Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
5 koopwaardige aandelen door Patrick Nollet

5 koopwaardige aandelen door Patrick Nollet

Ieder jaar publiceert Patrick Nollet, algemeen directeur bij de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB), in De Tijd een lijst met 5 aandelen waarvoor hij potentie ziet. Ook dit jaar heeft hij er weer 5 geselecteerd.  

Nollet gaat dit jaar voor Fagron, HelloFresh, Smartphoto Group, Cofinimmo en KBC Ancora.

Fagron

“Farmaceut Fagron, die we voorheen kenden als Arseus, zette onlangs shorters op het verkeerde been door met beter dan verwachte halfjaarresultaten te komen. De omzet steeg harder dan verwacht, waarbij een duidelijke groeiversnelling in het tweede kwartaal was waar te nemen. De schulden liepen wel op door de overname van het Amerikaanse Humco. Fagron realiseert daarnaast voldoende cash. Het aandeel is niet goedkoop te noemen, maar als de uitbouw van de nieuwe fabriek in Wichita en de integratie van Humco goed verlopen, zit er zeker nog veel potentieel in.” Bekijk hier de actuele koers van Fagron.

HelloFresh

Dit van oorsprong Duitse bedrijf bezorgt verse maaltijdboxen aan huis. Het werd pas in 2011 opgericht en kwam in november vorig jaar naar de beurs tegen een koers van 10,25 euro. Onlangs kreeg het aandeel klappen nadat het bedrijf een prognose had moeten inslikken. Hellofresh heeft zo’n 2 miljoen klanten in tien landen, waarvan de helft in de VS, en de groeicijfers liggen nog rond de 50%. De koers schommelt wel sterk, waardoor het risico hoog is. Bovendien zit de concurrentie niet stil. Goed om te weten is dat Rocket Internet, de investeerder die ook achter bedrijven als Zalando en Delivery Hero zit, 36% van de aandelen in bezit heeft."

Smartphoto

"Een andere interessante online speler is de fotogroep Smartphoto. Het bedrijf heeft een goede balans, boekte vorig jaar een omzet van 45 miljoen euro en is winstgevend. De focus ligt op producten met hoge marges, bijvoorbeeld fotoboeken. Een winstschatting maken is lastig, maar rond de 5 miljoen euro is een reële optie. Dat zou betekenen dat het aandeel tegen amper 10 keer de winst noteert (bekijk hier de koers van Smartphoto). Let wel op: het gaat om een klein aandeel, dus werk met limieten. Er zijn slechts 4 miljoen aandelen, waarvan de helft in handen is van grootaandeelhouders als Marc Coucke."

Cofinimmo

"Cofinimmo kan zorgen voor een beetje veiligheid in de portefeuille. De halfjaarcijfers zorgden niet voor verrassingen en de prognoses, zoals een brutodividend van 5,50 euro, werden bevestigd. Belangrijk zijn de investeringen in zorgvastgoed; Confinimmo is nu voor 49% in zorgvastgoed belegd. Er wordt hardop gedroomd dat het bedrijf de doelstelling van 50 naar 60% zou verhogen, waardoor de voorheffing naar 15% zou dalen. Zover is het nog niet, maar dit kan wel koersondersteunend werken."

KBC Ancora

"KBC Ancora is de monoholding die 18,5% van de aandelen van KBC Groep bezit. Ook het halfjaarraport van KBC hield geen verrassingen in. Dan verschuift vaak de focus van beleggers naar branchegenoten die wel positief verrassen. Tegen een verwachte koerswinstverhouding van 10 is KBC echter niet duur. We hebben een boontje voor monoholding KBC Ancora, die ook een mooie plaats heeft in de voorbeeldportefeuille van VFB voor beginnende beleggers. KBC is naar mijn mening ondergewaardeerd en biedt een aantrekkelijk rendement van 4% netto (5,7% met vrijstelling RV tot 640 euro bruto)."

Lees ook: 5 beleggingskansen voor tijdens onzekere tijden

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht