Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: Bone Therapeutics krijgt opdoffer van 35 procent
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Bone Therapeutics krijgt opdoffer van 35 procent

(ABM FN) Het aandeel Bone Therapeutics krijgt deze morgen een stevige pandoering te verwerken van liefst 35 procent. Dit nadat het bedrijf meldde dat tijdens een Fase 3 onderzoek bleek dat zijn kandidaatmedicijn JTA-004 niet beter werkt dan een placebo.

De primaire doelstelling van de JTA-004 Fase 3 studie was het aantonen van de effectiviteit van de molecule JTA-004 in het verminderen van osteoartritische kniepijn in vergelijking met een placebo. Een belangrijke secundaire doelstelling was de vergelijking tussen JTA-004 en het vergelijkingsmiddel Hylan G-F 20 bij de verlichting van de kniepijn in maand drie. Echter was er geen significant verschil merkbaar met zowel het placebo als het vergelijkende middel.

Volgens beurshuis Kepler Cheuvreux heeft dit studieresultaat een grote impact op Bone. Het beurshuis plakte een waardering van maar liefst 3,10 euro per aandeel op het middel in zijn waarderingsmodel voordat het nieuws vandaag bekend raakte.

“Dit is een belangrijke tegenslag voor Bone Therapeutics, omdat Allob, een middel tegen moeilijke breuken en spinale fusies, nu het enige product is in de pijplijn, terwijl het middel nog maar in Fase 2b zit.” Het beurshuis hanteerde voor de tegenvaller van vanochtend een koopadvies met een koersdoel van 5,20 euro per aandeel Bone.

Tijdens een gesprek met Kepler Cheuvreux laat het beurshuis weten dat de verwachting voor Allob was dat het in 2025 op de markt zou kunnen komen “als alles juist volgens plan verloopt”. Hierbij zou de lancering voor de markt van moeilijke breuken in 2025 kunnen plaatsvinden, en de markt van spinale fusies vanaf 2027 getarget kunnen worden, aldus het beurshuis.

Bone had in maart nog een kaspositie van iets meer dan 8 miljoen euro, maar haalde sindsdien nog 50 miljoen euro op deze zomer, terwijl binnenkort het bedrijf nog een storting van 8 miljoen euro mag verwachten.

Voor het nieuws van deze ochtend verwachtte Kepler een cashburn van tussen de 16 à 17 miljoen euro per jaar, al is hun waarderingsmodel momenteel onder review na de teleurstelling van vandaag, waardoor deze schatting niet meer geldig is.

Om vier uur vanmiddag zal het bedrijf een conference call geven waarna analisten meer informatie zullen kunnen geven over de situatie, aldus Kepler Cheuvreux.

Het aandeel verliest deze morgen 35,7 procent tot 1,70 euro per aandeel.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. BioSenic dient herstructureringsplan in
  2. BioSenic presenteert succesvolle studiedata op het Systemic Sclerosis World Congress 2024

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BIOSENIC kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht