Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Deceuninck groeit ondanks Covid

(ABM FN) Deceuninck heeft in 2020 een mooie groei weten neer te zetten en krikt het dividend stevig op. Dit bleek donderdagochtend uit de resultaten van de producent van PVC-raamprofielen.

De omzet van de groep steeg 1,3 procent tot 642,2 miljoen euro. De aangepaste EBITDA ging echter nog een pak meer de hoogte in. Die kwam neer op 86,0 miljoen, exact aan de bovenkant van de eerder afgegeven vork van 82 tot 86 miljoen euro. In 2019 werd nog 60,6 miljoen euro aan bedrijfskasstroom gerealiseerd.

In 2019 boekte Deceuninck een verlies van 14,7 miljoen euro. Afgelopen jaar maakte de fabrikant daar echter een winst van 25,6 miljoen euro van.

Die winst wil het bedrijf onder meer aanwenden voor de uitkering van een dividend van 0,05 euro per aandeel. Een pak meer dan de 0,03 euro van afgelopen jaren. In 2020 werd het dividend omwille van Covid zelfs geschrapt.

CEO Francis Van Eeckhout klonk tevreden over de resultaten, die in moeilijke tijden van pandemie werden neergezet. “Ik ben verheugd dat we in 2020 ons traject van winstgevende groei konden hervatten, met de hoogste EBITDA en nettoresultaat van het voorbije decennium”, stelde hij.

Een concrete outlook gaf Deceuninck niet af. Wel zei de fabrikant dat de sterke prestaties van 2020 in de eerste weken van 2021 verdergezet werden met hoge groei in alle regio’s.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Aandeelhouders Deceuninck akkoord met dividend
  2. Deceuninck wil veranderen, maar gaat dat ook lukken?

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deceuninck kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht