Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Recticel ziet omzet fors stijgen
Beeld: Recticel

Recticel ziet omzet fors stijgen

(ABM FN) Recticel heeft in het derde kwartaal de omzet sterk zien stijgen, en gaf ook voor het eerst een jaaroutlook af. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van het bedrijf. 

“De trends die in de eerste helft van 2022 werden waargenomen, hebben zich in het derde kwartaal verdergezet”, zei CEO Olivier Chapelle in een toelichting. 

“De Europese bouwmarkt is heel uitdagend met hoge inflatie en wordt zwakker. In het derde kwartaal lagen de volumes iets lager dan in 2021”, merkte de topman verder op. 

De netto-omzet steeg met 42,7 procent op jaarbasis, van 107,6 miljoen naar 153,5 miljoen euro, waarvan 51,7 miljoen bij Trimo vandaan kwam. De bijdrage van Trimo is wel licht gedaald, als gevolg van de geleidelijke stopzetting van de verkoop van chemische grondstoffen aan de afgestoten Automobiel vennootschappen en wisselkoerseffecten.

Sinds het begin van het jaar heeft Recticel bijna 428 miljoen euro aan omzet geboekt, waarvan 90,3 miljoen euro bij Trimo. Daarmee ligt de omzet van Recticel tot nog toe 26,9 procent hoger dan in 2021, ondanks een omzetdaling van 39,9 miljoen euro bij Trimo. 

Recticel verwacht de verkoop van Engineered Foams aan het Amerikaanse Carpenter uiterlijk in het eerste kwartaal van 2023 te hebben afgerond. 

Outlook 

Terwijl Recticel tot nu toe nog geen concrete outlook afgaf, kwam het bedrijf vanochtend wel met verwachtingen. 

Recticel denkt dat de aangepaste EBITDA van de voortgezette activiteiten tussen 60 en 65 miljoen euro zal uitkomen. In de eerste helft van het jaar boekte Recticel al 29,2 miljoen euro aan EBITDA. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Recticel
  2. In onvoorspelbare bouwsector gaat Recticel voor premium

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Recticel kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht