Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Koersverlies Argenx drukt Bel20 net niet onder 3.500 punten
Beeld: Euronext

Koersverlies Argenx drukt Bel20 net niet onder 3.500 punten

(ABM FN) De Brusselse beurs is dinsdag in het rood gesloten, met een daling van de Bel20 met 1,6 procent tot 3.505,19 punten.

In heel Europa stonden de beurzen onder druk, maar in Brussel nog eens extra door de pandoering voor Argenx. De indexzwaargewicht ging onderuit na een mislukte studie.

Beleggers opereren verder voorzichtig in aanloop naar inflatiecijfers uit de VS en de eurozone op donderdag. 

Bernard Keppenne, hoofdeconoom bij CBC Banque, merkte op dat centrale bankiers hebben gewaarschuwd "dat er nog een lange weg te gaan is om de inflatie weer in lijn te brengen met de doelstelling en dat dit vooralsnog niet is gelukt".

Voorzitter Christine Lagarde van de ECB vertelde het Europees Parlement dat "dit niet het moment is om de overwinning uit te roepen. We moeten alert blijven op de verschillende krachten die de inflatie beïnvloeden en ons vastberaden richten op ons mandaat voor prijsstabiliteit".

Lagarde benadrukte dat de onzekerheden groot zijn en dat het "lang genoeg" hoog houden van de rente zal helpen om prijsstabiliteit te garanderen.

Olie werd aan het begin van de avond flink duurder. De prijs voor een vat Brent olie steeg met 2,6 procent tot 82 dollar per vat.

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde op 4,36 procent en de Duitse Bund op 2,50 procent.

De euro/dollar steeg tot 1,10.

De coupons voor de nieuwe vijf- en achtjarige Staatsbon werden ook gepresenteerd. Die zijn respectievelijk 2,6 en 2,9 procent. De inschrijvingsperiode begint aanstaande donderdag 30 november.

Stijgers en dalers

Argenx daalde met 10,1 procent. Vanochtend werd bekend dat de ADVANCE-SC studie naar ITP zijn primaire eindpunt niet had gehaald, terwijl ook de secundaire eindpunten werden gemist. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Argenx van 495 naar 485 euro, maar handhaafde het koopadvies. Ook Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling en herhaalde vanochtend het koersdoel van 515 euro. Degroof Petercam meent dat de koersafstraffing van vandaag een koopkans biedt. Argenx organiseert vanmiddag een conference call met analisten.

Vrijwel alle aandelen in de hoofdindex sloten lager, maar Aperam wist met een koerswinst van 1,2 procent de kop te trekken. Umicore won een half procent.

Buiten de hoofdindex herstelde Bpost met 1,6 procent na de koersdaling van gisteren. Toch is het nog altijd onzeker of Bpost een verlenging van het krantencontract krijgt.
Econocom en Deceuninck wonnen respectievelijk 2,0 procent.

Atenor, dat vanochtend aankondigde bijna 182 miljoen euro aan vers kapitaal te hebben opgehaald, daalde met 6,2 procent.

Degroof Petercam verlaagde zijn koersdoel voor Shurgard van 48,50 naar 45,00 euro, maar handhaafde wel de koopaanbeveling. De opslagspecialist verloor 0,9 procent.

Van de aandelen in BelSmall steeg Vastned met 2,8 procent, terwijl Biotalys met 6,8 procent corrigeerde.

Wall Street in het groen

Bij het sluiten van de Europese indices stond New York in het groen, waarbij de S&P 500 0,3 procent won.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen