Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Brusselse beurs maakt openingsverlies goed
Beeld: Euronext

Brusselse beurs maakt openingsverlies goed

(ABM FN) De Brusselse beurs noteerde donderdag een klein verlies. De Bel20 index daalde rond elf uur met 0,1 procent tot 3.917 punten.

De aandacht van de beleggers focust zich momenteel op de Amerikaanse inflatiecijfers van vrijdag en op de obligatiemarkten.

De aanhoudende stortvloed aan Amerikaanse staatsobligaties die deze week op de markt komen, het gaat in totaal om 200 miljard dollar, zal volgens Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild waarschijnlijk gevolgen hebben voor de beleggers, zeker omdat het Amerikaanse ministerie van Financiën een enorme en groeiende herfinancieringsbehoefte heeft.

Dit brengt Vranken bij de PCE-inflatiegegevens van vrijdag in de VS. Een beter dan verwacht cijfer zou een opluchtingsrally in obligaties kunnen veroorzaken. Het tegenovergestelde geldt echter ook in het geval van een tegenvallend cijfer. De spanning op de obligatiemarkten is hoe dan ook toegenomen, meent Vranken.

Ook KBC besteedde donderdagmorgen aandacht aan de Amerikaanse staatsobligaties. In de VS kwam de opwaartse rentedruk via alweer een zwakke veiling van schatkistpapier, waardoor de recente zorgen over het aanbod van obligaties eens te meer toenamen.

Daar deden uitspraken van Fed-besuurders nadien nog een schep bovenop, en tenslotte kwam er ook nog een rapport van de Richmond-Fed, zo merkte KBC op. Dat toonde aan dat de ontvangen prijzen daalden, maar de betaalde prijzen juist stegen.

De euro/dollar steeg naar 1,0818. 

Stijgers en dalers

De update over het eerste kwartaal van D'Ieteren was over het algemeen positief, zo stelde Kepler Cheuvreux. Ook ING reageerde positief, vooral door de prestaties bij Belron. Beide banken herhaalden hun koopadvies voor het aandeel. D'Ieteren noteerde een procent lager.

Morgan Stanley verhoogde het advies voor Solvay van Onderwogen naar Gelijkgewogen, zag handelaar Bert van der Pol van Today's Group. Het koersdoel ging eveneens omhoog, van 21,50 naar 29,00 euro. Toch daalde het aandeel 0,6 procent.

Argenx was de grootste daler in de sterindex met een verlies van 1,1 procent.

Aan de pluszijde kon Ackermans & van Haaren een winst van 1,2 procent tonen. WDP won een procent.

Op de brede markt deden vastgoedaandelen het ook goed. Care Property en Montea wonnen 2,5 procent en Immobel bijna 4 procent.

Kepler Cheuvreux verhoogde het advies voor Home Invest van Reduceren naar Houden, terwijl het koersdoel omhoog ging van 13,50 naar 18,50 euro. Dit hielp Home Invest aan een koerswinst van ruim 3 procent.

KBC Securities verhoogde het koersdoel voor Jensen-Group van 40,00 naar 46,00 euro. Jensen noteerde desondanks 1,2 procent lager.

Kepler Cheuvreux verhoogt het advies voor Inclusio van Houden naar Kopen en het koersdoel werd opgetrokken van 13,50 naar 17,50 euro. De koers van Inclusio noteert anderhalf procent boven het slotniveau van woensdag. 

Onward Medical steeg 3,5 procent, ondanks een koersdoelverlaging van Kepler.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BEL 20 kopen verkopen
BEL Mid kopen verkopen
BEL Small kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 21 juni

  1. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (Japan)
  2. Inflatie mei (Jap)
  3. Detailhandelsverkopen mei (VK)
  4. Ondernemersvertrouwen juni (Fra)
  5. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (Dld)
  6. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
  7. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  8. Ease2pay jaarvergadering
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex mei (VS)
  10. Bestaande-woningverkopen mei (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht