Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: overname BioTelemetry strategisch goede keuze Philips

Beursblik: overname BioTelemetry strategisch goede keuze Philips

(ABM FN-Dow Jones) De overname van het Amerikaanse BioTelemetry door Philips is strategisch een goede keuze. Dit zei analist Marc Hesselink van ING in reactie op de overname van 2,8 miljard dollar.

"Er is een sterk strategische match met de monitoringactiviteiten van Philips in het ziekenhuis en als aanbieder van zorg op afstand en versterkt de algehele positie van het bedrijf op het gebied van hartaandoeningen", zei Hesselink.

"Het coronavrius resulteerde in grote vraag naar telehealth en Philips verwacht dat dit structureel zal zijn", zei de analist. 

Hesselink vind de betaalde prijs fors, maar het hoge groeipotentieel, de verkoop van aanvullende producten en de ruimte voor margeverbetering, rechtvaardigen volgens hem de hoge prijs.

Hesselink wijst erop dat recente grotere overnames, zoals Volcano en Spectranetics, aanvankelijk ook vrij duur waren, maar na een paar jaar zeer succesvol zijn gebleken.

Met de overname en na de verwachte verkoop van de divisie met huishoudelijke apparaten zal de Philips-portefeuille in zijn geheel aantrekkelijker worden met een hogere groei, hogere marge, een grotere focus op HealthTech en minder cyclisch, concludeerde de analist.

ING hanteert een Houden advies met een koersdoel van 46,00 euro. Het aandeel Philips noteerde maandag op een rood Damrak 2,2 procent lager op 43,79 euro.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Philips ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: beleggersvertrouwen schiet omhoog naar hoogste punt
  2. Toch enkele lichtpuntjes zichtbaar bij veelgeplaagd Philips

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Philips Koninklijke kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht