Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brussel weet kleine winst te handhaven
Beeld: Euronext

Brussel weet kleine winst te handhaven

(ABM FN) De Brusselse beurs is vrijdag, na een drukke week, nipt hoger gesloten. 

De Bel20 steeg met 0,3 procent tot 3.850,04 punten, maar eerder op de beursdag wist de sterindex nog te stijgen tot 3.899 punten.

De markten begonnen te dalen na tegenvallende resultaten van enkele grote Amerikaanse banken, die het cijferseizoen op vrijdag aftrapten.

Het aandeel JPMorgan Chase ging na het openen van de boeken hard onderuit, vooral door uitspraken over de ontwikkeling van de rentebaten dit jaar, die veel beleggers duidelijk niet konden waarderen. Ook het aandeel Citigroup daalde, hoewel minder hard dan dat van JPMorgan.

Beide Amerikaanse banken boekten overigens in het eerste kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht.

Daarnaast bleek uit de enquête van de University of Michigan dat het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie in april is gedaald, terwijl de inflatieverwachtingen juist stegen. 

"In het algemeen wachten consumenten met het beoordelen van de economie in het licht van de komende verkiezingen, die volgens velen een grote invloed zouden kunnen hebben op de bedrijvigheid", aldus Joanne Hsu van de Universiteit van Michigan. 

Aan het valutafront zette de euro zijn glijvlucht voort en daalde aan het begin van de avond naar 1,064 dollar, een daling van 0,8 procent. Valutahandelaren verwachten dat de ECB de rente in juni verlaagt, terwijl er steeds meer twijfels zijn of de Fed dit voorbeeld zal volgen.

Tegelijkertijd steeg de olieprijs met meer dan 2 procent tot bijna 92 dollar per vat voor Brent.

Stijgers en dalers

Binnen de  hoofdindex zette UCB zijn opmars voort met een koerswinst van 2,6 procent op 120,65 euro, na eerder vandaag een nieuw record van ruim 122 euro per aandeel te hebben neergezet. 

Umicore won 2,2 procent en Elia 1,9 procent.

ING verhoogde het koersdoel voor Solvay van 30,00 naar 33,50 euro met handhaving van het koopadvies. Het aandeel won 1,9 procent.

KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Galapagos van 55,00 naar 50,00 euro, maar met handhaving van het Accumuleren advies. Galapagos verloor 1,3 procent. Verder daalde alleen Lotus Bakeries meer dan een procent.

Berenberg verlaagde het koersdoel voor Fagron van 22,40 naar 22,00 euro, maar met handhaving van het koopadvies. Fagron daalde 0,5 procent.

Deceuninck trok de kop in de BelMid met een koerswinst van 2,4 procent. IBA verloor daarentegen 3,8 procent.

Shurgard, dat gisteren een grote overname in het VK aankondigde, verloor 1,6 procent.

Bij de smallcaps was er een winst van 5,8 procent voor Nyxoah, na de koersdaling van gisteren. Onward Medical steeg 6,8 procent. Belysse daalde daarentegen 9,1 procent.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 mei

  1. Exor jaarvergadering
  2. NN Group ex €2,08 dividend
  3. B&S Group ex €0,16 dividend
  4. ForFarmers buitengewone AVA (benoeming nieuwe CFO)
  5. Case Shiller huizenprijzen maart (VS)
  6. Consumentenvertrouwen (Conference Board) mei (VS)
 2. 29 mei

  1. Consumentenvertrouwen juni (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen mei (Fra)
  3. ASR jaarvergadering
  4. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht