Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Bel20 houdt openingswinsten stevig vast
Beeld: .

Bel20 houdt openingswinsten stevig vast

(ABM FN) De beurs in Brussel zet de stijging van maandag door. De Bel20 index steeg dinsdag rond elf uur met 0,5 procent tot 3.882 punten.

 

Nu een escalatie in het Midden-Oosten lijkt uit te blijven, komen er volgens investment manager Simon Wiersma van ING weer koopjesjagers in de markt. "Beleggers kopen de dips."

De aandacht van de beleggers focust zich momenteel vooral op de bedrijfsresultaten in het eerste kwartaal, die nu ook in Europa beginnen door te komen. 

Deze week presenteren niet minder dan 158 bedrijven uit de S&P 500 en 173 bedrijven in de STOXX 600 resultaten over het eerste kwartaal.

Vanavond opent Tesla de boeken, en in de dagen hierna volgen ook Meta, Alphabet en Microsoft. Daarmee zijn einde van de week 4 van de Magnificent 7 met cijfers geweest.

De VS zouden volgens de Wall Street Journal via nieuwe sancties sommige Chinese banken af willen snijden van het wereldwijde financiële systeem. Dat moet een einde kunnen maken aan de commerciële steun van Beijing aan de Russische militaire productie.

Vraag is volgens KBC of zo’n financiële nekgreep de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken deze week zal helpen om de Chinees-Russische handel lam te leggen. Het zou wel helpen om de Russische oorlogsmachine te vertragen, dat zeker wel.

Deze week zullen alle ogen gericht zijn op het rapport over de persoonlijke inkomsten en uitgaven in de Verenigde Staten, dat vrijdag verschijnt. Dit rapport zal ook cijfers bevatten over de favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve. Donderdag wordt ook de eerste raming voor de Amerikaanse economische groei in het eerste kwartaal gepubliceerd.

De euro/dollar handelde dinsdagochtend op 1,0673 en de rentes stegen licht.

 

Olie werd ruim een procent duurder.Stijgers en dalers

De meeste bedrijven uit de sterindex noteerden in de plus, maar Solvay moest niettemin een verlies van ruim 4 procent incasseren.

Met een winst van ruim anderhalf procent was Argenx de sterkste stijger. Ook D'Ieteren en Sofina maakten een goede beurt.

Barco noteerde dinsdagmorgen circa 13 procent in het rood. De cijfers over het eerste kwartaal waren nog slechter dan analisten hadden verwacht. Onder de maat, aldus Kepler Cheuvreux dat het koopadvies op het aandeel in heroverweging neemt. ING sprak van teleurstellende cijfers.

De hoop op een gedeeltelijk behoud van het contract voor de distributie van de kranten hielp Bpost opnieuw aan een winst van 1,6 procent. Titan Cement en Sipef wonnen 2,2 en 1,8 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde dinsdagmorgen het koersdoel voor Nextensa van 54,00 naar 57,00 euro met handhaving van het koopadvies. Nextensa boekte een winst van 0,7 procent.

Unifiedpost verloor 4,0 procent, terwijl Texaf 3,2 procent steeg.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 mei

    1. China inkoopmanagersindex diensten april
    2. PostNL Q1-cijfers
    3. Siemens Healthineers Q1-cijfers
    4. TKH Q1-cijfers
    5. Dui inkoopmanagersindex diensten april (def)
    6. EU inkoopmanagersindex diensten april (def)
    7. VK inkoopmanagersindex diensten april (def)
    8. EU producentenprijzen maart
    9. Tyson Foods Q1-cijfers
  2. 07 mei

    1. Japan inkoopmanagersindex diensten april
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht