Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Perpetuals, Steepeners Terug naar discussie overzicht

Preferente aandelen ipv obligaties

904 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 objectief 29 mei 2017 12:56
    Volg de lijn van Lk-33: zit dit jaar op een papieren verlies dat ik ook niet indek; terwijl dit in de voorgaande jaren juist een extra rendement opleverde.
    Ik heb vnl. pref. aandelen van mREITs met een rente van gemiddeld 8%...ze zijn in koers wel gelijk of iets gestegen, maar het valutaverlies is een stuk groter.
    Bij een dollar-rekening heb je natuurlijk niets met het valutarisico te maken, als je ook een $-schuld aanhoudt en/of (nog) geen omrekening maakt naar Euro's.
  2. berendien 29 mei 2017 13:34
    @Cosy
    Ik vind 5% voor de ETF's eerlijk gezegd niet zo heel veel. Er zijn ook Closed End Funds (CEF's) die zich specifiek richten op preferente aandelen en die geven een dividend van zo'n 8%, ook maandelijks uitgekeerd. Ik heb zelf het First Trust Prefered Incone Fund (FPF), die internationaal belegt in pref. Ook heb ik het Cohen & Steers REIT+Pref (RNP) die de helft in REITS en de helft in prefs belegt. Op de site www.cefconnect.com/ kun je onder fundscreener-strategies-taxable income de preferreds selecteren. Zeker de moeite waard om de CEF's eens nader te bekijken!

  3. HEA220 29 mei 2017 21:04
    quote:

    berendien schreef op 29 mei 2017 13:34:

    @Cosy
    Ik vind 5% voor de ETF's eerlijk gezegd niet zo heel veel. Er zijn ook Closed End Funds (CEF's) die zich specifiek richten op preferente aandelen en die geven een dividend van zo'n 8%, ook maandelijks uitgekeerd. Ik heb zelf het First Trust Prefered Incone Fund (FPF), die internationaal belegt in pref. Ook heb ik het Cohen & Steers REIT+Pref (RNP) die de helft in REITS en de helft in prefs belegt. Op de site www.cefconnect.com/ kun je onder fundscreener-strategies-taxable income de preferreds selecteren. Zeker de moeite waard om de CEF's eens nader te bekijken!


    Zeer interessante site. Ben mezelf er nu ook in het verdiepen.
    Heb wel een vraag aangezien je voor de RNP hebt gekozen.

    Dezelfde sponsor heeft ook een fonds zonder Leverage, de RFI.

    Is op dit moment niet beter om voor een fonds zonder leverage te gaan.
    Aangezien de verwachting is dat de rentes stijgen, en hierdoor de NAV waarschijnlijk gaat dalen?

  4. berendien 29 mei 2017 21:20
    RNP is voor de helft prefs en voor de helft mReits. RFI is voor 75% mReits. De samenstelling is dus wat anders. En eerlijk gezegd was dit één mijn eerste CEF's die ik heb gekocht, naar aanleiding van een artikeltje op Seeking Alpha. Ik ben me erna meer in gaan verdiepen en heb nu 6 CEF's. RFI was toen nog niet op mijn radar... Wil het aantal CEF's nog wel verder uitbreiden, maar de discounts lopen sterk terug. En ik bel wel alert op het feit dat sommige CEF's snoeihard achteruit kunnen gaan als de beurs tegen zit. Het is geen verzekering in mindere tijden en dus bouw ik het voorzichtig uit als ik iets leuks tegen kom of lees.
    Denk dat het misschien verstandig is om even af te wachten met verdere uitbreiding in de hoop dat de discounts nog wat groter worden. Want alleen al door daarop goed te letten, kun je prima rendementen halen. Mijn grootst knaller: vorig jaar okt/nov PDT gekocht met een discount van 11 % en vorige week verkocht met een premium van een paar %. Bovendien was de koers gestegen en heb ik 7 maanden dividend ontvangen. Totaal resultaat was bijna 30% in 7 maanden. Dat gaat me niet nog een keer lukken denk ik.... ;-)
  5. berendien 4 augustus 2017 20:59
    quote:

    Real1 schreef op 4 augustus 2017 18:08:

    [...]
    Dat klinkt interessant Berendien. Ik ben ook op zoek naar high yielding proposities.
    Ik zag dat Two anders is opgebouwd dan andere Reits, ie meer non agency mortgages. Dus er is een credit en rate component. Heb jij een idee waar ik meer kan vinden over de opbouw van hun portefeuille. Ik ben nl benieuwd naar de kwaliteit vd stukken. Heb je ook naar andere Reits, gekeken? If so, waarom voor TWO gegaan?
    Ik stuitte op volgende link mbt rates sensitivity. Het aandeel TWO is relatief weinig sensitief tov andere REITS. Dus wil nu credit inschatten.

    pbs.twimg.com/media/DEDwg7cWsAEos0k.jpg

    Ik weet dat jij naar de prefs kijkt? Waarom ben je niet voor het aandeel gegaan (div 10%)?

    Welke andere prefs heb je?

    Ik ben een vreemde belegger omdat mijn financiële kennis niet diepgaand is. Jaarverslagen doorspitten kan ik niet. Ik ga dus veel af op wat anderen schrijven op internet en dan met name op Seeking Alpha. Daar zitten een paar schrijvers tussen die ik logisch vind denken, zoals Colorado Wealth Management. Wat betreft de kwaliteit van de portefeuille van Two Harbors kan ik je niet helpen. Ik neem aan dat je op hun website hebt gekeken....

    Waarom prefs en niet de aandelen van de Reits zelf? Dat heeft te maken met het doel van de beleggingen. Ik hoef niet het onderste uit de kan en hou voor dit deel van de portefeuille niet zo van grote schommelingen. Bovendien ia de rente op de meeste prefs cumulatief. Kortom, ik ga liever voor de 7,5% van bijvoorbeeld TWO PRB dan voor de 10% van de REIT zelf. Maar daar zal iedereen anders over denken.

    IK heb slechts 2 REITS: OHI en HASI. Ik heb deze omdat ik de sectoren (gezondheidszorg en milieu) interessant vind en er in die sector weinig Prefs te vinden zijn. Bovendien wordt er op Seeking Alpha veel over deze bedrijven geschreven en kan ik me dus een goede mening vormen op basis van die artikelen. Dan heb ik ook nog KWBY als ETF voor de REIT-sector. Ik heb enige tijd REM gehad, maar de weging van NLY en AGNC was te hoog en ik heb REM een paar maanden geleden verkocht.
    Ik beleg op 2 manieren in de pref-wereld:
    1) via CEFS. Ik heb RNP, FPF en FFC. Die laatste heb ik pas een paar dagen geleden gekocht na de koersdaling.
    2) ik heb in totaal 12 prefs van REITS, dat is dus best veel. Dat komt omdat ik in het begin te weinig heb gekeken naar de data waarop ze gacalled kunnen worden. Ik loop dus bij een aantal prefs een call-risico en ben dus meer gaan diversiferen in call-datum. Bovendien vind ik de fixed to float interessant, maar daar zijn er niet zoveel van. Degene die ik nu koop hebben een eerste call-datum die verder weg ligt. Ik koop ze nooit op een koers die hoger is dan de nominale waarde + 1 kwartaal rente. Tot nu toe gaat het prima en staan ze in USD gemeten allemaal in het groen. Ik koop ook geen prefs van REIT waarover de meningen sterk verdeeld zijn, zoals ARR en NYMT. Het maakt met niet zoveel uit wat de REITS zelf doen, als ze maar niet omvallen. Ik kijk dus bijvoorbeeld ook hoe lang de bedrijven al bestaan. Afijn, ik heb de volgende prefs:
    AGNCP, MTGEP, NLY.PRC, ANH.PRC, ABR.PRB, BRG.PRD, CMO.PRE, CLNS.PRH, CYS.PRB, IVR.PRB, TWO.PRB en WPG.PRH.
    Ja, een hele lijst en misschien had ik er minder moeten hebben. Maar uit een stukje onzekerheid spreid ik iets meer en dat kost je met de lage transactiekosten niet erg veel rendement. Als de prefs boven de 26 à 26,5 USD komen, dan gaan ze eruit. Ik heb bijvoorbeeld recent VER.PRF hoog in de 26 verkocht.
  6. TTT7 4 augustus 2017 22:39
    Veel dank Berendien. Dat is een hele mooie start. Ik heb idd al via seeking alpha een en ander bekeken. Ik ben nieuw wat betreft Reits en ga nu eerst mijn huiswerk doen (Reits als beleggingscategorie, risico's etc en de namen).
  7. forum rang 9 objectief 5 augustus 2017 10:54
    De pref.aandelen op de (m)Reits in mijn bezit leverden het afgelopen half jaar een negatief rendement op. Weliswaar was de gemiddelde rente 4% (8/2), maar de $ daalde in deze periode met 9% (1.14-1.05). Per saldo 5% negatief.
    Vorig jaar was dit anders, omdat de $ toen steeg naast de 8% rente.
    De praktijk wijst uit dat de valuta's en rente's moeilijk of niet te voorspellen zijn.
  8. Otto Obligatie 5 augustus 2017 18:06
    Voor jou misschien. Ik ben rond de 1,07 uitgestapt zoals voor de zomer gepost op dit forum. Toen de banken spraken over pariteit. Dan weet je hoe laat het is.
  9. TTT7 5 augustus 2017 19:53
    Ik wil voor een deel in dollars blijven zitten, het is wel minder dan toen de US dollar in een stijgende lijn zat. Van tijd tot tijd handel ik er ook met FX omheen om zo toch te profiteren van LT trends. Zo heb ik een gespreide portefeuille met veranderende gewichten. Alleen Euro's is voor mij te risicovol en er zijn ook te weinig aantrekkelijke Euro beleggingen.
    Ik kijk voor mijn core USD beleggingen (US en Emerging Markets) naar het rendement zonder valuta resultaat.
  10. forum rang 9 objectief 6 augustus 2017 08:43
    quote:

    Otto Obligatie schreef op 5 augustus 2017 18:06:

    Voor jou misschien. Ik ben rond de 1,07 uitgestapt zoals voor de zomer gepost op dit forum. Toen de banken spraken over pariteit. Dan weet je hoe laat het is.
    "Voor jou misschien"...dan voel ik me persoonlijk aangesproken.

    Wat verwacht je dan van de waarde van de $ naar eind 2017?? en de 10-jaars rente in Nederland per die datum?? (dan kunnen we dit per de ultimo checken)

    Diegene die pariteit van de $ voorspelden begin van het jaar verwachten nu een
    EUR/$ koers van 1,30...is het geen toeval dat je met die 1,07 goed zat???

  11. forum rang 9 objectief 6 augustus 2017 11:05
    quote:

    Real1 schreef op 5 augustus 2017 19:53:

    Alleen Euro's is voor mij te risicovol en er zijn ook te weinig aantrekkelijke Euro beleggingen.
    Ik kijk voor mijn core USD beleggingen (US en Emerging Markets) naar het rendement zonder valuta resultaat.

    Kun je mij uitleggen wat er (te) risicovol is van alleen beleggen in Euro's voor een ingezetene van Nederland??
    NB. beleg je dan ook in Zw.frs/Roebels etc. om een paar andere valuta te noemen?
  12. forum rang 4 shaai 6 augustus 2017 15:05
    er is altijd opportunity risk :-)
    anders moet je idd al denken in hele grote calamiteiten, als je het hebt over downside risk. (of persoonlijke plannen waarin je een toekomst ziet, mogelijk, om buiten de eurozone te leven)
    of risico ziet voor/hoopt op Nexit
  13. TTT7 6 augustus 2017 17:46
    quote:

    fred12345 schreef op 6 augustus 2017 11:05:

    [...]

    Kun je mij uitleggen wat er (te) risicovol is van alleen beleggen in Euro's voor een ingezetene van Nederland??
    NB. beleg je dan ook in Zw.frs/Roebels etc. om een paar andere valuta te noemen?
    Ik zeg niet dat het voor jou te risicovol is. Dit heeft meer betrekking op mijn situatie.

    1) ik heb vraagtekens voor de lange termijn bij de Euro. Deze kan op zich wel naar 1.20 en hoger komend jaar, maar je hebt uiteindelijk een fiscale en verdere eenwording nodig om het project te laten slagen. Gaan zuidelijke landen hervormen en stopt het Oostblok met toornen aan de rechtstaat. Uiteindelijk zit er een groot democratisch gat tussen de natie staten en de EU.

    2) ik veronderstel niet dat ik op langere termijn per se in NL of in de EU woon. Het is nl leuk ervaring op te doen in andere landen. De mentaliteit in een aantal andere landen is super. En mocht je eens een volkomen linkse regering krijgen a la Den Uyl dan wil je misschien niet eens in NL wonen.

    Kortom ik wil exposure met wisselende gewichten (over tijd) naar Europa, US en EM. Dat betekent niet 0 of 100 pct USD voor mij. Ik heb dus wel mijn usd beleggingen voor een deel teruggebracht Van tijd tot tijd heb ik ook exposure naar andere valuta maar dat is meer opportunity gedreven. Dat zijn meer trades, bijv CAD oF AUD.
  14. forum rang 9 objectief 7 augustus 2017 08:24
    quote:

    Real1 schreef op 6 augustus 2017 17:46:

    [...]

    1) ik heb vraagtekens voor de lange termijn bij de Euro. Deze kan op zich wel naar 1.20 en hoger komend jaar, maar je hebt uiteindelijk een fiscale en verdere eenwording nodig om het project te laten slagen. Gaan zuidelijke landen hervormen en stopt het Oostblok met toornen aan de rechtstaat. Uiteindelijk zit er een groot democratisch gat tussen de natie staten en de EU.

    2) ik veronderstel niet dat ik op langere termijn per se in NL of in de EU woon. Het is nl leuk ervaring op te doen in andere landen. De mentaliteit in een aantal andere landen is super. En mocht je eens een volkomen linkse regering krijgen a la Den Uyl dan wil je misschien niet eens in NL wonen.

    Vreemd verhaal:
    1) onder 1 ben je voorstander van een traject (fiscale eenwording) dat rechtse politici helemaal niet willen.
    2) onder 2 blijkt dat je een trauma hebt tegen linkse politici (Den Uyl) uit het verre verleden; terwijl de uitkomst van links of rechts qua regeren nauwelijks verschil oplevert.
  15. Otto Obligatie 7 augustus 2017 08:43
    @fred: Ik heb geen kristallen bol. Het gaat om het grotere plaatje. VS was al aan het verkrappen en de EU nog het verruimen. Als gevolg daarvan was de Euro fors minder waard geworden. EU loopt een paar jaar achter bij VS. Banken praten over pariteit. Het was tijd om de winst van het in dollars gaan te pakken en weer terug te keren naar euro's. Tuurlijk had het nog naar pariteit kunnen gaan, maar het was mooi geweest.

    Hetzelfde denk ik over de aandelenbeurs, ik ben zo goed als uitgestapt. Natuurlijk weet ik niet hoe hoog de index staat eind van het jaar of volgend jaar. Ook hier kijk ik naar het grotere plaatje. De rente is zeer laag, waardoor bedrijven met geleend geld maximaal winst kunnen maken. Ook is de k/w verhouding historisch hoog. Moment dat de rente iets stijgt nemen de winsten na verloop van tijd af (financiering wordt duurder). De k/w wordt dan nog hoger of aandelenprijzen dalen. Bovendien zitten we al 9 jaar in een stijgende lijn, met dank aan de centrale banken. Dat is vrij lang en zal niet oneindig duren.
  16. TTT7 7 augustus 2017 10:03
    quote:

    fred12345 schreef op 7 augustus 2017 08:24:

    [...]

    Vreemd verhaal:
    1) onder 1 ben je voorstander van een traject (fiscale eenwording) dat rechtse politici helemaal niet willen.
    2) onder 2 blijkt dat je een trauma hebt tegen linkse politici (Den Uyl) uit het verre verleden; terwijl de uitkomst van links of rechts qua regeren nauwelijks verschil oplevert.
    Ter verduidelijking, want je wil er kennelijk iets anders in lezen.
    1) Ik heb mijn voorkeur helemaal niet uitgesproken, want dat is niet relevant. Lees nog een keer goed Fred. Ik zeg alleen wat er m.i. nodig is om de Euro lange termijn te doen slagen.
    2 Waarom zou ik een trauma hebben? Zo oud ben ik helemaal niet. Alleen omdat ik zeg dat als je hele linkse regering krijgt dat het wellicht interessant is te moven? Je leest ook hier weer alleen de laatste zin.

    Je mist de strekking van mijn punten en wil er iets anders in lezen. Dat mag je best. Je maakt alleen heel veel assumpties. In je eerdere bericht dat ik voor altijd ingezeten ben vd EU en NL. Hoe weet jij waar ik heb gewoond en waar ik ga wonen. En nu weer dit. Als je het niet weet kan je beter vragen dan meteen te oordelen/veronderstellen.

    Of denk jij dat je een kristallen bol hebt?
  17. TTT7 7 augustus 2017 10:27
    quote:

    Otto Obligatie schreef op 7 augustus 2017 08:43:

    @fred: Ik heb geen kristallen bol. Het gaat om het grotere plaatje. VS was al aan het verkrappen en de EU nog het verruimen. Als gevolg daarvan was de Euro fors minder waard geworden. EU loopt een paar jaar achter bij VS. Banken praten over pariteit. Het was tijd om de winst van het in dollars gaan te pakken en weer terug te keren naar euro's. Tuurlijk had het nog naar pariteit kunnen gaan, maar het was mooi geweest.

    Hetzelfde denk ik over de aandelenbeurs, ik ben zo goed als uitgestapt. Natuurlijk weet ik niet hoe hoog de index staat eind van het jaar of volgend jaar. Ook hier kijk ik naar het grotere plaatje. De rente is zeer laag, waardoor bedrijven met geleend geld maximaal winst kunnen maken. Ook is de k/w verhouding historisch hoog. Moment dat de rente iets stijgt nemen de winsten na verloop van tijd af (financiering wordt duurder). De k/w wordt dan nog hoger of aandelenprijzen dalen. Bovendien zitten we al 9 jaar in een stijgende lijn, met dank aan de centrale banken. Dat is vrij lang en zal niet oneindig duren.

    Zo kijk ik er precies naar. Verkrappende monetaire/financiële condities hebben met vertraging effect op winst per aandeel. Dat zou in het laatste gedeelte van het jaar de markten kunnen raken, mede afhankelijk wat de CB's verder doen. Als Yellen snel gaat afbouwen zou dat impact moeten hebben

    Ik heb vooral Amerikaanse aandelen afgebouwd, maar niet alles. Ik denk dat er wellicht nog een rally komt voordat gebeurt. Er staat veel cash aan de zijlijn en wellicht wordt er veel meer uit obligaties geroteerd. Als we hoger staan (en cash levels zijn afgenomen) of als we support breken dan stap ik verder uit aandelen. Kan betekenen dat ik laatste paar procent weer terug geef aan de markt, maar dat maakt mi niet uit. Heb nog wel Europese aandelen.

    Otto, hoe denk jij over Europese aandelen? Europa loopt achter tov het Amerikaanse verhaal. Ook al komt tapering eraan, verdere monetaire verkrapping zal wel even op zich doen wachten (vanuitgaande dat ze herinvesteren). Er is wel verkrapping door sterkere Euro. EPS kan verder aantrekken. Aan de andere kant historisch gezien is er wel correlatie tussen de beurzen.
  18. TTT7 7 augustus 2017 11:31
    Fred, je begon zelf je sidetrack mbt Euro's. Kan je ajb eea positief houden.

    Ik ben vnl geïnteresseerd in de anderen op dit forum en Otto kwam net door met goede punten en benieuwd wat hij denkt.
  19. forum rang 9 objectief 7 augustus 2017 12:15
    quote:

    Real1 schreef op 7 augustus 2017 11:31:

    Fred, je begon zelf je sidetrack mbt Euro's. Kan je ajb eea positief houden.

    Ik ben vnl geïnteresseerd in de anderen op dit forum en Otto kwam net door met goede punten en benieuwd wat hij denkt.
    Voor de duidelijkheid:

    1) Otto beweerde dat de koers van de $ te voorspellen was....heb hier gewoon objectief naar gevraagd en hij zegt nu dat hij dit niet kan.

    2) Je bent zelf over de Euro begonnen en ik heb hierop gereageerd. (als je het met de inhoud niet eens bent...okay, dat kan gebeuren)

    Dit draadje heet: Preferente aandelen i.p.v. obligaties....dus liever geen visie
    over andere dingen, die kom je al overal tegen.
904 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.840
AB InBev 2 5.286
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.451
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 8.942
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 31
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.470
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.091
AFC Ajax 537 7.018
Affimed NV 2 5.761
ageas 5.843 109.778
Agfa-Gevaert 13 1.862
Ahold 3.536 73.983
Air France - KLM 1.024 34.348
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.774
Alfen 12 16.526
Allfunds Group 3 1.217
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 337
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.765
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.356
AMG 965 125.839
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.522
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 382
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.161
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 315
Arcadis 251 8.623
Arcelor Mittal 2.024 318.661
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 267
arGEN-X 15 9.112
Aroundtown SA 1 176
Arrowhead Research 5 9.283
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.700
ASML 1.762 77.051
ASR Nederland 18 4.122
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 333
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.665
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 mei

    1. Chinese beurzen gesloten ivm Labor Day
    2. Aperam Q1-cijfers
    3. Bpost Q1-cijfers
    4. Credit Agricole Q1-cijfers
    5. Ontex -Q1-cijfers
    6. Brunel Q1-cijfers
    7. Heijmans €0,89 ex-dividend
    8. VS banengroei en werkloosheid april Banengroei: 243K. Werkloosheid: 3,8%. Uurlonen: +0,3% MoM volitaliteit verwacht
    9. VS inkoopmanagersindex diensten S&P april (def)
    10. VS Inkoopmanagersindex diensten ISM april (def)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht