Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Duitse autobranche verwacht wereldwijde groei automarkt

(ABM FN-Dow Jones) VDA verwacht in 2017 een verdere groei van de mondiale automarkt. Dit maakte de Duitse brancheorganisatie vrijdag bekend.

De Duitsers verwachten dat de mondiale markt voor personenauto's komend jaar met circa 2 procent groeit, met in totaal 83,6 miljoen nieuwe auto's. Deze groei is te danken aan China, waar VDA volgend jaar een groei van 15 procent voorziet, en het naar verwachting tot een einde komen van de problemen in Rusland en Brazilië.

Over het Verenigd Koninkrijk is de VDA minder positief. Door de Brexit tekent zich daar volgend jaar volgens de brancheorganisatie een daling af van 8 procent.

Voorzitter Matthias Wissmann van de VDA stelde vrijdag te hopen dat de Verenigde Staten de voordelen van goede handelsbetrekkingen met Europa blijven inzien. Hij refereerde daarbij aan de voornemens van de aanstaande president van de Verenigde Staten, Donald Trump, die zijn kiezers beloofde uit het handelsverdrag met Europa, TTIP, te stappen.

Dit jaar bestempelde VDA als "een goed autojaar".

In Duitsland stijgen de nieuwe autoregistraties in 2016 met 5 procent naar bijna 3,4 miljoen stuks, het hoogste niveau in jaren. Voor 2017 verwacht VDA "opnieuw een hoog volume".


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
D'IETEREN GROUP kopen verkopen
PB HOLDING kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht