Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Argenx uitblinker op vlakke beurs

Argenx uitblinker op vlakke beurs

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde woensdagmiddag bijna onveranderd. Rond twee uur daalde de Bel20 index met 0,1 procent naar 3.946 punten, ondanks de koersspurt van indexzwaargewicht Argenx.

Zojuist bleek de Duitse inflatie te zijn gestegen van 2,2 procent in april naar 2,4 procent in mei. Vrijdag volgen de inflatiecijfers voor de VS en de eurozone, die bepalend zijn voor het monetaire beleid van de Fed en de ECB.

Argenx trok de kop met een forse koerswinst van 5,7 procent. Een reden voor deze stijging leek er niet.

Verder wonnen alleen UCB en Galapagos 1,0 en 0,5 procent.

De grootste daler was Umicore met een verlies van 2,9 procent. Degroof Petercam verlaagde het koersdoel voor Umicore van 23,00 naar 19,00 euro met handhaving van het advies Houden. De bank heeft zijn twijfels over de ontwikkelingen bij het segment batterijmaterialen, na het plotselinge vertrek van CEO Mathias Miedreich. De analist van Degroof besloot daarop zijn taxaties voor dit segment te verlagen. Degroof waardeert het onderdeel nu op 1,4 miljard euro. Dat is 1 miljard euro minder dan voorheen. 

Goldman Sachs heeft een Neutraal advies op Ageas met een koersdoel van 52,50 euro. Het aandeel van de verzekeraar kon het verlies beperken tot 0,7 procent.

Telenet gaat BASE gebruiken om Wallonië binnen te komen. Tevens wordt BASE een volwaardig “b”-merk in Vlaanderen. Dat is volgens ING slecht nieuws voor zowel Proximus als Orange Belgium. Orange Belgium daalde nauwelijks, ondanks dat Kepler Cheuvreux het koersdoel voor Orange Belgium verhoogde naar 12,00 euro, maar wel nog altijd met een Reduceren advies. Proximus werd 2,0 procent goedkoper.

VGP was in de BelMid de sterkste daler met een verlies van 3,2 procent. IBA ging aan de leiding met een koerswinst van 1,3 procent.

Mithra heeft een extra 2,5 miljoen euro ontvangen als overbruggingsfinanciering. Dit geeft Mithra financiële ruimte tot begin juni 2024. Dat moet voldoende tijd geven om de onderhandelingen te kunnen afronden met onder meer Gedeon Richter, denkt het bedrijf. Het aandeel is nog altijd geschorst.

Celyad daalde 2,9 procent. Jensen-Group won 1,5 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
arGEN-X kopen verkopen
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 19 juni

  1. Consumenten- en producentenprijzen mei (VK)
  2. Greenyard jaarcijfers
  3. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
  4. Wall Street gesloten vanwege Juneteenth Day
  5. Vertrouwen huizenbouwers juni (VS)
 2. 20 juni

  1. Consumentenvertrouwen juni (NL)
  2. Investeringen april (NL)
  3. Werkloosheid mei (NL)
  4. Producentenprijzen mei (Dld)
  5. Ebusco beleggersdag
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht