TKH ziet kwartaalwinst 91% dalen door voorraa

2 Posts
voda
0
TKH ziet kwartaalwinst 91% dalen door voorraadafbouw


AMSTERDAM (Dow Jones)--TKH Group nv heeft de nettowinst in het eerste kwartaal van 2009 met 90,8% zien dalen tot EUR1,1 miljoen, van EUR11,5 miljoen een jaar geleden. Voorraadafbouw door klanten en een strengere winterperiode hadden volgens het bedrijf een sterk negatieve invloed op omzet en resultaat in januari en februari. In maart verbeterde het resultaat echter als gevolg van een kostenbesparing en een stijging toegevoegde waarde.

De kwartaalomzet zakte met 26,1% tot EUR188,5 miljoen. De omzetdaling werd gerealiseerd in alle drie business-segmenten, waarbij de daling in het segment Telecom Solutions beperkt was. De omzetdaling werd voor 7,3% veroorzaakt door gedaalde grondstofprijzen. Daarnaast werd de daling voor 2,8% gecompenseerd door de in 2008 geacquireerde bedrijven Keyprocessor, AVO Techniek en VDG Security.

De winst voor belasting, rente en amortisatie (EBITA) nam af met 72,6% tot EUR5,5 miljoen. Alle drie solutions-segmenten realiseerden in het eerste kwartaal 2009 een positieve EBITA.

Volgens bestuursvoorzitter Alexander van der Lof heeft de wereldwijde economische crisis een duidelijke impact op de markten waarin TKH opereert. Het uitstel in leveringen als gevolg van het lagere activiteitenniveau en de voorraadafbouw bij klanten hebben volgens Van der Lof een grote invloed op de omzet en het resultaat van TKH.

Vanaf maart was een resultaatverbetering zichtbaar doordat het voorraadniveau bij klanten zich stabiliseerde. Daarnaast werden de effecten van de maatregelen om de organisatie aan te passen aan de marktomstandigheden zichtbaar met gerealiseerde kostenbesparingen van ruim EUR6,0 miljoen in het eerste kwartaal. De komende maanden zal TKH zich verder richten op kostenbesparingen.

Om de kosten beter in lijn te brengen met de lagere omzet en vanwege een herstructurering binnen de business-segmenten Building en Industrial Solutions zal TKH in 2009 een bijzondere last nemen van naar verwachting EUR15 miljoen.

De belangrijkste maatregelen worden getroffen binnen het segment manufacturing systems. Het portfolio van systemen zal worden teruggebracht hetgeen een impairment tot gevolg zal hebben. In dit kader zullen de productielocaties van het segment manufacturing systems worden geconcentreerd in Nederland en China. De totale herstructureringsmaatregelen zullen de kosten met EUR25 miljoen per jaar reduceren.

De in maart 2009 reeds aangekondigde doelstelling van afbouw van de schuldpositie met tenminste EUR50 miljoen per jaareinde, voornamelijk door werkkapitaalreductie en een gereduceerd investeringsniveau, loopt volgens plan.

TKH heeft nog geen verwachting afgegeven voor het resultaat in 2009. In lijn met eerdere jaren streeft TKH ernaar om bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers in augustus 2009 een prognose voor het gehele jaar af te geven.- Door Martijn Mom; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201; martijn.mom@dowjones.comvoda
0
TKH advies naar sell van hold bij Petercam


AMSTERDAM (Dow Jones)--Petercam verlaagt het advies voor TKH Group nv naar sell van hold, na de teleurstellende eerstekwartaalcijfers. Afbouw van voorraden en uitstel van investeringen door klanten hebben in combinatie met slechte weersomstandigheden de winstgevendheid hard dan verwacht geraakt, stelt analist Bart van den Wijngaard van Petercam. Het koersdoel wordt verlaagd tot EUR7,50 van EUR8. Daarmee houdt het fonds een premie van circa 10% op sectorgenoten, vanwege de goede staat van dienst en ontbreken van problemen met bankconvenanten. Het aantal TKH staat dinsdag rond 10.10 uur 10,5% lager op EUR8,55 terwijl de ASX met 2,2% daalt. (AVR)Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 jul 2020 17:35
Koers 34,460
Verschil +0,360 (+1,06%)
Hoog 34,680
Laag 33,740
Volume 85.814
Volume gemiddeld 128.669
Volume gisteren 92.497

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: VWD Group