Word abonnee en neem Beursduivel Premium

Winstgevendheid Viohalco fors onder druk

(ABM FN) Viohalco heeft in 2019 de resultaten onder druk zien staan met een forse daling van de winstgevendheid. Dit bleek uit de cijfers van de Belgische holding gespecialiseerd in metaalverwerkende bedrijven.

“Hoewel de dochterondernemingen van Viohalco in de loop van het jaar aanzienlijke tegenwind op de markt hebben ondervonden, konden zij dankzij de veerkracht van hun gediversifieerde bedrijfsmodellen effectief op deze uitdagingen reageren”, aldus Viohalco. 

De geconsolideerde omzet van Viohalco daalde met ongeveer 5 procent tot 4,2 miljard euro in 2019. Een jaar eerder was dit nog 4,4 miljard. 

“Deze trend werd vooral gedreven door de daling van de metaalprijzen, vooral in de aluminium- en staalsegmenten, en door lagere volumes in bepaalde segmenten als gevolg van de marktvertraging die in het laatste kwartaal van 2019 werd opgetekend”, verklaarde de holding.

De geconsolideerde aangepaste EBITDA daalde ook, met 3 procent van 313 miljoen naar 302 miljoen euro. 

De nettowinst daalde ook fors, van 85,9 miljoen naar 16,7 miljoen euro. Ook dit is volgens Viohalco te wijten aan de lagere metaalprijzen. 

Outlook

Viohalco waarschuwde dat een langdurige verspreiding van het nieuwe coronavirus “naar verwachting invloed zal hebben op zowel de zakelijke als de financiële resultaten in 2020”. 

Wel meent het bedrijf dat de impact van een aantal factoren afhangt, waarvan de belangrijkste betrekking hebben op de beperkingen van de overheid en de logistieke verboden.

Toch benadrukte de holding dat zijn dochterondernemingen “veerkrachtig” zijn.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Viohalco kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 24 juli

  1. Kering Q2-cijfers
  2. Samengestelde inkoopmanagersindex juli (Japan)
  3. KPN Q2-cijfers
  4. BNP Paribas Q2-cijfers
  5. Deutsche Bank Q2-cijfers
  6. UniCredit Q2-cijfers
  7. Consumentenvertrouwen (Dld)
  8. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (VK)
  9. Samengestelde inkoopmanagersindex -juli (eur)
  10. Samengestelde inkoopmanagersindex juni (eur)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht