Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Mooie winst in Brussel
Beeld: ABM Financial News

Mooie winst in Brussel

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdagmiddag in het groen. De Bel20 index steeg 0,6 procent naar 3.817,13 punten.

Binnen de hoofdindex was Melexis met een verlies van 1,2 procent de sterkste daler. Ook Galapagos en Umicore lagen zwak op koers. Deze aandelen daalden met circa 0,7 procent.

Daar stonden winsten van 1,6 procent voor Syensqo en KBC tegenover. GBL won 1,1 procent.

Analist Frank Claassen van Degroof Petercam blijft van mening dat het aandeel Sipef te goedkoop is, gezien de gunstige vooruitzichten op middellange termijn voor palmolie. Sipef noteerde na een kwartaalupdate 0,4 procent hoger. Het resultaat zal dit jaar iets lager zijn dan de 72,7 miljoen dollar die in 2023 werd opgetekend, zei Sipef donderdag. Dat is geen verrassing. Claassen rekent op 63 miljoen dollar, maar ziet ruimte om dit getal met enkele miljoenen te verhogen.

Na de forse opstoot in de koers woensdag, noteerde Azelis vanochtend 1,5 procent lager. Bevestiging van de overnamegeruchten bleef voorlopig uit. Kepler was niet verrast door de overnamespeculatie en denkt dat een bod van 29 tot 30 euro per aandeel Azelis nodig is om institutionele beleggers te overtuigen. Dit zou een premie betekenen van 30 procent ten opzichte van het koersdoel van 23 euro dat Kepler hanteert.

In de BelMid gingen vastgoedaandelen aan de leiding. Montea won 1,7 procent en Shurgard 1,3 procent. Kinepolis steeg 1,2 procent.

Greenyard noteerde 3,1 procent in de plus, na de overname van Crème de la Crème. ING sprak van een kleine, maar interessante niche-investering. Dit marktsegment zal naar verwachting tussen nu en 2032 met dubbele cijfers groeien. 

Unifiedpost daalde 2,1 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
  4. Shell jaarvergadering in Londen
  5. Handelsbalans maart (eurozone)
  6. Lowe's Q1-cijfers
  7. Macy's Q1-cijfers
  8. Pharming jaarvergadering
 2. 22 mei

  1. Aalberts Q1-cijfers
  2. Prijzen bestaande koopwoningen april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht