Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Vlakke opening Bel20 voorzien
Beeld: Euronext

Vlakke opening Bel20 voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Dinsdag eindigde de sterindex nog 0,4 procent lager op 3.991,00 punten.

De Europese beurzen lijken een vlakke tot licht hogere opening tegemoet te gaan in aanloop naar data over de Amerikaanse woningbouw en notulen over de laatste vergadering van de Federal Reserve.

Het groeitempo van de Britse consumentenprijzen is in april afgenomen tot dichtbij de twee procent, zo bleek vanochtend. Dit kan een belangrijke indicatie zijn voor een renteverlaging door de Bank of England in juni of augustus.

Gouverneur Andrew Bailey van de Britse centrale bank zei op dinsdag nog dat de volgende stap van de Bank of England inderdaad een renteverlaging zou zijn, maar dat het onduidelijk blijft wanneer de daadwerkelijke beslissing wordt genomen.

De Britse beleidsmakers komen eind juni bij elkaar en nog eens aan het begin van augustus.

Beleggers kijken ook uit naar cijfers van chipbouwer Nvidia.

De licht hogere opening van de Europese beurzen, volgt op hogere slotstanden van Wall Street op dinsdag. De Amerikaanse beurzen sloten toen op of dichtbij recordniveaus.

De olieprijs is dinsdag gedaald, voor de tweede dag op rij, door zorgen over druk op de vraag naar olie terwijl de Federal Reserve de rente langer hoog houdt. "De grootste zorgen op de oliemarkt draaien momenteel rond de economie en het vooruitzicht dat de rentes voor een langere periode hoog blijven", aldus analisten van Strategic Energy & Economic Research.

De juni-future voor vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot 0,7 procent lager op 79,27 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen nog eens 0,8 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,0851. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar op 1,0857 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er 1,0859 op de borden.

De Aziatische beurzen bleven vanmorgen dicht bij huis. De stemming op de Japanse beurzen werd gedrukt door tegenvallende handelscijfers, zo merkte investment manager Simon Wiersma van ING op. De beurs van Taiwan sloot 1,5 procent hoger op een nieuw record mede door koerswinst voor TSMC, dat chips maakt voor onder andere Nvidia. "De grote vraag is of TSMC voldoende kan produceren om aan de grote vraag naar Nvidia chips te kunnen voldoen."    

Bedrijfsnieuws

Elia heeft woensdag de outlook voor heel dit jaar gehandhaafd. Elia blijft daarmee mikken op een nettowinst van 335 tot 385 miljoen euro. Dit zou een aangepast rendement op eigen vermogen betekenen van 7 tot 8 procent.

CFE heeft in het eerste kwartaal de omzet zien dalen. De omzet daalde in het afgelopen kwartaal met 4,4 procent naar 290,0 miljoen euro, ten opzichte van 303,2 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2023.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 sloot dinsdag 0,3 procent hoger op 5.321,41 punten, de Nasdaq steeg 0,2 procent tot 16.832,63 punten en de Dow Jones-index klom  0,2 procent tot 39.872,99 punten.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
    10. Inkoopmanagersindex industrie (ISM) mei (VS) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht