Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Licht hogere start Brussel voorzien
Beeld: Euronext

Licht hogere start Brussel voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de Euro Stoxx 50 index noteerden ongeveer een uur voor de beursbel enkele tienden van een procent in het groen.

Maandag kende Brussel nog een erg rustige sessie op de beurs, waar de Bel20 desondanks 0,4 procent steeg tot 3.984,87 punten, geholpen door de koerswinst van Elia.

Er waren maandag weinig impulsen en de volumes waren laag omdat Wall Street gesloten bleef op Memorial Day. Ook in Londen was de beurs dicht vanwege een zogeheten bank holiday.

Vrijdag gingen de Amerikaanse beurzen het lange weekend nog overwegend positief in, met een nieuw record voor techbeurs Nasdaq, vooral dankzij een koerssprong van chipreus Nvidia na cijfers.

Olli Rehn, bestuurslid van de ECB en hoofd van de Finse centrale bank, benadrukte maandag in een toespraak dat de inflatie in de eurozone “blijft dalen”. Hij voegde eraan toe: “De tijd is dus rijp om in juni het monetaire beleid te versoepelen en de rente te verlagen.”

De inflatie in de eurozone bleef in april nog stabiel op 2,4 procent. Er was sprake van de zevende maand op rij dat de inflatie onder de 3 procent uitkwam. De inflatie in mei wordt vrijdag vrijgegeven. Op die dag wordt ook de voor de Federal Reserve belangrijke PCE-prijsindex gepubliceerd. 

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld en zonder grote uitschieters. Alleen de Hang Seng index in Hongkong kwam in beweging, met een stijging van ruim een half procent. 

In Japan bleken vanochtend de producentenprijzen in april op jaarbasis met 2,8 procent te zijn gestegen, hetgeen de grootste stijging in negen jaar is. 

Maandagochtend wisten de Aziatische beurzen nog eensgezind de weg omhoog te vinden, na het positieve sentiment op Wall Street vrijdagavond.

De Amerikaanse olie-future noteerde vanochtend anderhalf procent hoger, gemeten ten opzichte van de slotstand van vrijdag, op een stand van bijna 79 dollar per vat. 

Beleggers kijken vandaag voor cijfers naar de VS, waar de Case Shiller huizenprijzen en het consumentenvertrouwen op de rol staat.

Bedrijfsnieuws

Miko ontving de eerste earn-out van 5 miljoen euro op de verkoop in 2021 van de kunststofverwerkingsafdeling Miko Pac aan het Duitse Paccor, dat later zelf werd verkocht aan het Deense Faerch.

Slotstanden Wall Street van vrijdag

De S&P 500 steeg vrijdag 0,7 procent op 5.304,72 punten, de Dow Jones index sloot vrijwel ongewijzigd op 39.069,59 punten en de Nasdaq eindigde 1,1 procent hoger op 16.920,79 punten.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht