ASML 2018

10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
A3aan
0
Prima verwoord, maar geloof dan ook niet in een stom grafiekje. Bulkshit zo'n tekeninkje.
Toert
1
quote:

A3aantje schreef op 28 november 2018 13:55:


Prima verwoord, maar geloof dan ook niet in een stom grafiekje. Bulkshit zo'n tekeninkje.


Waar geloof jij in, A3aantje ?
Waar baseer jij je op om te aan- of verkopen ?
David.
0
Grafieken voorspellen niks. Ta voorspelt niks. Maar mensen die denken dat ta voodoo is, denken dat ta'ers denken dat ze kunnen voorspellen. Verkeerd gedacht.
Er zullen er ongetwijfeld genoeg zijn die denken dat ze kunnen voorspellen.

Ik kijk naar trends, meer niet.
Het is namelijk zo dat er op bepaalde punten in een grafiek (de koers dus) koop/verkoopprogramma's worden geactiveerd. Gaat grotendeels allemaal automatisch tegenwoordig. En profs kijken ook naar dat soort punten in een grafiek. Die hebben helaas geen glazen bol en handelen niet op gevoel.

Hieronder de daggrafiek van asml het laatste jaar. In de uptrend zag je wanneer die groene steunlijn werd aangetikt de koers weer mooi omhoog ging. Toeval? Tuurlijk niet.

En nu in de downtrend bij de rode weerstandslijn (rode pijltjes) steeds weer een topje. Toeval? Tuurlijk niet.

Maar goed, het beste is dus gewoon handelen op gevoel en je laten beïnvloeden door nieuws, verwachtingen van anderen, koersdoelen etc. En zo maar lukraak zonder plan een keer instappen omdat je denkt dat het nu gaat stijgen. Ieder z'n ding, helemaal prima.Bijlage:
Toert
1
David, op je grafiek plaats je een rood pijltje in september om te verkopen. gezien het verdere verloop, zou dat correct geweest zijn.

Maar, op dat moment ken je dat verdere verloop dus niet.

Mijn geïnteresseerde vraag is dus : moest je dan ook geen rood pijltje zetten op de tussentoppen half november, begin maart, half april ?
David.
0
Je kent het verdere verloop nooit. Ook niet bij die groene pijltjes. Je gaat uit van het meest waarschijnlijke scenario. Beleggers hebben de neiging om op bepaalde punten hetzelfde te handelen als voorheen.

Als je ziet dat er op een trendlijn steeds verkocht of gekocht wordt, dan doe je de volgende keer hetzelfde als voorheen. In een stijgende trend ga je long op de steunlijn, groene pijltjes.
In een dalende ga je short op de weerstandslijn.

De focus in een stijgende trend ligt op een steunlijn. In een dalende op de weerstandslijn.
Vandaar geen rode pijltjes bij die tussentoppen. Was niet mijn focus. Handel in de meeste gevallen met de trend mee. Ook al ben ik wel een paar keer short gegaan in de uptrend.

Edit; lees nu je bericht pas goed. Die lijn moet iets langer zijn nog. Verbonden worden met de top van juli, dan heb je 2 punten en de 3e is die dan in september.
Toert
0
ok, dat begrijp ik. is logisch in jouw redenering.

Maar, waarom plaats je half september wel een eerste rode pijltje. Als je het vervolg van de grafiek afdekt, dan is er eigenlijk geen verschil met die andere would-be topjes van half november, begin maart, half april ?

nog eens goed gekeken, en je antwoord zou kunnen zijn : "dat eerste rode pijltje staat niet bij dat topje - je ziet dat verkeerd -, maar op het feit dat de onderste stijgende lijn doorbroken wordt" ?
Gastone
0
@Toert, dat is altijd het vervelende: het verleden is bekend, de toekomst niet. Als je een trend ziet, dan ben je eigenlijk al te laat. Bovendien is er het grootste deel van de tijd geen trend. Als je een uptrend definieert in de zin van hogere toppen en hogere bodems, dan mis je heel veel. MA20 is al een maand ongeveer 150. Op dit moment is de trend dus zijwaarts op de daggrafiek. RSI is al maanden lager dan 60, dus downtrend. Het is maar net hoe je een trend definieert.
[verwijderd]
0
Heel goed, David.. Niet helemaal mee eens, maar toch.

Jij bent een specialist en voor zover ik dat kan beoordelen ben je goed in wat je doet. Het lijkt ook prima te werken hier en natuurlijk fijn dat je je bevindingen etc. deelt zodat figuren zoals ik daar ook wat aan kunnen hebben.

Ik kijk tegen bepaalde zaken die je in je post beschrijft toch iets anders aan. Dat komt puur door ervaringen elders.

De handelsoorlog, bijvoorbeeld, heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt en het staat er vandaag heel anders voor dan toen die bij jou bekend werd. Dat zet je mijns inziens iets te makkelijk weg. Ik meen te zien dat elke ontwikkeling wel degelijk een invloed op het algehele sentiment, de brede markt, de tech-sector en ook de koers van ASML heeft, heeft gehad en zal hebben.

Nieuws beïnvloedt het sentiment en dat bepaald dan grotendeels de richting. Nieuws is alleen ruis als je het niet kunt plaatsen. Neemt niet weg dat daar belangrijke signalen in kunnen zitten die later met andere signalen samen wel het sentiment en de richting gaan beïnvloeden. Door speculanten of grote partijen worden die signalen verwerkt zodanig dat als de koers bij een voor jouw duidelijk punt aankomt en dan jij positie neemt, anderen daarvoor gezorgd hebben dat ze daar geld mee verdienen.

Het voert te ver om hier en nu er verder op in te gaan, maar laat ik het even over een andere boeg gooien toch voortbordurend op het voorgaande.

Jouw systeem beschrijft hoe de kudde zich beweegt en spiegelt voor waarop te anticiperen valt. Door het consequent toe te passen, kan je dus heel succesvol zijn... binnen wat je gegund wordt. En voor zolang.

Wil je meer dan zul je toch je blik moeten verruimen.

Tjee, nou klink ik nog arroganter dan jij ;-) Troost je, jij bent ongetwijfeld succesvoller dan ik dus ik blijf graag mijn licht opsteken bij jouw plaatjes. Groet

P.S. Tís een beetje ontspoort maar ik krijg zo nieuws bij dat nare spul. Succes


David.
0
quote:

Gastone schreef op 28 november 2018 14:48:


Als je een trend ziet, dan ben je eigenlijk al te laat.


Daarom moet je ook goed kijken.

Hieronder de daggrafiek van 2 november. Koers ging daarna nog even naar de weerstandslijn op 159, die al te zien was en ingetekend stond. Het vervolg richting 136 is bekend.
Ik heb er niks aan verdiend.

Wel aan de uptrend en de mooie drie laatste groene pijltjes op de steunlijn. De 3e werd niet zo'n succes.

@Toert, het zijn niet alleen steunlijnen, die mooie kansen bieden, maar vooral de gaps in asml.

De mooiste was die van 18 juli, die een maand later weer helemaal gesloten was. Koersen zijn niet te voorspellen, behalve het sluiten van dat gap. Read old posts zou ik bijna gaan zeggen.


Bijlage:
David.
0
@Zelden, bepaald nieuws kan invloed hebben op het sentiment van de dag. Maar ik denk niet op het hoofdsentiment zeg maar. De koers vervolgt haar oude weg meestal weer. De trend.
Het sentiment is terug te zien in de grafiek. Die zegt mij alles. Heb ik voldoende aan. Verandert het sentiment en de trend dan probeer ik mee te veranderen.

Misschien komt het allemaal arrogant over, maar dat ben ik niet en een specialist ook niet. Ik probeer alleen om niet bij de groep van 90% verliezers op de beurs te behoren en probeer via mijn (irritante) posts mensen misschien iets bij te brengen.

Zit hier ook niet om het aandeel de grond in te praten. Beschrijf alleen wat ik zie. En misschien heeft iemand er iets aan.
Toert
1
Toch allemaal vrij intrigerend. Ik volg best dat de trend de trend is.

De grote hamvraag is echter : wat doet een trend omkeren, maar vooral nog, hoe die omkeer identificeren ??? Ben nu bijna een jaar vrij intensief met de beurs bezig, en ik moet toegeven dat ik in die periode met zowat elk bedrijf dat een trendbreuk gekregen heeft er nog geen enkele keer in geslaagd ben om er op tijd uit te stappen. Gelukkig is er ook eentje bij waar de trendbreuk positief is (Vestas). Maar ook die had ik niet direct zien aankomen.


Analistenrapporten ?
Soms wel, meestal niet.
Kijk eens naar al die koersdoelen voor ASML. Weinig geloofwaardig toch he ?

Alhoewel, herinner ons hoongelach toen begin augustus GS voorspelde dat het niet goed zou komen met de semi-conductor industrie, wegens oplopende inventarissen.

En wat is er ondertussen gebeurd ? Exact hetgene ze voorspelden. De inventaris van NVIDIA was eind oktober 1417, zes maanden eerder ongeveer 800.


Of zoek eens op Seeking Alpha naar artikelen over Nvidia. Je vind ze in alle geuren en kleuren. Zowel naar boven als naar beneden, allemaal even (on)geloofwaardig.


FA ?
In feite heb ik meer "geloof" in FA, omdat dat gaat over de centen die binnen en buiten komen bij een bedrijf. MAAR daar is het grote probleem in feite net hetzelfde : je ziet een trendomkeer pas als die al een tijdje aan de gang is. Dus om trendomkeren te zien helpt dat ook al niet.

Wel om een goed geleid bedrijf te identificeren, met een (uniek) voordeel tov de concurrentie, goede cash generator, en weinig schulden. Iets een beetje zoals ASML dus...


Nieuws ?
Nieuws lijkt me vooral interessant als achtergrond info. Al die technische artikels over DUV en EUV en High-NA, zeer interessant om lezen. Kwestie van de kleur van de kat te kennen die in de zak zit die je gekocht hebt. Maar het blijft een kat in een zak, zoek maar eens naar de EUV berichten van de laatste 10 jaar. Tiepische teneur : "morgen breekt dit door". Maar morgen is de morgen van morgen nog altijd de volgende dag, en dat bleef dus maar aanslepen. Dat was trouwens het interessante aan het artikel dat Rene66 gisteren postte : voor EUV is het dus niet meer morgen, maar wel degelijk vandaag !

Handelsoorlog. Inderdaad al bijna een jaar aan de gang, maar dat is niet iets dat van vandaag op morgen zijn invloed laat gelden. Eerder een wurggreep die elke dag iets steviger grijpt en meer pijn doet. Komt nog bij dat eenmaal het dispuut met China opgelost is (of dat er een zogezegde oplossing voor is), de aandacht op Europa zal gericht worden. 25% invoertarieven op auto's, dat is niet niks.


TA ?
Kijk maar eens naar die rising wedge van ons SNSN. Die is vandaag toch wel degelijk doorbroken naar boven. Maar ja, er blijven dus nog altijd twee mogelijkheden : ofwel is het patroon doorbroken, ofwel is het heel even doorbroken om ons te doen geloven dat de trend nu naar boven zal zijn, maar dan slaan de grote jongens wel weer toe om terug naar 136 te vallen.
Dus daar zijn we ook al niet zo veel mee...Toert
1
quote:

David. schreef op 28 november 2018 15:07:


[...]

...
... Read old posts zou ik bijna gaan zeggen.:-)

ik read voor de moment all posts. en plaats er zelf een beetje te veel, excuus...
A3aan
1
quote:

Toert schreef op 28 november 2018 14:07:


[...]

Waar geloof jij in, A3aantje ?
Waar baseer jij je op om te aan- of verkopen ?


Ik probeer in te schatten of een bedrijf winst maakt en ook in de toekomst winst maakt of weer winst gaat maken. Daarbij houd ik politiek in de gaten. Bijvoorbeeld, wordt het een Brexit, gaat Trump weer raaskallen, is de branche populair etc.
Daarbij ben ik zeer wantrouwig als het over mijn geld gaat. Ik vertrouw eigenlijk niemand en zeker niet figuren als Tosti, Schaay en consorten, Die proberen je alleen maar hun systemen en/of blaadjes aan te smeren. En ja, daar is voor die snuiters klaarblijkelijk goed geld mee te verdienen anders waren ze al lang van het toneel verdwenen. Maar ik trap er niet in.

Ik rotzooi maar wat aan zullen sommigen zeggen. Klopt, maar tot nu toe heb ik daarmee vele beurstormen doorstaan. Af en toe heb ik wel eens door laten schemeren of mijn handel en wandel wat opgeleverd heeft. Nou, ik ben daar dik tevreden over.

In mijn portefeuille zitten zo'n 10 tot 15 fondsen met aandelen en/of opties. Een deel voor de lange termijn, een deel om mee te handelen (zo'n 1000 transacties per jaar).

Heb ik dan geen zepers, Ja natuurlijk wel, maar dat is op termijn altijd weer goed gemaakt met uithuilen en opnieuw beginnen. Laat ik het zo zeggen. Ik beleg sinds 1970 (met tussenpozen er tussen uit) en op termijn heb ik daar meer mee verdiend dan wanneer ik netjes gespaard had op een spaarrekening. En vroeger heb ik periodes meegemaakt dat je op 3 maand deposito's 12% rente kon krijgen.

Ik zit overigens op dit moment circa 30% cash.
Toert
0
quote:

David. schreef op 28 november 2018 15:22:


@Zelden, bepaald nieuws kan invloed hebben op het sentiment van de dag. Maar ik denk niet op het hoofdsentiment zeg maar. De koers vervolgt haar oude weg meestal weer. De trend.
Het sentiment is terug te zien in de grafiek. Die zegt mij alles. Heb ik voldoende aan. Verandert het sentiment en de trend dan probeer ik mee te veranderen.

Misschien komt het allemaal arrogant over, maar dat ben ik niet en een specialist ook niet. Ik probeer alleen om niet bij de groep van 90% verliezers op de beurs te behoren en probeer via mijn (irritante) posts mensen misschien iets bij te brengen.

Zit hier ook niet om het aandeel de grond in te praten. Beschrijf alleen wat ik zie. En misschien heeft iemand er iets aan.


nope, jij komt helemaal niet arrogant of irritant over. zelfs niet als je dezelfde boodschap brengt als Ons Grote Orakel.
Toert
0
quote:

A3aantje schreef op 28 november 2018 15:32:


[...]

Ik probeer in te schatten of een bedrijf winst maakt en ook in de toekomst winst maakt of weer winst gaat maken. Daarbij houd ik politiek in de gaten. Bijvoorbeeld, wordt het een Brexit, gaat Trump weer raaskallen, is de branche populair etc.
Daarbij ben ik zeer wantrouwig als het over mijn geld gaat. Ik vertrouw eigenlijk niemand en zeker niet figuren als Tosti, Schaay en consorten, Die proberen je alleen maar hun systemen en/of blaadjes aan te smeren. En ja, daar is voor die snuiters klaarblijkelijk goed geld mee te verdienen anders waren ze al lang van het toneel verdwenen. Maar ik trap er niet in.

Ik rotzooi maar wat aan zullen sommigen zeggen. Klopt, maar tot nu toe heb ik daarmee vele beurstormen doorstaan. Af en toe heb ik wel eens door laten schemeren of mijn handel en wandel wat opgeleverd heeft. Nou, ik ben daar dik tevreden over.

In mijn portefeuille zitten zo'n 10 tot 15 fondsen met aandelen en/of opties. Een deel voor de lange termijn, een deel om mee te handelen (zo'n 1000 transacties per jaar).

Heb ik dan geen zepers, Ja natuurlijk wel, maar dat is op termijn altijd weer goed gemaakt met uithuilen en opnieuw beginnen. Laat ik het zo zeggen. Ik beleg sinds 1970 (met tussenpozen er tussen uit) en op termijn heb ik daar meer mee verdiend dan wanneer ik netjes gespaard had op een spaarrekening. En vroeger heb ik periodes meegemaakt dat je op 3 maand deposito's 12% rente kon krijgen.

Ik zit overigens op dit moment circa 30% cash.


dus eigenlijk fundamentele analyse, nieuws, wantrouwen, ervaring en volharding.

ikzelf zit voor de moment nog maar in de eerste drie, en een klein beetje in vier (want de periode van eind 90 en begin 2000 meegemaakt).

Volharding : ook dat wat, ik verkoop namelijk iet meer in paniek als het na een daling van 50% me begint te dagen dat ik weer maar eens de trend gemist heb. haha.

(en nu ga ik zwijgen, mijn budget voor postings is op).
Gastone
0
TA
Is inderdaad wel een mooie, die 'rising wedge'. SNSN zal wel in haar nopjes zijn!
10x is het volgens plan verlopen. Is het leven inderdaad zo makkelijk dat we nu daar altijd blind op kunnen handelen? Ik heb toch die JAN 140 C weer een eurie lager teruggekocht.
Bijlage:
Toert
0
quote:

Gastone schreef op 28 november 2018 15:52:


TA
Is inderdaad wel een mooie, die 'rising wedge'. SNSN zal wel in haar nopjes zijn!
10x is het volgens plan verlopen. Is het leven inderdaad zo makkelijk dat we nu daar altijd blind op kunnen handelen? Ik heb toch die JAN 140 C weer een eurie lager teruggekocht.


(toch nog niet helemaal weg). zoals David zegt, je moet wel goed kijken. Ik dacht dus gezien te hebben dat die rising wedge doorbroken was aan de bovenkant, maar op jouw grafiek (en eentje dat ikzelf hier heb) blijkt het dus niet het geval te zijn. Excuus dat ik iets hoger iets anders beweerd heb.

en nu zwijgen.
A3aan
2
Zijn er hier mensen die Rienk Kamer mee gemaakt hebben? Die kon het ook zo mooi verkopen met zijn systemen. Duizenden zijn met hem in zee gegaan met zijn mooie praatjes. Op een gegeven moment zag hij zelfs kans om niet bestaande grond in de USA voor de bouw aan hen te verkopen. Zelf woonde hij op een gegeven moment in een prachtig vrijstaand huis (ik meen in Halsteren). Tja, zijn klanten hebben het geweten.

Gastone
0
TA
ASML ligt er weer iets beter voor in vergelijking met de SOX: ASMLus/SOX = 0.1408.
De 150 nog even vasthouden tot vrijdag, of hoger. Dan blijft de koers boven MA20 op de maandgrafiek.
Bijlage:
W-0803
0
Inmiddels in Amerika de 152 gepasseerd. Kan de flauwekul van het orakel zo de prullenbak in.
10.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 ... 500 501 502 503 504 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 27 mrt 2020 17:35
Koers 229,500
Verschil -19,500 (-7,83%)
Hoog 246,200
Laag 228,350
Volume 1.980.238
Volume gemiddeld 1.667.854
Volume gisteren 1.910.264

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group