Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Groene koersen in Brussel

Groene koersen in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag aan een gestage stijging bezig. Rond de klok van twee uur noteerde de Bel20 index 0,4 procent hoger op 3.844,11 punten.

Vanmiddag volgt nog het banenrapport van ADP, op vrijdag gevolgd door het officiële rapport. Verder staan deze namiddag de inkoopmanagersindices voor de Amerikaanse dienstensector op het menu, net als de wekelijkse olievoorraden en een optreden van Fed-voorzitter Jerome Powell.

Solvay en Syensqo trokken woensdag de kop met winsten van 3,8 en 2,9 procent. D'Ieteren en Argenx wonnen 1,5 en 1,0 procent. Galapagos daalde met 0,3 procent en UCB met 1,3 procent. Elia verloor 1,9 procent en Lotus Bakeries moest zelfs 2,0 procent inleveren.

WDP werd een half procent duurder na een koopaanbeveling van Barclays.

In de BelMid ging Tessenderlo 5,3 procent hoger. Tessenderlo gaat 2,3 miljoen eigen aandelen inkopen. Aperam werd 2,4 procent duurder, maar Orange Belgium en Azelis daalden 1,1 en 1,3 procent.

Bij de smallcaps ging Sequana Medical 6,9 procent in het groen, nadat het positieve studieresultaten publiceerde in het European Journal of Heart Failure. Nextensa werd 4,7 procent duurder, maar Onward Medical verloor 2,0 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht