Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Bel20 boven de 3.700 punten
Beeld: ABM Financial News

Bel20 boven de 3.700 punten

(ABM FN)  De Brusselse beurs noteerde vrijdag licht in de plus, waarbij de Bel20 rond twee uur 0,2 procent steeg tot boven de 3.700 punten.

Syensqo trok vrijdag de kop met een koerswinst van 1,4 procent, ondanks een kleine koersdoelverlaging door KBC Securities. De bank herhaalde wel het koopadvies voor Syensqo. UCB won 1,0 procent.

Proximus steeg 0,7 procent na de publicatie van cijfers voorbeurs. KBC Securities sprak van solide resultaten voor het telecombedrijf.

Aperam daalde nog eens 1,3 procent en biotechbedrijf Galapagos verloor 1,5 procent na cijfers.

De resultaten van Cofinimmo in 2023 lagen iets boven de verwachtingen van Berenberg. Het aandeel daalde desondanks met  1,1 procent.

Kinepolis steeg gisteren met 4,0 procent na de publicatie van zijn jaarcijfers en het aandeel boekte vandaag nog eens 2,9 procent koerswinst, na een serie koersdoelverhogingen voor de cinemagroep.

EVS was de uitblinker met een koerswinst van 7,1 procent. EVS presteerde afgelopen jaar beter dan verwacht, en net als bij Kinepolis werd dit beloond met een salvo aan koersdoelverhogingen.

KBC Securities verlaagde het koersdoel voor What’s Cooking van 95,00 naar 80,00 euro, terwijl het advies werd verhoogd van Accumuleren naar Kopen. De vrijdagmorgen gerapporteerde cijfers resulteerden in een koerswinst van circa 11 procent.

Kepler Cheuvreux blijft koper van Nyxoah en verhoogde het koersdoel van 12,00 naar 17,00 euro. Nyxoah noteerde 4,1 procent hoger.

Biotalys was de grootste daler in de BelSmall met een verlies van 3,1 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht