Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Biocartis ontvangt subsidie
Beeld: Biocartis

Biocartis ontvangt subsidie

(ABM FN) Biocartis heeft een subsidie ontvangen van 1,4 miljoen euro van de Vlaamse organisatie voor Innovatie & Ondernemerschap, voor de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie technologie die zal worden ingezet op het diagnostiekplatform Idylla. Dit maakte het Belgische biotechbedrijf dinsdag voorbeurs bekend.

De subsidie is bedoeld ter ondersteuning van de aan gang zijnde ontwikkeling van een nieuwe Idylla-technologie die offline maatwerk van de Idylla-cartridge mogelijk zal maken, aldus Biocartis.

"De producten die op deze nieuwe Idylla-technologie zullen worden gebaseerd, zouden mogelijk kunnen worden gebruikt in het hele spectrum van molecular surveillance. De nieuwe technologie zou kunnen worden gebruikt in het kader van goedgekeurde gerichte therapieën en immunotherapieën, alsook voor nieuwe celtherapieën, gepersonaliseerde kankervaccins en neoantigeen-gerichte immunotherapieën", aldus Chief Technology Officer Benoit Devogelaere. "We zien ook toepassingen op het gebied van infectieziekten, waar Idylla-tests snel zouden kunnen worden aangepast voor de detectie en differentiatie van verschillende virussen en virusstammen, wat belangrijk kan zijn in de strijd tegen pandemische bedreigingen."

Biocartis verwacht in de loop van 2022 de eerste Idylla-producten te lanceren die gebruik maken van de de nieuwe technologie.

Het aandeel Biocartis sloot maandag 3,1 procent lager op 4,32 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Biocartis stelt publicatie jaarverslag uit
  2. Biocartis sluit samenwerking met Merck

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Biocartis kopen verkopen

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 mei

    1. B&S Group Q1-cijfers
    2. OCI Q1-cijfers
    3. Bayer Q1-cijfers
    4. Agfa-Gevaert Q1-cijfers
    5. Dui inflatie april (def)
    6. VK werkloosheid maart
    7. Dui ZEW-index economisch sentiment mei
    8. VS ondernemersvertrouwen MKB april
    9. Home Depot Q1-cijfers
    10. Maandrapport OPEC
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht