Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brussel start handelsdag naar verwachting licht hoger
Beeld: Euronext

Brussel start handelsdag naar verwachting licht hoger

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat donderdag naar verwachting hoger van start. Futures op de Euro Stoxx 50 index wezen ongeveer een uur voor de beursbel op een stijging van enkele tienden van een procent. 

De Brusselse beurs had woensdag nog moeite om een duidelijke richting te kiezen en de Bel20 index bleef bewegen rond de slotkoers van dinsdag. De sterindex verloor uiteindelijk 0,1 procent op 3.794,57 punten.

Het rentebeleid van de centrale banken blijft voor beleggers centraal staan. De hoop op een snelle verlaging in de Verenigde Staten vervloog echter nog verder, na uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell dinsdagavond.

Powell zei dat er eerder minder vertrouwen is dat de inflatie op weg is naar het beoogde niveau, na de nieuwste inflatiecijfers. Er was juist meer vertrouwen nodig om de rente te kunnen verlagen, had de Fed daarvoor al aangegeven.

Amerikaanse beleggers leken woensdag te worstelen met de aangepaste rentevisie en wisselend ontvangen bedrijfscijfers, waarbij de cijfers van ASML op sectorgenoten wogen, en Wall Street sloot zo ondanks een hogere opening voor de vierde handelsdag op rij lager. Techbeurs Nasdaq gaf meer dan een procent prijs, terwijl de meer traditioneel samengestelde Dow Jones index slecht fractioneel daalde.

De inflatie in de eurozone daalde intussen juist verder in maart, werd woensdag bevestigd, en een ECB-beleidsmaker uit Italië zou woensdag hebben gezegd dat het weleens tijd wordt om de rente te verlagen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend over de brede linie hoger, ondanks het rode slot op Wall Street woensdagavond. Seoel was koploper met een stijging van 2,0 procent, gevolgd door Hongkong met een winst van 1,0 procent. Sydney, Tokio en Shanghai wonnen krap een half procent.

De Amerikaanse olie-future stabiliseerde vanochtend op 85,85 dollar per vat. Woensdagavond daalde de future nog met ruim drie procent. De markt leek minder bevreesd voor een verdere escalatie tussen Israël en Iran. In dat scenario zou de aanvoer van olie verstoord worden. Ook bleken de olievoorraden in de VS te zijn gestegen.  

Beleggers hebben vandaag onder meer oog voor de Philadelphia Fed index, de bestaande Amerikaanse woningverkopen en de index van leidende indicatoren in de VS. Op het bedrijfsvlak rapporteren onder meer Procter & Gamble, Netflix en PPG cijfers.

Bedrijfsnieuws

Colruyt Group kreeg groen licht van de toezichthouder BMA om 28 Match en 26 Smatch-winkels in België over te nemen. Voor drie Smatch-winkels kreeg Colruyt geen goedkeuring van de toezichthouder. De winkels die Colruyt zal overnemen, realiseerden ongeveer 300 miljoen euro omzet in 2022 met 1.069 medewerkers. 

Sipef temperde de verwachtingen voor 2024, zo bleek donderdagochtend uit een kwartaalupdate van de plantagegroep. Het recurrente resultaat zou dit jaar "iets lager", maar niettemin dichtbij de 72,7 miljoen dollar uitkomen die in 2023 werd behaald. 

Slotstanden Wall Street

De S&P500-index sloot woensdag 0,6 procent lager op 5.022,21 punten. De Dow Jones-index daalde 0,1 procent tot 37.753,31 punten en technologie-index Nasdaq daalde 1,2 procent tot 15.683,37 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 20 mei

  1. Dui, producentenprijzen april
  2. Ryanair jaarcijfers
  3. Brunel ex €0,55 dividend
  4. HAL ex €2,85 dividend
  5. UMG ex €0,27 dividend
  6. Alfen Q1-cijfers
  7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
 2. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht