Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Update: Miko verkoopt dochteronderneming SAS Koffie
Beeld: ABM Financial News

Update: Miko verkoopt dochteronderneming SAS Koffie

(ABM FN) Miko heeft vrijdag aangekondigd dat het dochteronderneming SAS Koffie in Beerse heeft verkocht aan het Nederlandse investeringsbedrijf Nimbus.

Miko, een koffieservicespecialist met een notering in Brussel, nam SAS over in 2021, met de bedoeling te diversifiëren naar het retail segment. Hierbij koopt de consument koffie in de supermarkt om thuis te consumeren.  Van oudsher begeeft Miko zich zuiver in de out-of-home markt. Daarbij levert Miko een uitgebreide koffieservice aan kantoren, bedrijven, horeca en instellingen.

"Na COVID merkten wij dat het thuiswerk sterk toenam. Om hierop in te spelen breidden wij uit naar de retailmarkt. Dat deden we door de private label specialist SAS Koffie over te nemen […] Amper vier maanden later viel Poetin Oekraïne binnen, en kwam de retailsector zwaar onder vuur te liggen", aldus Frans Van Tilborg, CEO van Miko

Ook de resultaten van SAS hadden hieronder te lijden. 

Ondertussen legt Miko binnen het buitenhuis segment een stevige groei neer. Daarom besloot het bedrijf zich weer te focussen op de kernactiviteiten en op zoek te gaan naar een koper voor de retailafdeling.

De keuze is gevallen op Nimbus. 

Miko kent deze investeringsmaatschappij al vele jaren en heeft daar in het verleden al goede ervaringen mee gehad. "Zij beheren een heel ruime portfolio van bedrijven gespreid over heel Europa, onder meer ook in de voedingssector en de retail.”

“Deze transactie brengt weliswaar een aanzienlijke boekhoudkundige afschrijving en ook éénmalige kosten met zich mee, die pas bekend zullen worden bij de publicatie van de halfjaarcijfers." Maar de beslissing komt volgens Van Tilborg "duidelijk ten goede van de toekomstige cashflows en van de investeringsmogelijkheden in de kernactiviteiten die dit jaar een mooie start hebben gemaakt".

Het aandeel daalde maandagochtend ongeveer 2 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Miko ontvangt earn-out van 5 miljoen euro
  2. Miko behaalt record EBITDA

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Miko kopen verkopen

50% zegt kopen

2 stemmen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 juni

    1. Detailhandelsverkopen mei (Chi)
    2. Industriële productie mei (Chi) volitaliteit verwacht
    3. ING Beleggersdag
    4. Flow Traders ex €0,15 dividend
    5. Empire State index juni (VS)
  2. 18 juni

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit 4,35%
    2. ZEW-index economisch sentiment juni (Dld) 50 volitaliteit verwacht
    3. Inflatie mei def. (eur)
    4. Detailhandelsverkopen mei (VS) +0,3%
    5. Industriële productie mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht