Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brussel sluit lager
Beeld: Euronext

Brussel sluit lager

(ABM FN) De Bel20 was maandag een van de slechtst presterende aandelenmarkten in Europa en daalde met 0,7 procent tot 3.672,25 punten. Bijna de hele sterindex kleurde rood.

Vooral Solvay, Aperam en Umicore hadden het zwaar en daalden 3 procent of meer.

Morgen opent D'Ieteren de boeken. Het moederbedrijf van Belron mikt op een bedrijfswinst van 960 miljoen euro. Analisten hebben er vertrouwen in dat dit ook gelukt is.

Het was maandag rustig, met een lege beursagenda.  De komende dagen beloven echter drukker te worden, met het jobrapport in de Verenigde Staten en de rentevergadering van de ECB aan het einde van de week.

Volgens hoofdeconoom Bernard Keppenne van CBC Banque "bestaat er geen twijfel meer dat de rente in de eurozone pas in juni zal worden verlaagd en dat de ECB-vergadering van donderdag waarschijnlijk niets nieuws zal opleveren”.

Hoewel de inflatie in de eurozone in februari daalde van 2,8 naar 2,6 procent, benadrukte Keppenne dat de kerninflatie slechts daalde van 3,3 procent naar 3,1 procent".

"En om nog specifieker te zijn, de inflatie in de dienstensector daalde van 4,0 naar 3,9 procent", aldus de econoom van CBC Banque.

Aan het energiefront verloor Brent olie aan het begin van de avond terrein. De leden van oliekartel OPEC hebben aangekondigd dat ze hun huidige productiebeperkingen verlengen tot eind juni. Rusland, dat geen lid is van het kartel, sloot zich hier ook bij aan.

Tegelijkertijd steeg de euro/dollar naar 1,086.

Stijgers en dalers

Binnen de Bel20 sloten alleen KBC en D'Ieteren in het groen met winsten van respectievelijk 0,9 en 0,6 procent.

Bank of America verlaagde het koersdoel voor AB InBev licht, maar handhaafde het koopadvies. Het aandeel daalde 0,3 procent.

UCB verloor 0,6 procent, ondanks dat Deutsche Bank en Berenberg hun koersdoelen voor de Brusselse farmaceut verhoogden.

Buiten de hoofdindex steeg TINC met 1,8 procent, terwijl Agfa-Gevaert met 6,3 procent zakte tot onderin de BelMid.

Atenor daalde zelfs met 6,8 procent, na de publicatie van teleurstellende resultaten op vrijdagavond en de beslissing om af te zien van een dividenduitkering. Analisten van ING zeiden dat ze niet verrast waren, ook al was het verlies groter dan verwacht.

Onder de smallcaps won Onward Medical 4,0 procent, terwijl Belysse 3,8 procent inleverde. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Belysse van 2,00 naar 1,60 euro.

Wall Street trekt zich terug

Bij het Europese slot domineerde het rood ook in New York, waar de S&P 500 0,1 procent daalde.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 12 april

  1. Japan industriële productie maart
  2. NL faillissementen maart
  3. Dui inflatie maart
  4. VK industriële productie feb
  5. Fra inflatie maart
  6. Ahold Delhaize ex €0,61 dividend
  7. BAM ex €0,20 dividend
  8. SBM Offshore AvA
  9. BlackRock Q1-cijfers
  10. Citigroup Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht