Verkoop TomTom, speciaal voor Harold Goddijn.

34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
objectief
0
quote:

steelfighter72 schreef op 12 november 2018 11:47:


[...]

Wie verkoopt dan voor 8??? Zijn gewoon opties die aflopen of door de ljmieten vrijkomen op basis van de beurskoers... sqeeuze moet nog komen


voor 8,20 kun je ze kopen (morgen waarschijnlijk voor minder)....waarom zou je wachten op 15?
RickBreda
0
quote:

objectief schreef op 12 november 2018 11:12:


[...]

Wie gaat er nu 15 betalen als je ze gemakkelijk voor 8 kunt kopen???
"we zijn toch niet gek"....s.v.p. met de voetjes op de grond blijven.


Objectief of subjectief?
Je roept maar wat, natuurlijk gaan ze meer dan €15,00 betalen!
Is een kwestie van tegen elkaar opbieden om deze goudmijn TomTom te kunnen inlijven. Zelfs zelfstandig zijn ze momenteel al meer dan €15,00 waard.
objectief
0
quote:

RickBreda schreef op 12 november 2018 15:32:


[...]
Objectief of subjectief?
Je roept maar wat, natuurlijk gaan ze meer dan €15,00 betalen!
Is een kwestie van tegen elkaar opbieden om deze goudmijn TomTom te kunnen inlijven. Zelfs zelfstandig zijn ze momenteel al meer dan €15,00 waard.


Je kunt ze voor 8 euro kopen....heb je je hypotheek op je huis al verhoogd om meer aandelen te kopen???
pwijsneus
0
quote:

pwijsneus schreef op 11 november 2018 14:08:


[...]

Ik zie met mijn beperkte denkvermogen 3 scenario's er vanuit gaande dat de geest nu toch wel uit de fles is, en TomTom van de beurs zal verdwijnen.

Dat kan naar mijn idee op 3 manieren.

1. De founders brengen al dan niet met een PE partij een bod uit op alle aandelen van TomTom. Een delisting dus. De founders kunnen dit doen met de opbrengst van de verkoop van Telematics. Indien deze opbrengst hoog genoeg is kunnen ze het zelf van de beurs halen, als dat te krap wordt zou een PE fund mee kunnen doen. In dit scenario blijven de founders nog actief, sterker nog, ze krijgen bijna totale controle.

2. Een PE fund doet een bieding op alle aandelen van TomTom. In dit scenario moet er dus een bieding komen waarmee de founders ook bereid zijn op dit bod in te gaan. Hierna zullen de founders dus ook geen eigenaar meer zijn van TomTom, en minder tot geen controle meer hebben. Voor ons is dit scenario ietsje gunstiger, omdat het bod waarschijnlijk ietsje hoger zal liggen dan in scenario 1.

3. Het derde en laatste scenario is een strategische overname. Dat kan een Microsoft, Samsung of Bosch zijn, maar ook het BAD-consortium of deelnemers uit het Apollo platform. Dit zou voor ons aandeelhouders met meest gunstige scenario zijn, en levert ons ook het meeste op. Dan kun je gerust denken aan een koersrange tussen de 12 of 15 euro.

Ik reken zelf op scenario 1, en daardoor ben ik dus tevreden met alles boven een tientje per aandeel. Maar als we geluk hebben, wordt het scenario 2 of 3.

Dat zou fantastisch zijn, maar nogmaals, ik reken op scenario 1. Alles komt nu in een stroomversnelling lijkt het, dus hou het allemaal goed in de gaten!


Vooralsnog anticipeert de markt op scenario 1 :)
Tijdrijder
1
quote:

pwijsneus schreef op 12 november 2018 18:39:


[...]

Vooralsnog anticipeert de markt op scenario 1 :)


Je kunt TomTom niet van de beurs halen met het geld dat vrij komt na de verkoop van Telematics. Dat geld is van TomTom. Niet van de founders.

Als de founders de overige aandelen willen kopen van het bedrijf TomTom (incl. cash na verkoop Telematics), dan zullen ze dat met eigen middelen moeten doen. Of met een PE-partij.
Eva1960
0
Mijn voorspelling gisteren kwam uit.

En mogelijk gaan we vandaag eerst even het openingsgap van 7,82 van gisteren sluiten om daar vandaan bodem te vinden voor de volgende stap.

Geen wanhoop dit is typisch TT, op berichten omhoog en dan weer terug. Kijk naar de steeds hogere lijn waarop wordt gebodemd.

Officiële berichten verwacht ik de komende weken niet.

S6 met traden.

quote:

Eva1960 schreef op 12 november 2018 07:31:


Wie weet doet de koers vandaag nog weinig per saldo.

De koorts loopt, maar de temperatuur wordt niet gemeten vandaag? Er kan ook geen bericht komen of een vaag bericht. Zou ik ook doen als ik de arts was (HGod).

Eva1960
6
Beste Harold,

Hoe loopt het verkoopproces?

Aan de koers te zien gelooft de markt er niet in dat je in staat bent de waarde naar 20 - 50 te krijgen door verkoop in delen.

Of wil je de koers nog niet omhoog hebben omdat er biedingen op het geheel lopen in de bandbreedte 12 - 15 en je die nog nodig hebt in het grote spel?

Of wil je toch goedkooop delisten en de kleine aandeelhouders met een fooi afschepen? Is dat de beloning die we krijgen voor alle avonturen die we gefund hebben inclusief je persoonlijke rijkdom? Blijf je soms kampioen capitalburner van de VEB?

Waarom geef je geen signaal af naar de markt dat je aandelen nu al gaat inkopen, omdat de koers te laag is en je vertrouwen hebt in de toekomst?

Ga je ons aangenaam verrassen en je reputatie en herstellen? En blijk je een geniale strateeg te zijn, goed verborgen onder je altijd voorzichtig en vage communicatie, waardoor de koers in toptijden bijna halveerde?

Ik hoop dat je toch die geniale strateeg bent en dat de VEB en analisten als Josje volledig in hun hemd worden gezet als je naar de 20 - 50 zeilt in de komende tijd.

Waarbij FFFers worden vervangen door strategische aandeelhouders die de toekomst zeker stellen van TT.

Veel succes Harold, ik geloof nog steeds in je en laat deze week eens wat van je horen.
Eva1960
0
Dat klopt, het was een inspirerende droom.
Laten we hopen dat het geen natte droom wordt :)
quote:

Sunshine Band schreef op 28 november 2018 07:29:


wakker worden Eva!

geniale strateeg....., je moet mooi gedroomd hebben
Eva1960
0
Zie de koers oplopen, je zou haast gaan denken dat mijn droom uitkomt en HG iets gaat communiceren :)
Eva1960
0
En ja hoor mijn droom van vannacht begint uit te komen, zonebourse nu 8,15 17.51.

Let wel, range 20 - 50 is mijn verwachting HG, je krijgt daarvoor 3-6 maanden.
agpeupel
2
quote:

Eva1960 schreef op 28 november 2018 17:56:


En ja hoor mijn droom van vannacht begint uit te komen, zonebourse nu 8,15 17.51.

Let wel, range 20 - 50 is mijn verwachting HG, je krijgt daarvoor 3-6 maanden.


Hé, hé.......niemand is schuldig zonder rechterlijk oordeel, ook HG niet.
Eva1960
3
Beste Harold,

Gefeliciteerd met de verkoop van TTT. Een meesterzet. Laat je op 6 februari al je volgende troefkaart zien? Of laat je je nog liever niet in je kaarten kijken? Succes man, ik geloof nog steeds in een 20-50 aandeel.


Opinie:
TT gaat naar een onafhankelijke "zwitserse" techreus zoals Microsoft of het wordt het asmlwakkikwakki participatiemodel. Ik denk dat de belangrijkste klanten daarom al lang vragen, omdat die continuiteit willen zekerstellen.

Ben heel benieuwd hoe dit gaat worden vormgegeven met Baidu, Zenrin, sensormakers, en afnemers zoals autofabrikanten en licentieklanten. 

Apple wordt geen 100% eigenaar, dat is te bedreigend voor veel andere afnemers.

Wie weet hoe het asml participatiemodel is ontstaan? Ging dat in 1 klap of gefaseerd in de toetreding?

Op weg naar de ontknoping heeft TT geen afslag gemist. Ook al denken vele analisten dat nu nog. HG speelt zijn spel door zich niet in de kaarten te laten kijken en neemt de tijd.
Dat is even wennen, maar gaat straks gezien worden.

De ruis van de afgelopen maanden met apple, rnm en volvo heeft alles te maken met het ontstaan van dat participatiemodel of algehele verkoop. Toen Here werd verkocht hadden ze geen andere keuze dan te gaan voor hun belangrijkste klanten. Ook al wilden anderen misschien meer betalen. Zo werkt het nu eenmaal.

Dat verklaart nu ook dat Here de laatste 2 maanden tegengas geeft aan Tt. Ze pissen naast het tt of ttt potje, hun eigenaren kiezen nu voor hun eigen traffic oplossing in de komende 2 tot 3 jaar. En beweren dat het een strijd is tussen google en here. En ontkennen dus TT. Tsja dat zou ik ook doen.

Het spel staat op de wagen, maar duurt gewoon een jaar. We gaan het zien, HG is echt niet zo stom om te lang zelfstandig door te gaan, hij komt uit de Londense wereld.

Ik hoop dat hij al wat kaarten laat zien op 6 februari.
Eva1960
8
Onderstaande mail heb ik vanochtend verzonden aan Harold, cc Taco en IR

Geachte heer Goddijn,

Getuige de koers van 7 euro heeft de markt geen enkel vertrouwen meer in de toekomst van TT (na verkoop TTT) met een kapitalisatie voor kaarten van minder dan 0,5 mld t.o.v circa 5 mld geïnvesteerd.

De trein dendert ondertussen vrolijk verder, deze week weer met USHR en de Japanse fabrikanten en VW en Ford die verder gaan samenwerken richting autonomous.

Wanneer komt er eindelijk eens een teken hoe TT de toekomst in gaat ten aanzien van overgenomen worden of participaties door klanten?

Het is echt te treurig voor woorden dat u de koers zo in elkaar laat stampen en geen antwoorden geeft aan uw aandeelhouders.
Wilt u soms vragen beantwoorden?
- bent u soms uit op goedkoop delisten?
- wanneer komt u met een partnerstrategie of kondigt u aan een koper te zoeken?
- waarom 500 mln cash einde 2019
- waarom start er nu geen aandeleninkoop
- of stort alles in en is er geen enkele hoop meer

Een zwaar teleurgestelde en vermoeide aandeelhouder.
34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 9 apr 2020 17:35
Koers 7,905
Verschil +0,125 (+1,61%)
Hoog 8,135
Laag 7,805
Volume 654.093
Volume gemiddeld 823.938
Volume gisteren 448.510

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group