Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brussel: Lotus eenzame stijger
Beeld: ABM Financial News

Brussel: Lotus eenzame stijger

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde dinsdagmiddag in het rood. De Bel20 index verloor rond half twee 0,9 procent op 3.971 punten.

Citigroup verlaagde dinsdagmorgen het advies voor Umicore van Kopen naar Houden, terwijl het koersdoel bijna werd gehalveerd van 40 naar 22 euro. Met een verlies van 2,7 procent was Umicore de sterkste daler binnen de hoofdindex.

Cofinimmo en Elia verloren 1,5 procent.

Lotus Bakeries was de enige stijger binnen de hoofdindex met een bescheiden winst van 0,6 procent.

De verkoop van de aandelen Gimv door de Vlaamse Participatiemaatschappij (VPM) aan de gediversifieerde investeringsmaatschappij WorxInvest is dinsdagmorgen definitief afgerond. Deze laatste wordt nu de nieuwe referentieaandeelhouder van beursgenoteerde holding. Het aandeel Gimv noteerde onveranderd.

Met de cijfers op komst gaf IBA 4,0 procent prijs.

Exmar kondigde dinsdagmorgen de verkoop aan van dochteronderneming Bexco aan Bekaert. Bexco is een pionier in de productie van hoogkwalitatieve aanmeertouwen voor offshore-installaties, schepen en andere marine toepassingen. Met de transactie is 40 miljoen euro gemoeid.

Het aandeel Exmar noteerde op het bericht meer dan 2 procent hoger. Bekaert steeg 0,1 procent.

DEME en CFE noteren ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd stegen de aandelen met 2,6 en 3,5 procent.

Unifiedpost daalde maandag met bijna 7 procent na een kwartaalupdate, maar herstelde dinsdag deels, met 2,6 procent koerswinst.

Ondanks enkele verkopen van gebouwen in 2023 en 2024 lagen de huurinkomsten van Nextensa in het eerste kwartaal van 2024 hoger dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal, zo maakte de vastgoedgroep dinsdagmorgen bekend. Het aandeel noteerde in reactie op de cijfers 1,0 procent in de plus.

Onward Medical behaalde met zijn Up-LIFT onderzoeksstudie alle primaire veiligheids- en effectiviteits-eindpunten met zijn ARC-EX Therapy, zo meldde het farmaceutische bedrijf maandag nabeurs met de publicatie van de studieresultaten in het medische vakblad Nature Medicine. Het aandeel won dinsdag 8,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 25 juni

  1. Alumexx jaarvergadering
  2. Chicago Fed-index mei (VS)
  3. Case Shiller huizenprijzen april (VS)
  4. Consumentenvertrouwen (Conference Board) juni (VS)
  5. FedEx Q4-cijfers
 2. 26 juni

  1. Consumentenvertrouwen juli (Dld)
  2. Consumentenvertrouwen juni (Fra)
  3. Value8 jaarvergadering
  4. PB Holding jaarvergadering
  5. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht