Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Akka ziet resultaten zwaar onder druk staan

(ABM FN) Akka Technologies heeft in 2020 de resultaten zwaar onder druk zien staan door de coronacrisis en het bedrijf vreest voor een negatieve vrije kasstroom voor dit jaar. Dit bleek uit de cijfers van het Franse ingenieursbedrijf woensdag nabeurs. 

De omzet van Akka daalde met 16,5 procent naar 1,5 miljard euro. Operationeel kwam er een verlies van 170,5 miljoen euro in de boeken te staan door Covid-19 en de daaraan gerelateerd kosten. De aangepaste operationele winst kwam echter op 19,5 miljoen positief uit. 

Onder de streep boekte de groep een nettoverlies van 168,8 miljoen euro. In 2019 was er nog een winst van 73,0 miljoen. 

Ondanks het lastige jaar wist Akka haar kostenbasis met 30 miljoen euro te verlagen. Ook de schuldenpositie werd verbeterd. 

“In de loop van 2020 heeft Akka hard gewerkt om zijn transformatie te versnellen en tegelijk zijn fundamenten te versterken om beter dan ooit gepositioneerd te zijn en met hernieuwde wendbaarheid uit de crisis te komen”, stelde CEO Mauri Ricci in een toelichting. 

Akka is naar eigen zeggen meer gefocust op winstgevendheid dan op het verhogen van de omzet. Dit jaar zou de kostenbasis met 70 tot 75 miljoen euro moeten verlaagd worden. De vrije kasstroom zou in 2021 echter significant negatief zijn, onder meer door hestructureringskosten. De nettoschuldpositie zal ook verslechteren, waarschuwde Akka.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht