Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
5 aandelen om te profiteren van de toptrends van 2021

5 aandelen om te profiteren van de toptrends van 2021

Wat staat beleggers dit jaar te wachten op de financiële markten? Zacks zette de vijf belangrijkste trends voor 2021 op een rij, en selecteerde vijf bedrijven die daarvan zullen profiteren.

Dit zijn ze:

Digitale communicatie

Toen grote delen van de wereld vanaf maart vorig jaar in lockdown gingen, nam de vraag naar videobellen en andere vormen van online communicatie enorm toe, zowel privé als zakelijk. Online onderwijs, digitale gezondheidszorg en werken op afstand namen een grote vlucht in 2020 en deze trend zal dit jaar ongetwijfeld aanhouden.

Veel werknemers willen graag thuis blijven werken, terwijl online communiceren veel bedrijven geld bespaard heeft omdat er minder zakenreizen plaatsvonden.

Een van de grote winnaars van deze trend vorig jaar was Zoom, een Amerikaanse aanbieder van videobelsoftware. Omdat het nog wel twee jaar kan duren voordat bijna iedereen op de wereld gevaccineerd is tegen het coronavirus, zal Zoom ook dit jaar flink groeien, mede dankzij een aantal nieuwe producten zoals email en agendadiensten.

Zacks verwacht een stijging van de winst per aandeel in 2021 met 14,9% tot 2,85 dollar, vergeleken met een toename van 17,5% tot 2,82 dollar vorig jaar. Zacks raadt beleggers aan het aandeel Zoom aan te houden.

Gezondheidszorg op afstand

Ook in de periode na de pandemie zullen veel mensen gebruik blijven maken van telegeneeskunde. Het Amerikaanse Teladoc Health, dat virtuele zorgoplossingen aanbiedt voor patiënten en zorgpersoneel waaronder monitoring op afstand en videoconferencing, zal volgens Zacks garen spinnen bij deze trend, die de zorgsector voor altijd kan veranderen.

Zacks voorspelt voor 2021 een omzetstijging van maar liefst 80,6% voor Teladoc Health.

Online betalen

De coronapandemie heeft de overgang naar online betalingen in een stroomversnelling doen belanden, en er is geen bedrijf dat daar meer van heeft geprofiteerd dan PayPal. Via deze Amerikaanse marktleider in digitale betaalprocessen kunnen mensen nu ook in cryptovaluta als bitcoin betalen. Ook kunnen klanten van PayPal nu direct een cryptorekening openen.

Zacks verwacht een omzetstijging van 17,5% voor PayPal dit jaar.

Elektrische voertuigen

Inmiddels zijn elektrische voertuigen commercieel levensvatbaar, zowel wat betreft de betaalbaarheid als de oplaadinfrastructuur. Zacks heeft op dit gebied hoge verwachtingen van Tesla, dat is uitgegroeid tot de marktleider in dit segment en vorig jaar een van de best presterende aandelen was. Ondanks de koersexplosie van 2020 krijgt Tesla van Zacks een Strong Buy-advies omdat er nog veel meer groei in het vat zit.

Gecombineerd met de stijgende winsten uit de autotak verhogen de inkomsten uit energieopwekking en -opslag de vooruitzichten voor Tesla, aldus Zacks.

Groene energie

De coronapandemie heeft het milieubewustzijn wereldwijd nog verder versterkt. De natuur floreerde immers terwijl we allemaal thuiszaten. Volgens Zacks zullen milieuvriendelijke bedrijfsstrategieën dit jaar mainstream worden. Deze revolutie wordt ondersteund door technologische ontwikkelingen en lopend onderzoek.

Beleggers die blootstelling willen aan deze trend doen er volgens Zacks goed aan om aandelen te kopen in First Solar, een producent van zonnepanelen en -systemen. Volgens het Taiwanese marktonderzoeksbureau PV Infolink zal de wereldmarkt voor zonnepanelen dit jaar met 15% groeien.

Vergeet de allrounders niet

Tot slot benadrukt Zacks dat beleggers 'allrounders' als Amazon, Microsoft en Alphabet goed in gaten moeten blijven houden, vooral vanwege hun expertise op het gebied van onder meer kunstmatige intelligentie en clouddiensten.

Lees ook: Vier beleggingsthema’s voor de komende tien jaar

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht