Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Berenberg positief over overname door Unifiedpost
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Berenberg positief over overname door Unifiedpost

(ABM FN) Unifiedpost krijgt met de overname van Crossinx toegang tot de snelgroeiende regio Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar ook tot Hongarije. Dit zei analist Andreas Markou van Berenberg maandag in reactie op het overnamenieuws van Unifiedpost.

Markou noemde de overname van Crossinx een signaal dat Unifiedpost zijn strategie met succes weet uit te voeren. Eind dit jaar wil de aanbieder van digitale documenten en facturen in 26 landen in de EU actief zijn. Voor de overname van Crossinx was Unifiedpost aanwezig in 23 landen.

Unifiedpost verhoogde bij de aankondiging van de overname ook zijn outlook. Vanaf 2023 zal de jaarlijkse autonome groei op basis van de pro forma recurrente inkomsten uit digitale verwerkingsdiensten ten minste 30 procent bedragen, verwacht het bedrijf. In 2022 is dat 25 procent.

Op basis van de overname voorziet Markou een opwaartse bijstelling van de analistenconsensus met 7 tot 10 procent voor de omzet. Berenberg herhaalde de koopaanbeveling op het aandeel met een koersdoel van 33,00 euro. Unifiedpost won maandag 7,0 procent op 19,80 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht