Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
BW2017
0
Mooi nieuws.

Futures AEX ook mooi in de plus.
Zou morgen zomaar eens een dag kunnen worden dat iedereen Postnl aandelen wil, er word de laatste week al goed afgebouwd kan morgen wel eens in een versnelling raken.
manuss
1
quote:

pielsje schreef op 28 november 2018 20:10:


Hee ho maar Post.nl moest Sandd toch overnemen, dit was toch goed voor Post?
En degene die al voorzien dat dit zou gebeuren met Sandd werd voor gek versleten

Het kan raar lopen op zo,n forum
M.i. is Postnl al een tijdje op de hoogte van de problemen bij Sandd. Vandaar dat Herna op de Sandd-bom zit te wachten. Slimme Herna hahahaha
moneymaker_BX
0
Je zou verwachten dat PostNL dan up had moeten gaan vandaag
Maar het mooie van deze uitspraak is dat PostNL Sandd nu voor heel weinig of gratis kan overnemen omdat Sandd anders geen voortbestaan meer heeft
Morgen superstijging
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 28 november 2018 19:39:


Nu zou er egenlijk nog een stukje van Yteke in de Telegraaf moeten komen met een titel zoals "Sandd betaalt al jarenlang de postbezorgers onder het minimumloon". Misschien zet dat nog een rem op de kerstzegels die ze voor een "barmhartige" prijs van 50c over de rug van de postbezorger verkopen.

Ik mis overigens ook nog het stukje in de Telegraaf over het kwijtraken van "gevoelige" post bij Sandd.Dit is wat de televaag ervan heeft gemaakt. Copy paste. Yteke doet nog een dutje.

www.telegraaf.nl/financieel/2853772/p...
manuss
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 28 november 2018 20:17:


Je zou verwachten dat PostNL dan up had moeten gaan vandaag
Maar het mooie van deze uitspraak is dat PostNL Sandd nu voor heel weinig of gratis kan overnemen omdat Sandd anders geen voortbestaan meer heeft
Morgen superstijging
Postnl hoeft niets over te nemen, Sandd klapt vanzelf in elkaar. Spoedig!!
gpjf
0
Nou dat Sand zal blij zijn met een redelijke overname prijs want ze reden het gewoon niet. Ik denk dan ook dat met deze uitspraak en de datgene wat ook met terugwerkende kracht nog bij ze wordt neergelegd, men heel snel een deal willen. Als het langer gaat duren, worden ze met ene na andere lijk geconfronteerd en reken maar dat ze weten waar de lijken liggen.
Stephan010
0
Er staat zo’n 9.83% shortpositie open ( > 0.5% grens).
Morgenochtend kijken wat koers gaat doen ?
BW2017
0
quote:

Stephan010 schreef op 28 november 2018 20:41:


Er staat zo’n 9.83% shortpositie open ( > 0.5% grens).
Morgenochtend kijken wat koers gaat doen ?


Je zou toch zeggen dat er morgenvroeg minimaal bij opening al 10 cent bij komt of ben ik dan te optimistisch?
Patrick D
0
Prinszicht en MartijnvanM hadden vanmiddag volgens mij hun aandeeltjes verkocht, ben benieuwd of ze er al spijt van hebben
manuss
0
quote:

BW2017 schreef op 28 november 2018 20:47:


[...]

Je zou toch zeggen dat er morgenvroeg minimaal bij opening al 10 cent bij komt of ben ik dan te optimistisch?
Je kan van alles roepen, maar koersen werken als ongeleide projectielen.
BoterbijdeVis
0
quote:

manuss schreef op 28 november 2018 20:10:


[...]Faillissement van Sandd zal mij niet verbazen. Het zou een zegen voor Postnl zijn.


Sandd zal de uitvoering van dit vonnis via de juridische mogelijkheden van beroep tm het gaatje volledig benutten. Dat kan zomaar ruim een jaar of zelfs nog langer gaan duren voordat het vonnis echt definitief dient te worden uitgevoerd. En dat is dan niet echt leuk voor PostNl als die overname van Sandd op rol hebben staan.

Dus HV: afblijven van die club en laat ze creperen.

Of: Laat ze failliet gaan. Neem alleen de krenten uit de pap over.Laat de faillissementscuratoren maar zorgen voor de uitvoering van genoemd vonnis.
Hansbeleg
5
Nog maar weer een keer een mail naar de ACM gestuurd met IR op de CC.


Van: Hans
Verzonden: woensdag 28 november 2018 20:45
Aan: Francke, Joos (Joos.Francke@acm.nl); annemarie.sipkes@acm.nl
CC: ir
Onderwerp: Sandd

L.S.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-281118-267/Post...

Nu heeft ook de rechter geconcludeerd dat Sandd niet aan de cao verplichtingen voldaan heeft, iets wat niemand echt zal verbazen, gezien alle ophef die er al vaker over geweest is. Diverse malen hebben de vakbonden en ikzelf zowel bij de ACM als de politiek aan de bel getrokken dat Sandd zich via een oneerlijk/illegaal businessmodel in de postmarkt ingevochten heeft.

Ondanks alle signalen die de ACM en de politiek dus had kunnen oppikken zijn beiden Sandd steeds ter wille geweest en hebben de ACM en de politiek zich in mijn ogen bewust ingelaten met illegale praktijken.

Met hulp van o.a. de ACM is Sandd in staat geweest via onderbetaling een aanzienlijk marktaandeel te veroveren in de postmarkt ten koste van PostNL die zich wel aan de regels gehouden heeft. Dit heeft dus niets meer te maken met een level playing field waar de ACM eigenlijk voor zou moeten zorgen.

Ik heb het idee dat de ACM in een academische ivoren toren zit waar de werkelijke marktsituatie niet meer gezien wordt. Waar men willens en wetens de andere kant op kijkt bij misstanden in de arbeidsmarkt.
En dat de ACM er alleen maar is voor de VGP, met als doel: het bewerkstelligen van zo laag mogelijke postzegelprijzen voor de grootverbruiker ten koste van alles.

Het resultaat is inderdaad dat niemand behalve de VGP er beter van is geworden, voor de rest (de particulieren postzegelprijs, werknemers en aandeelhouders, is het eigenlijk 1 groot drama geworden.

Graag Uw reactie op de volgende vragen:

-Waarom heeft de ACM geen oog gehad voor de onderbetaling van het personeel bij Sandd ondanks de vele signalen van de vakbonden, de kranten en van mij en waarschijnlijk ook van PostNL?

-Waarom ziet de ACM ondertussen ook niet in dat er in een sterk krimpende markt geen ruimte is voor meerdere spelers? (zie ook de uitkomst van de postdialoog)
Concurrentie in deze markt zal altijd ten koste gaan van de arbeidsvoorwaarden of de kwaliteit van de postdienst omdat het een super arbeidsintensief proces is. Kijk eens om U heen in Europa, overal is de postmarkt zieltogend vanwege de sterke krimp.

-Waarom vecht de ACM de rechterlijke uitspraak omtrent AMM van PostNL aan? De uitspraak waarin wordt gesteld dat de digitale post de grootste concurrent is van de fysieke postmarkt en dus meegenomen moet worden in het oordeel of PostNL een AMM heeft. Iedereen ondervindt toch aan den lijve dat er meer digitale post dan fysieke post bezorgd wordt. Waarom dan deze discussie en waarom denkt de ACM er niet over na hoe we voor de burger een fysieke postmarkt met normale winstmarges überhaupt nog in de lucht kunnen houden.

Met vriendelijk groeten,
Hans (burger en post gebruiker en aandeelhouder van PostNL)

Toekomstbeeld
0
quote:

BW2017 schreef op 28 november 2018 20:47:


[...]

Je zou toch zeggen dat er morgenvroeg minimaal bij opening al 10 cent bij komt of ben ik dan te optimistisch?


Ik reken op iets meer dan dat. Denk dat we snel naar de 2,75 euro lopen.

Als we kijken naar de Business Case voor de overname:

1.
Het Sandd personeel zal nu wel wat duurder worden maar zij zouden bij een overname toch al onder de betere arbeidsvoorwaarden van PostNL gevoegd worden.
Dus voor de operationele kosten na de overname zal dit nieuws niet veel uitmaken.

2. Sandd zal de extra kosten nog moeten verrekenen (maar effe niet denken aan een tijdrovend scenario waarbij men in hoger beroep gaat) en dat zal hun financiële resultaat en kaspositie negatief beïnvloeden.
Daarmee worden ze minder waard wat betreft overnamesom.

Bijkomend issue:

Voor zover bekend, moet Sandd per juni 2019 haar schulden of aflossen of herfinancieren.
Aangezien hun winstgevendheid nu nog meer onder druk komt, zullen de vreemd vermogen verstrekkers (Rabobank en Deutsche Bank) zich grotere zorgen maken dan voorheen.
Denk dat die ook wel wat druk gaan uitoefenen op het Sandd bestuur om een deal te maken zodat zij hun centen terugkrijgen.


PostNL is de winnaar van deze rechterlijke uitspraak! Dat zal de markt ook vinden.
alrob
0
quote:

manuss schreef op 28 november 2018 20:55:


[...]Je kan van alles roepen, maar koersen werken als ongeleide projectielen.

tja koersen zijn onvoorspelbaar.
Maar nu blijkt wel het nietsdoen van de ceo een goede zet geweest te zijn. Dat Sandd een kat in de zak is, is nu wel duidelijk. Maar met de uitspraak van de onrechtmatigheid van de wetgeving inzake tarieven heeft de ceo ook nog niets gedaan, dus ik vrees dat Herna consequent blijft weigeren gebruik te maken van kansrijke gerechtelijke uitspraken. Bestuursblindheid noem ik dat. Dus als ze al zou besluiten een bod te doen op Sandd, zal dat tegen een veel te hoge prijs zijn, zodat de koers van PostNl naar all time low gaat, zoals de shorters al voorzien hebben. Herna heeft immers stront in de ogen waardoor ze niets ziet van al die mogelijkheden om haar heen, net als ze niet ziet dat de vakbond wil dat ze kleur bekent, en dus straks tegen de feestdagen met acties komt.
Het wordt tijd dat we haar naar Specsavers sturen.
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 28 november 2018 20:58:


Nog maar weer een keer een mail naar de ACM gestuurd met IR op de CC.AB Hans!

Heb van die twee nog nooit een antwoord gehad :-) Ivoren toren. Denk dat alle kritische mail zo de spam folder in gaat bij hun.
Geefgas
0
Puur even een hersenspinsel.

Als je een partij overneemt moet je volgens mij ook de lopende contracten handhaven.
Indien een partij failliet gaat kun je vrij de onderhandeling in gaan.

Sandd heeft een aantal hele grote accounts waar ze een zeer lage prijs vragen ....
Geefgas
0
Ik heb trouwens vorige week 10% van mijn positie verkocht omdat ik wat cash geld wilde hebben na een aantal jaar alle ups en downs geheel te hebben meegemaakt en uitgezeten.

Zal me toch niet gebeuren dat ik jaren en jaren deze rollercoaster volledig als passagier mee maak en net op moment dat ik eerste pluk verkoop direct de boel omhoog gaat .... maar goed ik heb de andere 90% nog.
Toekomstbeeld
0
quote:

Geefgas schreef op 28 november 2018 21:37:


Puur even een hersenspinsel.

Als je een partij overneemt moet je volgens mij ook de lopende contracten handhaven.
Indien een partij failliet gaat kun je vrij de onderhandeling in gaan.

Sandd heeft een aantal hele grote accounts waar ze een zeer lage prijs vragen ....


Goed punt. We zullen moeten afwachten of een bedrijf dat 12 maanden geleden zelf een ander bedrijf overnam, nu al het water tot over de neus heeft stromen.

Een kat in het nauw maakt wel rare sprongen en Sandd is zeer creatief. Anderzijds, ik kan me zo langzamerhand niet meer voorstellen dat er ook maar 1 andere partij interesse zal hebben in Sandd dan PostNL.

Toekomstbeeld
0
quote:

Geefgas schreef op 28 november 2018 21:42:


Ik heb trouwens vorige week 10% van mijn positie verkocht omdat ik wat cash geld wilde hebben na een aantal jaar alle ups en downs geheel te hebben meegemaakt en uitgezeten.

Zal me toch niet gebeuren dat ik jaren en jaren deze rollercoaster volledig als passagier mee maak en net op moment dat ik eerste pluk verkoop direct de boel omhoog gaat .... maar goed ik heb de andere 90% nog.


Zo gaat dat soms. Ik heb rond 17:00 uur 20 calls op de AEX 521 (expiratie 29-11 16:00 uur) verkocht voor 1,10 euro (met stevig verlies).

Die zijn op basis vd futures (525) nu, bij de opening morgen 4,50 euro tot 5 euro. GatverD.10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 apr 2020 10:36
Koers 1,184
Verschil -0,020 (-1,66%)
Hoog 1,207
Laag 1,179
Volume 1.328.575
Volume gemiddeld 6.175.466
Volume gisteren 8.665.888

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group