Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Majorel koopt Turks callcenterbedrijf Mayen
Beeld: Telefonica Deutschland

Majorel koopt Turks callcenterbedrijf Mayen

(ABM FN-Dow Jones) Majorel Group neemt het Turkse callcenterbedrijf Mayen Telekomünikasyon Hizmetleri over voor een niet nader genoemd bedrag in de tientallen miljoenen euro's. Dat meldde het bedrijf met een notering op het Amsterdamse Damrak maandag.

Majorel koopt de aandelen van de Duitse investeerder Delta Invest, de private investeerder Oktay Erciyaz en CEO Sone Cesur. Erciyaz en Cesur behouden een minderheidsbelang van samen 20 procent, dat Majorel in 2025 mag kopen. 

Mayen heeft momenteel meer dan 3.500 werknemers op zeven locaties in Turkije, die klantenservice bieden aan grote Turkse en buitenlandse bedrijven in 12 verschillende talen. Het bedrijf levert diensten in de sectoren internet, banken, retail en e-commerce, media, nuts- en telecombedrijven. Dit jaar zal ruim de helft van de omzet afkomstig zijn van bedrijven die primair via het internet verkopen.

De overname past in de strategie van Majorel om te groeien in landen die de aanwezigheid in 'near- en offshore' klantenservicediensten versterken. De overname versterkt het aanbod voor bedrijven in met name de Duits sprekende landen in Europa, stelt Majorel.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht