Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brusselse beurs stevig in de plus
Beeld: Euronext

Brusselse beurs stevig in de plus

(ABM FN) De Brusselse beurs zet de opmars verder tijdens vrijdagsessie. De Bel20 index steeg rond elf uur met 1,1 procent tot 3.879 punten.

De aandacht van de beleggers focust zich stilaan op de bedrijfsresultaten. Deze namiddag openen een aantal grote banken op Wall Street de boeken.

Met de start van het Amerikaanse cijferseizoen vandaag kunnen goede of slechte verrassingen het verschil maken, zo stelde Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild. De consensusverwachting voor het eerste kwartaal ligt rond een winststijging met 3 procent op jaarbasis in de VS. Voor de omzet is dit percentage vrijwel hetzelfde.

Vandaag krijgen we alvast JPMorgan, Wells Fargo en Citigroup. Vranken benadrukte dat beleggers een onderscheid moeten maken tussen de grootste Amerikaanse banken en de kleinere regionale spelers.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal gooide woensdag de knuppel in het hoenderhok, zo stelde KBC. In een artikel werd de vraag gesteld die niemand luidop wil stellen: kán de Fed dit jaar eigenlijk de rente wel verlagen, na weer een sterk banenrapport en teleurstellende inflatiecijfers op woensdag.

De Amerikaanse producentenprijzen gaven donderdagmiddag wat hoop, aldus KBC. Die stegen in maart immers slechts met 0,2 procent ten opzichte van februari, de kleinste stijging in drie maanden. Op jaarbasis liggen de prijzen daardoor 2,1 procent hoger. Dit na een stijging met 1,6 procent in februari. Dat lijkt weinig, maar in internationale context is dat volgens KBC duidelijk toch aan de hoge kant. 

De euro/dollar daalde naar 1,0675. 

Stijgers en dalers

Umicore was met een winst van 2,7 procent de sterkste stijger binnen de hoofdindex. Elia werd 2,6 procent duurder. Geen enkel aandeel in de hoofdindex noteerde in het rood.

ING verhoogde het koersdoel voor Solvay van 30,00 naar 33,50 euro met handhaving van het koopadvies. Het aandeel won 2,6 procent.

KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Galapagos van 55,00 naar 50,00 euro, maar met handhaving van het Accumuleren advies. Galapagos beperkte de koerswinst tot 0,2 procent.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Fagron van 22,40 naar 22,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Fagron won 1,3 procent. Deceuninck trok de kop in de BelMid met een winst van 3,6 procent. Econocom steeg 3,2 procent. Shurgard, dat donderdag een grote overname aankondigde in het VK, daalde 1,1 procent.

Bij de smallcaps was er een winst van meer dan 8 procent voor Nyxoah. Onward Medical steeg 2,9 procent. Belysse daalde 12 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
  6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
 2. 29 mei

  1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  3. ASR jaarvergadering
  4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht