Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursupdate: geen paniek
Beeld: Euronext

Beursupdate: geen paniek

(ABM FN) De Brusselse beurs doet het maandag rustig aan, ondanks de aanval van Iran afgelopen weekend op Israël.

De Bel20 index noteerde aan het einde van de ochtend 0,3 procent hoger op 3.860 punten.

Beleggers lijken niet verontrust door de Iraanse aanval op Israël. Die werd afgeslagen en de hoop is dat zowel Iran als Israël het hierbij laat en de situatie niet verder escaleert.

"De reacties op de financiële markten lijken te bevestigen dat de ergste dreiging van een verdere escalatie in het Midden-Oosten voorbij is", zei investment manager Simon Wiersma van ING.

Toch waarschuwde marktanalist Erik-Jan van Harn van Rabobank dat escalatie wel degelijk op de loer ligt. "Maar dit laat de markt volledig koud", zag ook hij.

De olieprijs daalde maandag zelfs met meer dan een procent. De euro/dollar steeg naar 1,0654 en de obligatierentes stegen ook iets. Dat suggereert dat beleggers de veilige havens als de dollar en obligaties vooralsnog niet opzoeken. Ook daalde de goudprijs maandag met een half procent.

Stijgers en dalers

Ageas trok maandagochtend de kop in Brussel met een koerswinst van 3,0 procent. Dit weekend bleek dat de Chinese aandeelhouder Fosun zijn belang verkoopt aan BNP Paribas, wat volgens analisten van ING goed nieuws is voor het aandeel Ageas.

Lotus Bakeries won 1,3 procent en Syensqo steeg 1,2 procent. Samen met Solvay bestempelde Kepler Cheuvreux Syensqo tot sectorfavorieten. Voor Solvay ging het koersdoel van 38 naar 40 euro, maar voor Syensqo van 122 naar 121 euro. Het aandeel Solvay daalde met 0,2 procent.

Galapagos en UCB daalden 0,5 en 1,1 procent.

In de BelMid ging Ontex 3,5 procent hoger. Degroof Petercam zette Ontex op de kooplijst en verhoogde het koersdoel met liefst 60 procent naar 13,50 euro. Degroof verwacht dat de winstgevendheid van Ontex blijft stijgen.

Azelis won 1,4 procent, maar Shurgard en Atenor daalden 2,6 en 3,1 procent. KBC Securities verlaagde het koersdoel voor Shurgard van 58 naar 54 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Bij de smallcaps ging Wereldhave Belgium 3,4 procent hoger en won Biotalys 3,2 procent. Nyxoah en Unifiedpost daalden 5,5 en 6,1 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
  4. Shell jaarvergadering in Londen
  5. Handelsbalans maart (eurozone)
  6. Lowe's Q1-cijfers
  7. Macy's Q1-cijfers
  8. Pharming jaarvergadering
 2. 22 mei

  1. Aalberts Q1-cijfers
  2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht