Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Nvidia zou azen op Arm

Nvidia zou azen op Arm

(ABM FN-Dow Jones) Nvidia zou dicht bij een overname van Arm zijn. Dit schreef zakenkrant The Wall Street Journal dit weekend op basis van bronnen.

Softbank zou bereid zijn om Arm te verkopen voor een bedrag van meer dan 40 miljard dollar. Arm werd vier jaar geleden door Softbank gekocht voor 32 miljard dollar.

Arm en Nvidia zouden al enkele weken exclusief met elkaar in gesprek zijn, schreef de krant. Mogelijk wordt komende week al een akkoord bereikt.

Arm ontwerpt microprocessoren voor de meeste smartphones die in omloop zijn. Nvidia maakt chips die vooral worden gebruikt voor grafische toepassingen, maar ook voor cloud-computing.

Overigens is het volgens The Wall Street Journal nog maar de vraag of de toezichthoudende instanties akkoord gaan met een samenvoeging van Arm en Nvidia.

Nvidia neemt verschillende licenties van Arm af, en een overname zal vermoedelijk niet goed vallen bij andere partijen die licenties van Arm hebben afgenomen, nu hun concurrent via deze weg ook degene zou worden die de licenties zal verstrekken, schreef Bloomberg al deze zomer, toen het persbureau meldde dat Nvidia zou azen op Arm.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ARM HLDGS PLC LS-,0005 kopen verkopen
NVIDIA Corp kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 mei

    1. Aalberts Q1-cijfers
    2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
    3. Consumenten- en producentenprijzen april (VK)
    4. Heijmans - Beleggersdag
    5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    6. Bestaande woningverkopen april (VS)
    7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
    8. Federal Reserve notulen (VS) volitaliteit verwacht
    9. Nvidia Q1-cijfers
    10. Snowflake Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht