20 favoriete S&P-aandelen onder Wall Street-analisten

Door Belegger.nl op 8 september 2021 11:00 | Views: 8.914

20 favoriete S&P-aandelen onder Wall Street-analisten

Over het algemeen blijven analisten liever weg van sell-adviezen voor aandelen. In de S&P 500 zijn er geen bedrijven waarvan een meerderheid van de analisten een verkoopadvies hanteert. Anderzijds zijn er wel degelijk namen waarvoor analisten een duidelijke voorkeur hebben.

MarketWatch verzamelde 20 bedrijven in de S&P 500 die ten minste 75% koopadviezen hebben, en de meeste upside voor komend jaar, gebaseerd op de gemiddelde koersdoelen van de analisten.


Waarderingen

Ondertussen vliegen de crashwaarschuwingen ons om de oren, maar de berichten dat de beurzen nog ruimte hebben om veel verder te stijgen ook. De koers/winstverhouding van de S&P 500 ligt nu op 21,4, tegenover het tienjaars gemiddelde van 16,5. 

Lees meer: Wat is het verschil tussen een beurscrash en een correctie?

Een aantal van de 11 sectoren in de index handelen hoger, een aantal lager. Het is geen verrassing dat de informatietechnologiesector, die gedomineerd wordt door snelgroeiende techgiganten, veel hoger gewaardeerd is dan de energiesector. 

Wel valt op dat verscheidende sectoren nog altijd lager handelen ten opzichte van de index dan gebruikelijk, terwijl 88% van de S&P 500-bedrijven steeg dit jaar; Healthcare bijvoorbeeld kreeg er 20% bij in 2021, de financiële sector 29%.

Lees verder: 5 winaars volgens topanalisten

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront