Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brusselse beurs zakt dieper in het rood
Beeld: ABM Financial News

Brusselse beurs zakt dieper in het rood

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde dinsdag aan het einde van de ochtend in het rood, met in de sterindex nauwelijks een aandeel in het groen.

De Bel20 index daalde dinsdag rond half twaalf met 0,8 procent tot 3.973 punten.

De aandacht van de beleggers gaat onveranderd uit naar de evolutie van de inflatie, en daarmee samenhangend, de rentevoeten.

Dinsdag staat er weinig richtinggevend nieuws op het menu, aldus KBC. Er zijn geen nieuwe economische cijfers, zodat het koortsachtige gepraat over het tempo en het aantal Amerikaanse renteverlagingen wat tot rust komt. En die rust deed de aandelenbeurzen de voorbije dagen goed, aldus nog KBC.

Het macro-evenement van deze week is volgens Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild eigenlijk een micro-evenement. Het betreft namelijk de kwartaalupdate van Nvidia woensdagavond. De vraag is volgens Vranken in hoeverre de aandelenkoers een deel van het goede nieuws dat analisten verwachten al heeft verdisconteerd.

Ook volgens investment manager Simon Wiersma van ING zijn de verwachtingen rondom Nvidia hooggespannen. "De verwachtingen zijn zo hooggespannen dat een teleurstelling bijna onvermijdelijk is", waarschuwde Wiersma.

De euro/dollar steeg naar 1,086. De tienjarige Duitse rente en de Amerikaanse variant daalden vanochtend.

Stijgers en dalers

Citigroup verlaagde dinsdagmorgen het advies voor Umicore van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel bijna werd gehalveerd van 40 naar 22 euro. Met een verlies van meer dan 2 procent was Umicore de sterkste daler binnen de hoofdindex. 

UCB en Elia verloren ruim een procent en  Lotus Bakeries was de enige stijger binnen de hoofdindex met een bescheiden winst van 0,3 procent.

De verkoop van de aandelen Gimv door de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) aan de gediversifieerde investeringsmaatschappij WorxInvest is dinsdagmorgen definitief afgerond. Deze laatste wordt nu de nieuwe referentieaandeelhouder van beursgenoteerde holding. Het aandeel Gimv gaf 0,6 procent prijs.

Met de cijfers op komst gaf IBA bijna 3 procent prijs. 

Exmar kondigde dinsdagmorgen de verkoop aan van dochteronderneming Bexco aan Bekaert. Bexco is een pionier in de productie van hoogkwalitatieve aanmeertouwen voor offshore-installaties, schepen en andere marine toepassingen. Met de transactie is 40 miljoen euro gemoeid.

Het aandeel Exmar noteerde op het bericht meer dan 2 procent hoger. Bekaert steeg 0,2 procent.

UnifiedPost daalde maandag met bijna 7 procent na een kwartaalupdate, maar herstelde dinsdag deels, met 1,3 procent koerswinst.

Ondanks enkele verkopen van gebouwen in 2023 en 2024 lagen de huurinkomsten van Nextensa in het eerste kwartaal van 2024 hoger dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal, zo maakte de vastgoedgroep dinsdagmorgen bekend. Het aandeel noteerde in reactie op de cijfers 0,8 procent in de plus.

Onward Medical behaalde met zijn Up-LIFT onderzoeksstudie alle primaire veiligheids- en effectiviteits-eindpunten met zijn ARC-EX Therapy, zo meldde het farmaceutische bedrijf maandag nabeurs met de publicatie van de studieresultaten in het medische vakblad Nature Medicine. Het aandeel won 9,8 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

100% zegt kopen

2 stemmen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
  6. Nieuwe-woningverkopen mei (VS)
  7. Olievoorraden - wekelijks (VS)
 2. 27 juni

  1. Producentenvertrouwen juni (NL)
  2. ASR Beleggersdag
  3. Rentebesluit Riksbank (Zwe)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht