Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
GameStop grillig na voorspelbare resultaten
Beeld: ABM Financial News

GameStop grillig na voorspelbare resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel GameStop bewoog zich wisselvallig in de handel nabeurs, na weinig verrassende kwartaalcijfers voor de Amerikaanse computerspellenverkoper die het middelpunt vormt van het fenomeen van hype-aandelen of meme-stocks.

GameStop daalde dinsdag in de reguliere handel 6,6 procent. Na de cijfers steeg het aandeel nabeurs aanvankelijk weer met ruim 8 procent maar die winst kalfde ook weer af en uiteindelijk ging de koers nog eens met 4 procent omlaag.

GameStop verdiende in het afgelopen kwartaal 80,5 miljoen dollar, of 1,19 dollar per aandeel, tegen 0,32 dollar een jaar eerder. Aangepast voor eenmalige posten steeg de winst van 1,27 dollar naar 1,34 dollar per aandeel.  De omzet daalde licht van 2,19 miljard naar 2,12 miljard dollar, omdat winkels gesloten waren door de pandemie. De onlineverkopen stegen wel met 175 procent, wat beter was dan verwacht.

Analisten rekenden vooraf op een winst van 1,35 dollar per aandeel op een omzet van 2,21 miljard dollar. 

GameStop had eind vorig jaar 635 miljoen dollar in contanten tot zijn beschikking, en legde de fundamenten voor een transformatie naar een meer online bedrijf. Jenna Owens, afkomstig van Amazon.com, wordt chief operations officer. Ook komt er een nieuwe directeur e-commerce, Neda Pacifico, gehaald van Chewy. 

Het aandeel GameStop schoot eerder dit jaar als een komeet omhoog, door koortsachtige handel van kleine beleggers die met elkaar communiceerden via onlineplatform Reddit en handelden met de online trading app Robinhood. In de afgelopen drie maanden werd het aandeel meer dan 800 procent meer waard.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. GameStop overtreft winstverwachtingen
  2. GameStop vindt nieuwe CEO

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
GAMESTOP CORP. A kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 13 mei

    1. NL faillissementen april
    2. ASMI jaarvergadering
    3. Fagron jaarvergadering
  2. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht