Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Argenx sleurt Brusselse beurs mee omlaag
Beeld: ABM Financial News

Argenx sleurt Brusselse beurs mee omlaag

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde dinsdag fors in het rood, meegesleurd door het koersverlies van indexzwaargewicht Argenx.

De Bel20 index daalde met 2,4 procent naar 3.475 punten. Argenx leverde circa 15 procent in, nadat uit een studie is gebleken dat een behandeling van IPT met Vyvgart geen beter resultaat oplevert dan een placebo.

Op de energiemarkten blijven de Europese aardgasfutures dalen tot zo’n 44 dollar per megawattuur, omdat de gasvoorraden met 97 à 99 procent volgens KBC bomvol zitten, wat bijzonder ruim is voor deze tijd van het jaar. Dat compenseert meer dan voldoende de koudegolf die voorspelt wordt voor een groot deel van Europa in de komende weken.

De energiesector zal deze week verder vooral uitkijken naar de uitgestelde bijeenkomst van OPEC+ op donderdag. Het uitstel lijkt het gevolg van onenigheid binnen het kartel.

Verder kijkt de markt deze week uit naar het Beige Book van de Federal Reserve en inflatiecijfers uit zowel de VS als de eurozone.

Ook de speech van ECB-topvrouw Christine Lagarde over het monetaire beleid kreeg heel wat aandacht. Daarin herhaalde ze uiteindelijk wat al vaak werd gezegd: het gevecht tegen de inflatie is pas gewonnen als die gewonnen is.

Haaks op de boodschap dat de rente hoger kan, blijven beleggers volgens KBC echter vol geloven in een scenario van relatief snel dalende rentes.

De euro/dollar noteerde dinsdag op 1,0948.

Stijgers en dalers

Argenx, dat met ruim 15 procent daalde, zal vanmiddag een conference call organiseren om de implicaties van de tegenvallende studieresultaten te bespreken. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Argenx van 495 naar 485 euro. Kepler Cheuvreux handhaafde het koersdoel op 515 euro, maar sprak van teleurstellende studieresultaten. Degroof Petercam meent dat de koersdaling een koopkans biedt.

Geen enkel Bel20-aandeel noteerde in de plus.

Op de bredere markt konden Econocom en EVS winsten laten zien van 0,8 en 0,7 procent.

Agfa-Gevaert verloor 3,6 procent en Atenor verloor 6,9 procent. Atenor haalde bijna 182 miljoen euro op met een kapitaalverhoging.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Shurgard van 48,50 naar 45,00 euro met handhaving van het koopadvies. Het aandeel Shurgard noteerde 0,4 procent hoger.

Texaf won 1,8 procent en MDxHealth verloor 5,3 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  6. EU producentenprijzen jan
  7. Target Q4-cijfers
  8. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
  9. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM feb 53 volitaliteit verwacht
  10. VS fabrieksorders jan
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht