Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursupdate: winst in Brussel droogt op
Beeld: ABM Financial News

Beursupdate: winst in Brussel droogt op

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde maandagmiddag hoger, hoewel de Bel20 de ochtendwinsten zag afnemen. Rond half drie noteerde de sterindex 0,3 procent hoger op 3.590 punten.

In de hoofdindex ging UCB 4,8 procent hoger. De Europese Commissie gaf vanochtend groen licht voor zilucoplan, nadat eerder dit jaar Japan en de VS dit al deden. Goed nieuws, volgens analisten.

Ook Galapagos trok de aandacht met een koersstijging van 2,9 procent. Proximus steeg 1,4 procent, nadat JPMorgan het aandeel op de kooplijst plaatste. Het aandeel Proximus werd in de afgelopen vier jaar 70 procent goedkoper en is op het huidige niveau "zwaar oversold", volgens de analisten van de Amerikaanse bank.

Elia, dat een belang nam in energyRe Giga, noteerde onveranderd. ING reageerde wel positief op de Amerikaanse uitbreiding van Elia.

Onderaan daalde Umicore met 5,4 procent. JPMorgan verlaagde het koersdoel voor Umicore naar 22,50 euro en handhaafde het Onderwogen advies.

In de Bel Mid steeg Exmar met 3,8 procent en Montea met 1,7 procent. Kepler Cheuvreux verlaagde het advies voor Montea van Kopen naar Houden, maar verhoogde wel het koersdoel van 75,00 naar 83,00 euro.

Tessenderlo en EVS daalden met 1,9 en 2,5 procent.

Smallcap Biotalys, dat vorige week al bijna in koers verdubbelde, won maandag nog eens 5,3 procent.

Mithra won 2,5 procent. Voorbeurs meldde Mithra dat het in Gedeon Richter een partner voor Estelle en Donesta in China heeft gevonden.

Hyloris kreeg toestemming van de Amerikaanse FDA voor het op de markt brengen van Podofilox Gel. Het aandeel steeg 2,0 procent.

Wereldhave Belgium verloor 2,1 procent en Belysse daalde met 6,3 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 maart

  1. Henkel Q4-cijfers
 2. 05 maart

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  2. Chi inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  3. Bayer Q4-cijfers
  4. TKH Q4-cijfers
  5. D'Ieteren Q4-cijfers
  6. EU inkoopmanagersindex diensten feb (def)
  7. EU producentenprijzen jan
  8. Target Q4-cijfers
  9. VS Inkoopmanagersindex industrie S&P feb (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht