Ter Beke « Terug naar discussie overzicht

Forum Ter Beke geopend

8 Posts
IEX - Forummoderator
0
Ter Beke is een agro-industrie concern dat zijn activiteiten rond 2 productfamilies organiseert:

vleeswaren (70,7% van de omzet): gegrilde kipreepjes, gerookte spekblokjes, gebakken ham, paté, salami, droge worst, enz. verkocht onder de merknamen l'Ardennaise, Daniel Coopman en Les Nutons;
kant-en-klaargerechten (29,3%): verse lasagne (n° 1 in Europa), tagliatelle, cannelloni, macaroni, pizza's, enz. verkocht onder de merknamen Come a Casa, Pronto en Vamos.

Eind 2016 beschikte het concern over 7 productiesites gevestigd in België (5) en Nederland (2).De geografische verdeling van de omzet is als volgt: België (40,2%), Nederland (44,1%), Duitsland (5,1%), Verenigd Koninkrijk (3,6%) en andere (7%).

Groet Henk
[verwijderd]
0
Het Belgische Ter Beke en het Franse GS&DH Holdings, de aandeelhouder van Stefano Toselli, een bedrijf dat bereide gerechten maakt, hebben een overeenkomst ondertekend waarbij Ter Beke de uitstaande aandelen van Stefano Toselli en de resterende 50% van de aandelen in de Poolse joint venture The Pasta Food Company overgenomen heeft.

Ter Beke en GS&DH Holdings hebben in 2011 in Polen de 50/50 joint venture The Pasta Food Company opgericht om bereide gerechten te produceren en verkopen in Centraal- en Oost-Europa. Ondertussen heeft de Poolse joint venture in Opole een productievestiging die sinds oktober 2014 volledig operationeel is. In het kader van de overeenkomsten van 2011 hadden beide partijen callopties afgesproken voor Ter Beke op 50% van de aandelen van de Poolse joint venture, in handen van GS&DH Holdings en tevens op de aandelen in Stefano Toselli, zodat Ter Beke dit bedrijf volledig kon overnemen.
gulosovelho
0
De 'moeder' van Ter Beke: 'Zelfs Adam en Eva hadden last van listeria'....
IK WIST NIET DAT Ter Beke TOEN AL BESTOND!!! en ‘moeder’ vergeet voor één keer voor hoeveel geld een miljoen is! en neem uw verantwoordelijkheid op, als u het vertrouwen van w klanten en aandeelhouders terug wilt winnen! Is u dat nooit bijgebracht in de Vlerick school? Nu dan ... waar
Wacht u op? Stel u eventjes in de plaats van de slachtoffers!
The Last Post
0
Nieuwe horde voor overname Aoste en Marcassou door Ter Beke
MICHAEL SEPHIHA
23 juli 2022 10:59

In navolging van de Belgische concurrentiewaakhond onderzoekt nu ook de Nederlandse mededingingsautoriteit de overname van de Aoste- en Marcassou-maker Imperial Meat door Ter Beke op een grondigere manier.

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) startte begin juli een bijkomend onderzoek naar de overname van de charcuteriemaker Imperial Meat Products door zijn concurrent Ter Beke. Terwijl Ter Beke vooral charcuterie maakt voor de huismerken van supermarkten, is Imperial bekend van merken als Aoste en Marcassou.

Nu vindt ook de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland dat er nader onderzoek nodig is rond de overname. Imperial Meat is in Nederland actief via het merk Stegeman.

'Ter Beke en Stegeman produceren, versnijden en verpakken vleeswaren. Ze doen dit voornamelijk voor supermarkten, maar ook bijvoorbeeld voor groothandels die aan slagerijen leveren. Op deze markten ontstaan door de overname mogelijk concurrentieproblemen', stelt de ACM. 'Afnemers hebben aangegeven weinig andere mogelijkheden te hebben dan Stegeman en Ter Beke voor het op grote schaal inkopen van vleeswaren en het laten versnijden en verpakken ervan. De sterke positie na de overname kan mogelijk leiden tot een hogere prijs, minder kwaliteit en minder innovatie.'

Ter Beke kondigde de overname van Imperial Meat Products, tot dan een divisie van het Mexicaanse Sigma, in oktober vorig jaar aan. Ter Beke is de nummer één van de Belgische charcuteriemarkt, terwijl Imperial Meat de nummer twee is. Ter Beke, dat ook in andere Europese landen actief is, boekte vorig jaar net geen 700 miljoen euro groepsomzet. Imperial boekt in België en Nederland jaarlijks zo'n 230 miljoen euro omzet. De groep is bekend voor de merken Aoste (broodbeleg), Marcassou (Ardense specialiteiten) en Stegeman.

De onderzoeken in België en Nederland zijn slecht nieuws voor Ter Beke. CEO Piet Sanders wou bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers in augustus de belegger de strategische plannen presenteren die hij heeft voor Ter Beke en Imperial. Maar nu volgt enkele weken of maanden uitstel.
The Last Post
0
Op 25 juli 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Ter Beke (TERB; ISIN: BE0003573814) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Ter Beke blijft "opbouwen".

De analisten behouden hun koersdoel van 120,00 EUR.
Kojo2
0
Het blijft akelig stil rond Ter Beke. Sinds de bekendmaking van de halfjaarresultaten eind augustus werd er niets mee gecommuniceerd. Noch over de druk op de resultaten, noch over de voorgenomen overnames van Marcassou en Stegeman. En ondertussen glijdt de koers steeds verder naar beneden. Als het bedrijf wacht met verdere communicatie tot de bekendmaking van de jaarresultaten eind februari 2023 kan de koers wel eens verder afglijden. Het verwondert me dan ook dat het koersdoel van KBC nog steeds wordt gehandhaafd.
The Last Post
0
08.30 – Ter Beke houdt dividend constant

Ter Beke80,40 | 0,00 % heeft de omzet in 2022 met 12 procent zien stijgen, maar de winst stond wel onder druk. Dit maakte het vleesverwerkend bedrijf deze ochtend bekend.

Die omzetstijging tot 781 miljoen euro werd gerealiseerd ondanks een volumeverlies.

“De transparante doorrekening van kostenverhogingen was naast het continu beheersen van de kostenstijgingen vooral in de tweede jaarhelft van 2022 een cruciale factor voor dit resultaat”, aldus het bedrijf in een toelichting.

In heel 2022 daalde het bedrijfsresultaat (onderliggende EBITDA) met 28 procent naar 38,1 miljoen euro. En het resultaat na belastingen liep terug van 7,3 miljoen naar 4,5 miljoen euro, een daling van ruim 38 procent.

Ter Beke wist de schuld terug te brengen van 74 miljoen naar 68 miljoen euro.

Wat betekent dat alles voor het dividend? Aandeelhouders kunnen over 2022 een dividend tegemoet zien van 4,00 euro per aandeel, net als een jaar eerder.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 31 mrt 2023 16:40
Koers 86,400
Verschil +0,400 (+0,47%)
Hoog 86,400
Laag 85,200
Volume 426
Volume gemiddeld 554
Volume gisteren 105

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront