Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Solvay en Syensqo bepalen beeld
Beeld: Euronext

Solvay en Syensqo bepalen beeld

(ABM FN) De Brusselse beurs doet het maandagmiddag rustig aan. De Bel20 index daalde met 0,1 procent naar 3.691 punten.

In de sterindex bepalen Solvay en Syensqo het beeld. De opsplitsing van het bedrijf in Syensqo en Solvay levert grote koersuitslagen op.

Syensqo won 11,8 procent, terwijl Solvay 26,8 procent daalde. Volgens analisten waren de afgegeven referentiekoersen voor de twee aandelen niet correct. Kepler denkt dat Syensqo over 12 maanden op 122,50 euro staat. KBC Securities houdt het op 115,00 euro.

Indexzwaargewicht Argenx steeg 0,7 procent, maar Cofinimmo en Galapagos daalden met iets meer dan een procent.

In de BelMid won Sipef 2,9 procent. Samen met Groep Bracht heeft Ackermans het belang in Sipef vergroot naar 52,33 procent. 

VGP en Titan Cement werden 2,8 en 2,5 procent duurder. Titan rekent op een omzet in 2023 van meer dan 2,5 miljard euro, nadat in de eerste negen maanden 1,89 miljard euro werd omgezet. Het EBITDA-resultaat moet uitkomen boven de 500 miljoen euro, na 397 miljoen euro in de eerste drie kwartalen van het jaar.

ING verlaagde het koersdoel voor Deceuninck en Agfa. Deze aandelen daalden 2,1 en zelfs 7,3 procent.

Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor IBA. Dat aandeel daalde 0,5 procent.

Unifiedpost en Biotalys wonnen 2,4 en 1,8 procent. Nyxoah steeg 0,5 procent, na positieve resultaten bij de behandeling van drie patiënten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen