als microscopische fabriekjes en kunnen uit eenvoudige suikers nuttige grondstoffen maken zoals melkzuur. Dat proces heet fermentatie en wordt al duizenden jaren gebruikt voor levensmiddelen.
Ook nu al worden soms plastic producten gemaakt met grondstoffen waar bacteriën aan te pas komen. Het nieuwe onderzoek van Van Kranenburg richt zich op bacteriën die andere delen van de plant kunnen gebruiken. "Gebeurt dat nu alleen uit maiszetmeel, straks gebruiken de bacteriën ook de rest van de plant". Bron: ANP, gepubliceerd op nu.nl
postpaul
0
Suiker vandaag 2,51% gedaald en gesloten op USD 17,12 (Bloomberg). Fossiele "concurrent" olie is bovendien flink gestegen. Corbion morgen door de € 26,- (werd vandaag op een haar na aangetikt)?
postpaul
0
Olie verder omhoog en de USD weer wat aangesterkt. Alle trends staan weer even de goede kant op. Ik denk dat de cijfers Q1 nauwelijks nog kunnen tegenvallen. Ik ben wel benieuwd naar de koersontwikkeling zodra het (extra) dividend is uitgekeerd. Ik blijf overigens gewoon zitten, wat er ook gebeurt. Bijvoorbeeld de deal met Total gaat immers nog leuke dingen opleveren, de kruisbestuiving is pas net begonnen. Daarnaast heeft Corbion nog andere ontwikkelingen in petto waar nog niks concreets over gezegd is (behalve dan wat vage hints in interviews).
postpaul
0
Suiker op Bloomberg weer verder gedaald naar USD 16,54. Laat die € 26,- voor het aandeel nu maar vlot doorbroken worden!
postpaul
1
In de 1,5 uur na sluiting AEX is suiker hard verder gedaald. Bij handelseinde op Bloomberg was er 2,3% af op USD 16,16. Ben benieuwd wanneer suiker de USD 16,- neerwaarts breekt. Olie daarentegen kleine 2% omhoog en ook de USD sterkt iets aan tegen EUR. Allemaal gunstig voor Corbion. Morgen dan eindelijk door de € 26,- breken?
postpaul
0
Suiker leek vandaag flink te herstellen met tussentijds een kleine 3% stijging, maar is uiteindelijk toch weer lager gesloten op USD 16,10.
postpaul
0
Apart, stevige daling bij relatief hoge omzetten. Is de uitverkoop begonnen na de opmerkelijke stijging van de laatste weken? Zullen wel winstnemingen wegens hoogtevrees zijn, ik zie geen aanwijsbare oorzaak.
NewEnergy
0
quote:

Maarten222 schreef op 6 apr 2017 om 16:46:


is het handig om nu aandelen corbion aan te schaffen?


Is het handig om te beleggen als je zelf geen mening kan vormen? Is het handig om deze vraag te stellen op een forum waar iedereen long zit? Is het handig om deze vraag te stellen zonder aan te geven of je een kort ritje wil maken of dat je een buy-and-hold belegger bent?
Isildur1
0
je weet dat particuliere short term beleggers nooit winst maken? M.a.w. dan moet je het voor de lol doen en het niet zien als snel winst maken. Dat gebeurd namelijk nooit.
postpaul
0
Mooi, weer eens een dagje met Corbion-nieuws en hoge omzetten. Gezien de algehele beursstemming blijft de koers daarbij heel netjes liggen. Hopelijk sluiten we ook in het groen. De piek naar € 26,14 vanochtend is ook een erg goede ontwikkeling. Intussen blijft suiker al een tijdje vrij stabiel schommelen iets boven USD 16,-. Op naar de Q1-cijfers.
932 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 43 44 45 46 47 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22-nov-17 17:35
Koers 27,190
Verschil -0,235 (-0,86%)
Hoog 27,605
Laag 27,155
Volume 87.007
Volume gemiddeld 99.918
Volume gisteren 93.505

Brussel real time stocks quotedata by Euronext, other by real time BATS Chix.
'Symbol' + '#' = Index indications calculated, real time 24 hours by Commerzbank. Streaming powered by: VWD Group